Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
nista on tebi ne daje, nego te placa za posao koji radis za njega a to je sakupljanje transakcija sa mreze, njihova validacija, i pronalazenje ispravnog hesa.
A da sam strucan, nisam. Strucan je google, mozes njega da pitas koje su prednosti , a sta su mane ethereuma. :)

A cekaj, bas vidim da oces da provociras, to sto nisam strucnjak u necemu ne znaci da ne znam bas nista. Ti si rekao da sam strucnjak, ja sam rekao da nisam.
Mislim da je ceo eth kao koin previse naduvan, i da zapravo nema neku upotrebnu vrednost. To sto eth ima jaku cenu je zato sto se iza njega nalaze velike kompanije, jak marketing.
Pogledaj recimo http://www.rsk.co zanimljiv projekat, bolji od ethereuma, a posto nema iza sebe majkelsoft , ti verovatno nisi ni cuo za njega.

eth nije coin strucnjak :) naravno da te provociram kad se pravis pametan na temu koju ne poznajes.

misljenje mora da ti bude potkovano cinjenicama,i onda mozemo da imamo raspravu na zdravim osnovama,i mogu da te postujem,ali dok pricas o necemu za sta i sam kazes da ne poznajes,ne znam sta ocekujes?

pa od tebe nista druze :D
Aj ja sam zavrsio ovo s tobom, posto nema mnogo smisla nastavljati.

Tesko da trenutno mozemo znati sta se desvaa sa ETH cenom ovako iza zatvorenih vrata, pa ajde malo da nagadjamo...

Iako sam se skroz istresao, nije lose jos malo da trgujem i hvatam oscilacije. Nocas je zakucao na 0.032 i definitivno vise nije mogao. Prodaja opala, krenula strasna kupovina i opet ga vratili na dvodnevni aktuelni settlement tj na 0.036~0.037.

Ako mene pitate, to je ok jer su velike sanse da vidimo pump no.2. Ocekujem do 40-45% od trenutne cene, sto znaci ~0.052-0.053.

Ceka se da opadne volume (pricam za Poloniex i ETH/BTC par). Primera radi, tokom pumpa je bio 130,000 BTC i to je jaaako tesko za kontrolu. Onda je opao na 80-90K BTC i samim tim se utisale oscilacije. Sada je 60K i vec je primetno stisana strana.

Ne znaci nista al opet valja napomenuti da je prosli put identicno bilo i da je sa 25-30K volumena krenuo pump. Isto i sa Dash-om u drugom krugu. Stisali ga do 20K i onda boom.

Ja polako krecem sa shoppingom, a veci deo ostavljam u slucaju da opet testiraju 0.032-0.033.
Ja cekam na 350 da udjem opet ali sve su sanse da uletim po trenutnoj ceni ako nanjusim da ce da krene. Ja sam 70% ubedjen da ce krenuti novi krug pumpa. Cena se skoro potpuno stabilizovala, sve manje skace, sve manje pada... Tako ce i volume pasti. Videcu samo na koju cifru upadam ali uletecu u voz.

sent from P9 lite

tako sam i mislio :)
srecno sa rootstockom,kad uzmes lovu ne moras vise valjati fee remover ;)

Ja cekam na 350 da udjem opet ali sve su sanse da uletim po trenutnoj ceni ako nanjusim da ce da krene. Ja sam 70% ubedjen da ce krenuti novi krug pumpa. Cena se skoro potpuno stabilizovala, sve manje skace, sve manje pada... Tako ce i volume pasti. Videcu samo na koju cifru upadam ali uletecu u voz.

sent from P9 lite

Jel mi se čini ili je voz upravo krenuo?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne mora da znaci da je krenuo.

Trenutni otpor na 0.041, ako to probije, all aboard!

Meni ulasci na 0.034, 0.036 i 0.0375. Sredina mi je negde na 0.0367.

Poslednja izmena:
ETH ce biti uvrsten kao sredsktvo placanja na Alphabay Markets valjda od prvog maja. Nije sad nesto preterana vest ali monero je za istu skocio sa 3 na 15 $.

Koreanci kupuju ko ludi, cena kod njih odavno presisala 50, volume zajedno na 2 njihove menjacnice skoro isti kao na polo.

Uz sve postovanje, ulazices ti na 19$ pa na 27 a vec kad predje 35 bices opet skeptican.

Tacno pre godinu dana :)

Sad Vitalik i kompanija razmatraju ako cena ostane visoka da smanje nagradu po bloku za kopace, prvo na 4 ETH pa zatim na 2.5 ETH. To bi naravno bio kao lagani prelazak na POS koji se ocekuje do kraja 2017. Vode raspravu izmedju sebe ali bice naravno kako tata Vitalik kaze.

Sa jedne strane to bi moglo da utice da cena vremenom ide polako gore a sa druge strane samo bi veliki igraci (velike farme) mogle lako da to podnesu. Ali POS ide pa ide.

Poslednja izmena:
znalo se da pos ide, a ionako niko nije predvideo ni da ce ovoliko da se kopa i opet da bude najisplativiji

Pa sada btc ce gore a i zec jos malo i tu smo...mozda 300 svakako :)

Hoce btc gore slazem se :) a Zec tamo do kraja godine mozda i bude 300 :) ali sada ce u aprilu da ode na 100 pa polako do kraja godine mozda i dodje do 300 ali opet tu je i Dash ako zec bude 300 onda ce dash biti najmanje 500 dolara.

Nazad
Vrh Dno