Šta je novo?

Evolve

Odigrao sam svega 5 partija, dve kao Zverko, dve kao Assault i jednu kao Support.
Igra za početak ne nudi nikakav info, ulaziš odma u pravu MP igru, bez ikakvog upozavanja sa mehanikom i kontrolama (izuzev onog kratkog filmića, koji em nije potpun em nije dovoljan, ali je dobro zamišljen i uradjen),
i svodi se da u panici počeneš da se petljaš sam sa sobom i kontolama, blagi užaš. Igra je trebala da ponudi pravi tutorial, znači lepo da se proba svaka klasa i rasa sa botovima,
a ne da mi uvali da biram koju ću klasu, a da nisam igru nikad video pre toga u životu, bez ikakve panike i straha za svoj život.
Kontrole i samo izvodjenje je veoma čudno, potreban je dobar broj partija da bi se adaptirao na taj sistem.
Sa grafikom i zvukom sa zadovoljan, igra je izgledala lepo i odlično mi je radila, nisam imao nikakvih problema.
Mnogo se provlaći po komentarima da je igra monotona, da se stalno igra jedno te isto, a kakvi su ostali MP naslovi, CS, COD i ostali, u tu je jedno te isto.
Za dobru partiju je potrebna komunikacija medju timom, što je veoma teško sa ekipom koju ne poznaješ.
Mislim da je njima cena najveći problem, ne znam kako su došli na cifru od 50e za jedan moba naslov, jer su obično free to play?
50e je cena jednog AAA naslova, koji ima valjano šta da ponudi, za sada oni opravdavaju petinu cene(max), nisu trebali preko tih 10e da traže.

Poslednja izmena:
PC Players: Starting January 16th, we’ll be holding a smaller closed technical test on PC. If you were invited to the Big Alpha on PC, you will have access to these closed technical tests as well. And if you already own Left 4 Dead or BioShock Infinite in your Steam library you can participate in the closed technical test, which is limited in scope and will not include Evacuation or have Hunter and Monster unlocks carry over to Evolve’s launch.

Open beta samo za XBONE

alpha je bila skoro open i svako ko je hteo je dobio pristup. ako svima njima dozvole onda nije toliko bitno.

Koliko sam shvatio sada ima nekoliko novih vrsta Monstera, tj. sada ih ima ukupno 3 i svi su različiti, sa nekim svojim osobinama. E sad, da li to nešto menja, drugo je pitanje...

Zr nije bilo tri monstera i prosli put? Secam se da je bio onaj startni pa posle otkljucas onu letecu hydru ili kako se vec zvala sa ranged napadima. Treci unlock nisam video.

Nije, u beti su bila dva monstera samo.

2 monstera i kraken je bio OP zestoko.

You’ve been asking us what kind of PC you’ll need to play Evolve. Now, we’re telling you.

Here’s the high-level skinny, ripped straight from the side of the box:

MINIMUM REQUIREMENTS:

INTEL CPU: Core 2 Duo E6600

AMD CPU: Athlon 64 X2 6400

SYSTEM RAM: 4GB

NVIDIA VIDEO CARD: GeForce GTX 560

ATI VIDEO CARD: Radeon HD 5770

VIDEO MEMORY: 1GB

HARD DRIVE: 50GB

RECOMMENDED REQUIREMENTS:

INTEL CPU: Core i7-920

AMD CPU: A8-3870K

SYSTEM RAM: 6GB

NVIDIA VIDEO CARD: GeForce GTX 670 or GTX 760

ATI VIDEO CARD: Radeon R9 280

VIDEO MEMORY: 2GB

HARD DRIVE: 50GB

Not sure if you have the right hardware for the job? You should check out NVIDIA’S GPU Analyzer here to see if your PC is ready for Evolve. Also, here’s a couple quick answers to two other questions that keep popping up in the forums:
You can adjust a fair bit through the menu system – here’s a quick look (in case you breezed past the screenshot at the top of this story):
The game supports 4k resolutions right now. HOWEVER, there is no support for SLI out of the box. Our teams are working on that and hope to get SLI support into Evolve as soon as possible. As soon as we have more info to share here, we will!

HOW MUCH CAN WE TWEAK THE SETTINGS?
Texture Detail
Shader Detail
Model Detail
Shadow Quality
Particle Quality
Anti-Aliasing
Tessellation
VSYNC
Resolution (Speaking of which….)

pc_specs_blog.jpg

http://evolvegame.com/news/evolve-pc-specs-revealed

Pa eto nije strasno, mada meni nije lijepo beta radila na 680sli :S

Nije oficijelno ali ipak je bio podrzan kroz nvinspector, force kriza3 bits, radilo sasvim normalno sto se tice gpu usage na obe karte, uglavnom stutteringa ja bilo uzas koja god podesavanja postavis.

Sutra je beta test, posto sam bio u big alfi imam automatski pristup i beti, a evo vidim dobio sam jos jedan kljuc ekstra,

ZF3MH-0XEXP-2D309

pa eto ko najbrzi bude :d moze se vec pre-load.

Ugrabio, hvala. :)

Ako imate Left 4 Dead ili Bioshock Infinite na Steamu, moći ćete da igrate Closed Beta ovog vikenda.
Ako nemate, jedan ključ za najbržeg:

H9YXM-4Q82T-Z5XEN

Vec sam i preorder ovo jer je iscekujem jos od poslednje alfe. To ce da mi bude podloga za ovu godinu.

anKXC6Bti-bot8GWTWizb-baTBBZ9ci

Mazi7 dodao sam te.

dodao sam i ja. malo sam se iznervirao sto nemamo stare levele pa moram da otkljucavam ispocetka. Nije lako kada imas osnovne likove bez buffa.

dodao sam i ja. malo sam se iznervirao sto nemamo stare levele pa moram da otkljucavam ispocetka. Nije lako kada imas osnovne likove bez buffa.

Accept cu za koji minut. Btw jedan od developera na streamu nije znao da mi kaze da li ostaju leveli i leaderboards za one koji preorder igru dok traje beta. Za Xbox One navodno ostaju sigurno ali za PC ne znaju. Ima li neko info o tome ? Ja cu verovatno moci preorder tek u ponedeljak :(

Ok, verovatno je gotovo ako opet ne produze.
Zao mi je sto nismo mogli da odigramo zajedno nekoliko partija jer to daje potpuno drugi osecaj igre.

U odnosu na alfu nisam primetio neke velike promene. Steam overlay mi i dalje ne radi (iako vecina nema ovaj problem); fps je znatno bolji (presao sam na 1080 sa 1050 i na 7950 sa 6970) jer sam ranije imao uzasne dropove i morao da igram u nekoj smesnoj rezoluciji; fps limit je 60 i ne znam da li ima neke veze sa vsync jer je monitor podesen na 80Hz.

Sto se gameplaya tice, tu nema promena. Kraken je nerfovan solidno i sada se lako moze pobediti i cak sam preferirao goliatha.

I dalje mislim da je igra solidna, ali da vredi max 15$/e. Sada nismo videli te ostale modove, ali sumnjam da ce mnogo poboljsati replay. Najveci problem su saigraci koji su vrlo cesto uzasni. Tokom celog vikenda sam se solidno nervirao i sanse za pobedu su bile manje od 50%. Bilo je i pobeda i poraza, ali prave saigrace nisam nasao. Odnosno nisam, sve do poslednjih nekoliko partija. U nedelju uvece odlucim da odigram par poslednjih partija i uletim na pola partije sa nekim likovima. Samo je jedan od njih pricao, ali su ostali pratili. Posle smo odigrali jos 7 partija i razvalili sve. 6/7 monster je ostao u stage 1 (i goliath i kraken). Svi su radili svoj posao kako treba i nije bilo problema. Uglavnom sam ja kao bucket pronalazio monstera u roku od 1 min uz pomoc UAV posle cega su ga ostali lako stigli i zarobili. Takvu igru bih mogao da kupim i igram sa zadovoljstvom. Match making je uglavnom uzasan i uparuje lvl 7 sa lvl 1 sto je smesno. Mozda kasnije postaje bolje ako neko igra 2 nedelje pa se nalazi sa iskusnim saigracima.

btw, moj omiljeni momenat je bio savrseni orbital strike na krakena u vazduhu. Uspemo da ga stignemo dok je evoluirao i taman zavrsi i proba da pobegne preko nekog ogromnog kanjona. Ja bacim orbital strike na sredinu da ga bar neka raketa zakaci, a traper uspe da ga zaustavi zamkom sa same ivice na granici dometa i namesti ga perfektno.

Poslednja izmena:
Realno nista posebno... Bolje da su ubudzili L4D u Cryengine, ubacili jos tonu oruzja, tonu zombija i samo da roka!

Kako stoje stvari za Xbox One ostaju leveli i sve ostalo, za PC se resetuje. Super, sada ipak mogu da obrisem betu da se ne cimam oko toga :)

Ovi pokusavaju da F2P model naplacivanja primene na igru koja ce kostati 50$. Potpuno odsustvo dodira sa realnoscu.

Svidja mi se zamisao ali zbog ovakve politike ne zelim da im pruzim podrsku.

Nazad
Vrh Dno