Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Po mojoj proceni, još godinu i kusur kopanja, a za profit ćemo videti u julu (ako uz 1559 prođe i 3368, onda će pad biti postepen, ako prođe samo 1559 onda će biti drastičan :))

Moj predlog je da kopaš ETH dokle god možeš i čuvaš sa strane, ako treba struju plaćaj iz svog džepa (kao što smo radili krajem 2018. početkom 2019. kada je ETH pao na ~80-ak USD), mada je trenutno isplativost dovoljno visoka...
Samo čitam sa strane i ništa me razumem, što nije ni bitno, pojasniće se. Kolika je potrošnja struje ,na mesečnom nivou?

Koji mi je najjeftiniji način, sto se tice fee, da prebacim ETH sa MEW-a na menjacnicu

Par puta sam prodao etherum-e po ceni od 1780 do 1820 USD. I mislim da je to OK. cena.
Po kojoj minimalnoj ceni prodajete etherum-e?

Zavisi po kojoj kupimo :D

A ako si miner, onda je to sasvim ok cena po kojoj si prodao.

Trosi ga na trosenje :)

Ništa se ne prodaje :cool:

Jedan deo para ode na struju ? A šta radiš sa ostatkom keša ? Gde ga pametnije ulažeš, nego da ga ostaviš u kriptu, ako nije tajna ?
Vrlo malo podizem po nekad, cuvam, ulazem u coine sa tendencijom rasta u buducnosti i trejdujem. Pokusavam da skupim 200k ili vise i da konacno batalim da radim, bar do daljneg...
Zena me najmanje cudno gleda, kao da sam bolestan, pri takvim izjavama, dok kad nekom drugom to kad kazem, vecina ili nije upucena, pa misle da sam stvarno bolestan ili ne veruje :)
A roditelji, posto zivimo u istom dvoristu, neverica svakog meseca kad dodje po 30000 za struju, iznova i iznova misle da necu imati da platim i da ce da iseku :)
Mali broj ljudi veruje u ovo...

A ko je tebe pomenuo ?
Nije mi jasna svrha tvog posta.

Druze ja sam u poslu od 2013-te , ja sam pre tri godine prestao da radim i zivim od mininga, trejder nisam...
Ja sam sve to pratio, gledao, razmisljao jos 2014-205, medjutim ispao sam glup i ulagao novac u nezavrsenu kucu, tako da nisam imao za drugo... Sve do prosle godine, ali bolje ikad nego nikad :)

A ko je tebe pomenuo ?
Nije mi jasna svrha tvog posta.
Svrha moga posta je da ohrabirm coveka i da je u pravu da se moze lepo ziveti od mininga, voziti dobar auto i ne steresirati se i biti nieciji rob u bilo kakvoj firmi a tebi ako nisi shvatio mogu i da nacrtam vodenim bojicama ...

Meni je to zvucalo kao poveliko puvanje :D

Meni je to zvucalo kao poveliko puvanje :D
Veruj da je moguce, medjutim majning nece doveka biti profitabilan, ali recimo kroz godinu-dve moze covek, uz malo srece i pameti, da zaradi taj novac. Naravno ako je ulozio u opremu i u prave coine.
Inace ja sam skroman, uopste ne moram da vozim ni dobar auto, niti da letujem na maldive itd, vec da imam za pristojan zivot i kao sto rece covek da ne robujem kapitalistima ili politici, ako razumete.

Pa nisam ja nikad rekao da nije moguce, nego mi je njegov post niotkuda zvucao kao preterano samohvaljenje :)

Ajde, ajde, budite dobri, vidite da skače ETH danas, malo zelenila, u susret proleću :cool:

nemojte gledati 2013. sa ove vremenske distance. jer treba razumeti duh vremena :p ...
i ko misli da je mining (bila) prosta stvar neka mu je sa srecom :)

Upravo... za rig 2011-te, i to samo 4 kartice mi je trebalo 2-3 dana da ga namjestim. Sad se za to vrijeme moze podesiti bar 20-30 rigova sa po 6-8 kartica.

a kolko je trebalo vremena 2015 da se namesti ETH preko geth walleta,dok pula nije bilo...

Niko nije rekao da je bilo lako ili tesko, a naravno da je uvek tesko kada si pionir u necemu. Ali ko je uradio to tesko, kopao i hodlovao npr makar 20% iskopanog, sad je milioner. Taj psiholoski deo sa hodlovanjem 7-8 godina je sigurno najtezi.

kakvo Hodlovanje :)
samo kurve i droga,brza kola :) maserati mesto lamba :)
novcica ce biti,znanje imamo,opremu napravimo i gas u nove avanture

Al zavisi sta si holdovao. Ko je holdovao pogresne novcice propao je ko zeton :d

Vrh Dno