Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
drugar cuva eth i kaze kad predje u pos cena ce mu biti 3000$. ili 2000$. ne secam se tacno.

zeljko pa ti rece da samo muljatorski huobi moze da ubaci eth, a da ovi ostali "posteni" nema sanse :d

mada me stvarno zanima kad eth krene sa kinezima, dumpovace se nesto garant, sad da l btc ili eth ili oba...

Poslednja izmena:
A koji su posteni :))))))

zinula guza svima za profitom nema vise sta valja ili ne, tamo gde je lova tu se pilicari nazalost

Pozdrav svima, ne znam da li je pravo mesto za ovakvo pitanje al dobro, ovako vec duze vreme pratim tacnije citam o rudarenju itd bla bla, znaci citam samo ,nemam nikakva iskustva itd ,sa drugarom planiram da uzmemo jednu rx470 po pola para,pa me i teresuje koliko je isplativo sa jednom i to, jel ima neka posebna caka oko toga ovo sad pitam prvi put jel mislim da je najprikladnije ovde ima vas dosta koji to vec radite verovatno ,znaci da li je isplativo uzeti jednu ,pa bih posle nekpg vremena kad udjem u stos ukapiram malo kako sta kupio ili kupili jos 2-3

Послато са LG-D331 уз помоћ Тапатока

Pre nego što te pošalju u ćošak na kukuruzu da klečiš jer si postavio pitanje a nisi pročitao celu temu :), reći ću ti se stvari menjaju. Trenutno jeste jako isplativo i kartica nigde nema u prodaji, ali već za nedelju dve može da se uspori dosta sa zaradom pa da od planiranih 3 meseca dođete na dosta duži period za otplatu kartice. U svakom slučaju bar možete prodati karticu i sa zaradom ostvarenom do tada nećete biti u minusu.

Od jedne neces sigurno leba da se najedes..a i da hoces sad ne mozes da je kupis..da li je isplativo ili ne to ne moze niko da ti kaze..pre 3 mesece nije bilo ,sad jeste ali opet za 2 meseca opet moze da ne bude.

Pozdrav svima, ne znam da li je pravo mesto za ovakvo pitanje al dobro, ovako vec duze vreme pratim tacnije citam o rudarenju itd bla bla, znaci citam samo ,nemam nikakva iskustva itd ,sa drugarom planiram da uzmemo jednu rx470 po pola para,pa me i teresuje koliko je isplativo sa jednom i to, jel ima neka posebna caka oko toga ovo sad pitam prvi put jel mislim da je najprikladnije ovde ima vas dosta koji to vec radite verovatno ,znaci da li je isplativo uzeti jednu ,pa bih posle nekpg vremena kad udjem u stos ukapiram malo kako sta kupio ili kupili jos 2-3

http://whattomine.com tu gledas isplativost, mozes da vidis kolika bi bila i samo na jednu kartu a i na 100 kartica na dnevnom i mesecnom nivou.

Po ETH road mapu POS treba da bude ili ove ili pocetkom sledece godine ali da bi nesto promenio mora vise od 50% majnera da u tome ucestvuje ..sad nek mi neko objasni zasto bi majneri to podrzali kad bi sebi oduzeli skroz prihod ..nigde o tome nisam nasao informaciju ..ne mozes da tek tako kazes e sad je POS coin

http://whattomine.com tu gledas isplativost, mozes da vidis kolika bi bila i samo na jednu kartu a i na 100 kartica na dnevnom i mesecnom nivou.
Video sam koliko sam dobro izracunao to je otprilike jedna karta 70-90e tako? Interesuje me neko ko vec radi to tipa vrv ja retard za ovo nmg da kulim samo grsfiku ubacim i gotovo jel ima neka fora jos ili? Sta se desi ako nestane struja npr,koliko znam potrebno je da rade 24h

@dzonikg28
Pa zato sve sto je Vitalik obecao bankama, korporacijama, inviduama na redditu itd... ne moze funkcionisati na POW, slicno kao i sto BTC ima skaling problem sa 1MB blokom (bez offchain skalinga), ethereum na POW je 99.6% sporiji od onog sto bog vitalik predstvaio......

Ovo se odnosi na brzinu smart contracta na mrezi (a ne na brzinu bloka)... osim ako buducnost ETH chaina ne budu igrice tipa sah, lotto itd :D

Meni uz ogroman ICO premine to i najvise smeta, on od prvog dana prica o POS sistemu nesto sto tada jos nije ni poceo da kodira... a po sveu sudeci on se vise na bavi coding-m vec marketingom..... zato se i pitam koga je to platio da mu isti POS (casper? ili kako se vec zove) isprogramira

Znaci nula kritickog razmiljanja ne ovde, mineri koji dumpuju najmanje su vazni ali komune na redditu to je smejurija kako ti ljudi misle, 99% se gleda samo cena i nista drugo

Poslednja izmena:
Video sam koliko sam dobro izracunao to je otprilike jedna karta 70-90e tako? Interesuje me neko ko vec radi to tipa vrv ja retard za ovo nmg da kulim samo grsfiku ubacim i gotovo jel ima neka fora jos ili? Sta se desi ako nestane struja npr,koliko znam potrebno je da rade 24h

Instaliras win 10, skines Claymore's Dual Ethereum AMD+NVIDIA GPU Miner v9.4, podesavanja za pokretanje tog majnera imas ispisana u nazad sigurno jedno 1000 puta moras MNOGO da citas a ne 5-6 strana i kao smorio sam se ne mogu vise :) skines msi afterburner tu podesis tu jednu rx 470 kartu i ne gasis je vise sve dok joj ne otpadnu ventilatori :D

Obecao je on sebi ..posto ima gomilu premajnovanih a POS ce da se gomilaju jos vise ..malo sam gledao na netu i code i po tome ima jos nekoliko meseci majnovanja ETHa ukoliko zavrse taj kod..
Oni su vec uneli u code jos prosle godine taj "time bomb" koji se aktivira na 4.8 milionitom bloku ..sad rade na tom nekom casperu tj da predje na POS bez potrebe za hard forkom a ako ne zavrse dotle onda ide veci difficulty a clock se resetuje ili se ide na hard fork sto ne vidim sto bi majneri podrzali(tj i mi) jer ostaju bez leba

Instaliras win 10, skines Claymore's Dual Ethereum AMD+NVIDIA GPU Miner v9.4, podesavanja za pokretanje tog majnera imas ispisana u nazad sigurno jedno 1000 puta moras MNOGO da citas a ne 5-6 strana i kao smorio sam se ne mogu vise :) skines msi afterburner tu podesis tu jednu rx 470 kartu i ne gasis je vise sve dok joj ne otpadnu ventilatori :D
Haha ti si brate car nasmejao si me na ovako usranom poslu haha, vazi da znam vidis nisam znao da treba win 10 ,da naravno nego sam hteo samo informativno da pitam da li je isplativo i to,inace ne smara me da citam svj cu od pocetka krenuti pa polako ,znaci to sa strujom nmvz ako nestane on nastavlja gde je stao?Uglavnom javljam se kad je kupimo posto vidim da je tesko naci rx470 ,ili cu je sam uzeti ako odobre neke rate nesto hah..

I da , ja bih tu grafu stvaio na svoj komp msm ,nemam sad poseban komp samo za nju,mada ako fazon moze dual core stari neki cini mi se ddr2 ploca 2gb rama , onda mogu na njega ? Uglavnom da ne pisem nove poruke prepravicu ovu, da znam sve je to pitanje do kad ce biti isplativo, a ako padne eth cena moze se preci na drugi coin ,ja iskreno idem logikom , kad je kupimo po pola dog smo se ako ovo nema profita ja cu mu platiti tu njegovu polpvinu koliko je dao i ostaviti za sebe jel sve jedno ostacemo mi za nekad kad mozda skoci cena,jel pametno uzeti od madjara ? I koji model je dobar za to? Msm verovatno nema neke velike razlike ali opet bolje pitam

Poslednja izmena od urednika:
I da , ja bih tu grafu stvaio na svoj komp msm ,nemam sad poseban komp samo za nju,mada ako fazon moze dual core stari neki cini mi se ddr2 ploca 2gb rama , onda mogu na njega ?

Moze na tu stariju masinu, ne bi bilo lose da ubodes jos jedan stik od 2gb rama nije ti to neki trosak a kad nestane strauja ti upalis ponovo i nastavis gde si stao :) tako ti je najbolje igraj se malo sa tom jednom kartom dok ne skapiras sta i kako.

Aha pa dobro da snacicu se za joa 2gb rama ,Pa to sam i ja skapirao da tako uradim jel ovaj drugar treba da proda motor ,ali malo neveruje u ovo pa smo se dog da uzmemo jednu grafiku sacekamo mesec dana,podignemo pare pa dobro razmislimo da li cemo kupimo jos 2-3 ,oprt i ja sam svestan da moze da se desi kad kupimo da padne cena skroz al opet nema sanse i da padne skocice za mesec dva tri ..

Poslednja izmena:
Problem je sto ce za mesec dana skociti diff toliko da ce maltene biti ne isplativo kopati sa jednom dve grafe...

Sent from my Nexus+6P using Tapatalk

samo ce ostat veliki rudari, a ko kasno udje u mining plakace.

u svemu tome ima i dobri stvari bice jeftini kartica :)

kamo srece da bude tako, ali ne mislim da ce masa izaci kao prosli put

Nema veze koliko kopa jedna/dve karte dokle god donosi pare. U prevodu ako ide diff gore i cena valute ga prati, koga zabole onda da li je iskopao 0.001 ili 0.1 bilo cega. ;)

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

@scynp ne bi ja da te demorališem, ali malo si zakasnio za početak sa jednom karticom. Do prve isplate će ti trebati možda i 2 mjeseca, a do tada će diff otići i još gore.
Ako se ipak odlučiš onda bolje ETC, tu ćeš par neku isplatu dočekati.

Jedino je taj faktor problem, koliko ce se cekati na isplatu jer zna se koliki je minimum

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Cek koliko razumem jedna grafika ,znaci ne bih mogao mesecno na njoj da uzimam 70tak e mesecno,znaci ne bih imao svaki mesec isplatu ?
I taj etc koliko bi otprilike para davala jedna rx 470 ?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno