Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Bez problema potpisujem da je propust potrebno otkloniti.
Sada, šta će da rade sa 3 miliona manjka to je na njima. Ako namire one koji su pokradeni, a imaju odakle, ja tu ne vidim nikakav minus sistema nego baš suprotno.

Sam kod su napravili ljudi, nije se sam rodio. Pa kada uvide propust isti treba i da ga otklone.

Pa prvo resi sa sobom da li govoris o zakonu ljudi ili zakonu matematickog sistema, tu je najveci problem jer sta god da uradis nesto moras pokvaiti, ako si dosledan ethereum kodu kojeg sam vec citirao, DAO se ne sme dirat i nek pukne kako je zasluzio, a ako govorimo o zakonu ljudi onda ce ljudi glasat i radis sa kontraktom kako im se cefne...
ethereum reklama je da zakon ljudi ne vazi vec zakon matematike kaju postave, tako se bar promovisao na osnovu toga ga ljudi koriste, ako je zakon ljudi sta ce nam onda decentralizacija, to smo imali vec i juce u vidu obicnog servera

hard fork je drugim recima otimanje od strane 51% vecine od manjine, i nema tu reci o pravdnosti, jednostavno RULJA radi kako licno njima odgovara! danas je to 3+ miliona ethereuma hackera, sutra moze biti bilo ko u pitanju!
Rekao si bitnu stvar, otimanje 51% vecine. Zeljko, tih 51% ne otima od 49% drugih ljudi nego od onog jednog koji je oteo drugim ljudima. To je jako bitna razlika. To cu uvek da podrzim. Ne otimaju tebi. To ne bih podrzao nikada npr. Nadam se kapiras sta zelim da ti kazem. Danas sutra neki haker tebe moze oplesti na neki nacin, dali tebe licno ili preko menjacnice. Uvek sam za to da se to vrati. Ako je to cilj onda sredstvo nije toliko bitno. Nece se raditi fork iz cistog mira jer je nekom cefnulo.
Jeste, DAO je fail ovakav kakav je. Ja nemam nista protiv da isprave gresku. Bolje to nego pustiti ga da propadne, da investitori puknu i da haker ode punih dzepova.
Ja kapiram sta ti zelis da kazes i cime se vodis ali nekada je bolje zanemariti neki princip zarad viseg cilja. Ako se slepo drzimo toga nikome nece biti dobro. Pravila su dobra ali izuzeci su nekada jako potrebni ;)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

samo nadam se da vam je jasno da je poverenje u smart contracte debelo poljuljano, pogotovo sto ja masa contracta hackovana ali je ovo prvi i veci pao... a da ne pricamo da i ako odrade hard fork da ce i poverenje u rad sistema biti poljuljano debelo, cena je vec druga prica
Cekaj, cekaj...Kako cena druga prica? Tebe ne zanima zarada? Ako tebe ne zanima cena i zarada a samim tim kazes da je to druga prica onda si ti decko omasio ne samo forum, nego si zreo za neku ustanovu

Sent from my MX5 using Tapatalk

Ja sam apsolutno za soft fork gde bi se ispravila greška i blokirao exploiter(i). (eto vam ispravan termin za tu osobu-exploiter) Što se hard forka tiče, deluje mi da je tu mnogo veći problem u realizaciji jer niko ne želi dva paralelna forka a pitanje je da li se oko toga može postići potrebni 100% koncenzus. Vidim da pričaju o pokušaju vraćanja DAO soft forkom, to bi bilo najbolje rešenje ako je uopšte moguće. Svojih 3 miliona ethera da daju - ne verujem u tu mogućnost previše. Meni se iskreno za DAO fućka ali bi bilo ispravno da ga bar zaštite soft forkom ako hoće da ga sačuvaju.

bravo miljane, exploiter, prava rec. sto se tice dao-a i forkova stagod da cujem/procitam cujem jedno isto, ulozio sam nesto sto ne znam sta je vratite mi moje pare, forkovanje za ovakve potrebe je otvaranje pandorine kutije, kod/ugovor = svetinja/zakon, rezovi/linije se moraju povuci iako se nekima sada to cini drasticno u suprotnom otvoricemo sezonu (lova na zeceve :p) ko je ko da kaze da se ljudi/mreza dizu na noge tj da vrse 51% napad na samu mrezu da bi se osujetio neuspeli projekat?

Ja narucujem komponente za mining,jer verujem da ce etherium trajati.A koliko vidim ovde se samo losi komentari vrte,poludecu ... [emoji1]

Ma vama je cena pomutila razum, a ja pricam u prazno, mineri uvek pilicari samo nemojte lagat sebe ako vec ulazete u scam shit (pod uslovom da hard forkuju) :)

Kakva bre glasanje 51% ko smo mi da olducujemo kome da se oduzima a kome ne!, pa uvek ce na tapeti biti pojedinci ako se pita 51% pogotovo sto vecina od istih misli od danas do sutra

Poslednja izmena:
Ja sam apsolutno za soft fork gde bi se ispravila greška i blokirao exploiter(i). (eto vam ispravan termin za tu osobu-exploiter) Što se hard forka tiče, deluje mi da je tu mnogo veći problem u realizaciji jer niko ne želi dva paralelna forka a pitanje je da li se oko toga može postići potrebni 100% koncenzus. Vidim da pričaju o pokušaju vraćanja DAO soft forkom, to bi bilo najbolje rešenje ako je uopšte moguće. Svojih 3 miliona ethera da daju - ne verujem u tu mogućnost previše. Meni se iskreno za DAO fućka ali bi bilo ispravno da ga bar zaštite soft forkom ako hoće da ga sačuvaju.

Ako soft forkom mogu to da odrade to jeste najbolje resenje. I mene licno zabole za DAO ali posto je vezan za eth onda me zanima resenje. Meni je licno bitna samo cena eth-a, nista vise. Nadam se da ce ovih dana resiti to pa da cena poleti. Uopste ne sumnjam da ce se desiti. Vise me btc zabrinjava, krvari polako.

Ma vama je cena pomutila razum, a ja pricam u prazno, mineri uvek pilicari samo nemojte lagat sebe ako vec ulazete u scam shit (pod uslovom da hard forkuju) :)

Kakva bre glasanje 51% ko smo mi da olducujemo kome da se oduzima a kome ne!, pa uvek ce na tapeti biti pojedinci ako se pita 51% pogotovo sto vecina od istih misli od danas do sutra
Ne odlučujemo mi kao obični rudari bez nodova već 4 (slovima četiri) poola.
Vidi se da pratiš dešavanja oko eth ali su mi tvoji motivi i strast oko eth kompletna misterija. Kao da ne možeš da racionalno diskutuješ ni o čemu čim se spomene eth.

Poslednja izmena:
Ja narucujem komponente za mining,jer verujem da ce etherium trajati.A koliko vidim ovde se samo losi komentari vrte,poludecu ... [emoji1]
Ako zanemariš komentare jednog hejtera vidjećeš da komentari nisu tako crni ;)

Mislim da neki (kao salecz016) ne razumeju ono što Željko pokušava da kaže...

Decentralizacija znači da niko (grupa ljudi sa većinom novčića, vlasti) nema uticaj na sistem. Ako se fork odradi to dokazuje da će i u budućnosti vlasnici 51% (što da ne i vlast, država) može da menja kako im odgovara a onda se ETH sistem ne razlikuje od trenutnog gde se neko proglasi za state enemy (može i vanzemaljca ili bilo koji drugi izmišljeni razlog) pa mu se zamrznu, blokiraju sredstva ili urade roll back transakcije...znači da ta grupa/vlast može da odlučuje i radi šta hoće...u suštini, ceo kriptosvet je i zamišljen kao suprotnost današnjem kontrolisanom sistemu...valjda sam bio malo jasniji od Željka...

edit:
većina rudara je ušla u kriptosvet zbog zarade i fućka im se za utopijski plan, bitna je zarada...zbog toga dolazi do različitih mišljenja i stavova

Poslednja izmena:
kako mi je krivo sto rudari pilicari zaradjuju vise nego investitori vizionari :)

i dalje mi nije jasno kako neko moze da tvrdi da je ok sto je ukrao. ako mene neki haker sada pokrade na negde, a "negde" mi kaze *** rupa u sistemu, mozemo da ti vratimo sve pare ali to se kosi sa idejom cuvanja novca, da li hoces da ti vratimo pare ili *** otislo... Onaj ko nije imao ni danar "negde" ce UVEK reci NE, to je nepravda jer se kosi sa idejom, ali pogadjajte sta ce da kaze onaj cije su pare ;) mozda se kosi sa idejom ali od neke "decentralizacije" smo daleko, uvek ce pare biti na prvom mestu.

Poslednja izmena:
Ne odlučujemo mi kao obični rudari bez nodova već 4 (slovima četiri) poola.
Vidi se da pratiš dešavanja oko eth ali su mi tvoji motivi i strast oko eth kompletna misterija. Kao da ne možeš da racionalno diskutuješ ni o čemu čim se spomene eth.

Ma zato si ti racionala da neba, stvarno ima vas tu smesnih da je tuzno!
jeste dev ethereuma sad su se setili rudara kad je sve puklo, sutra kad ce vas zaboravit kao sto vas se sad secaju, ali sta ja vredi vi jedino vidite grafik i dildoe po njemu, nazalost :)

@MarkoZ
Pisalo se na 10 stranica sta se desilo, ako ti nije jasno nemoj komentarisat....

Dođem ovde na forum, na temu ETH, pročitam najnovije izjave, ustanem i odem preko kod ortaka i žešće ga napi*kam...čisto za svaki slučaj...zove se Željko...

edit: A da, nisam napisao da me je uverio kako ova shitara od koina nema budućnost pa sam neki dan sav stek prodao...

Poslednja izmena:
Mislim da neki (kao salecz016) ne razumeju ono što Željko pokušava da kaže...

Decentralizacija znači da niko (grupa ljudi sa većinom novčića, vlasti) nema uticaj na sistem. Ako se fork odradi to dokazuje da će i u budućnosti vlasnici 51% (što da ne i vlast, država) može da menja kako im odgovara a onda se ETH sistem ne razlikuje od trenutnog gde se neko proglasi za state enemy (može i vanzemaljca ili bilo koji drugi izmišljeni razlog) pa mu se zamrznu, blokiraju sredstva ili urade roll back transakcije...znači da ta grupa/vlast može da odlučuje i radi šta hoće...u suštini, ceo kriptosvet je i zamišljen kao suprotnost današnjem kontrolisanom sistemu...valjda sam bio malo jasniji od Željka...

edit:
većina rudara je ušla u kriptosvet zbog zarade i fućka im se za utopijski plan, bitna je zarada...zbog toga dolazi do različitih mišljenja i stavova
Kapiram ja njega sta hoce da kaze ali mi je vise muka od njega svaki dan po 10 posta mraci i prica kako eth ide na dno...umesto da citam neke korisne stvari i ideje od njega pojedini ljudi i ne zele da komentarisu a ima mnogo pametnih ovde.I sam zaradjuje od istog a pljuje ga taj deo mi bas nije jasan ali dobro...

Kapiram ja njega sta hoce da kaze ali mi je vise muka od njega svaki dan po 10 posta mraci i prica kako eth ide na dno...umesto da citam neke korisne stvari i ideje od njega pojedini ljudi i ne zele da komentarisu a ima mnogo pametnih ovde.I sam zaradjuje od istog a pljuje ga taj deo mi bas nije jasan ali dobro...

Pa sto ti ne napises i jedan konstruktivan post a da nije HYPE u tipu idemo na 100$??
Znaci tebi su desavanja koje se desavaju realno oko ethereuma, mracenje i nepozeljne jer ti si zacrtao cenu od 100$ i kad procitas kako kazes neko napise analizu sta se desava da taj MRACI!

softfork ili ti hardfork (realno razlike nema) znalo se oduvek cemu sluzi i kad se radi, sad kad se to desava ljubimcu nekih koji zaradjuju na istom, kolektivno ludilo

@MareG
bas me briga sto si ti prodao, konekst mog pisanja nije kad ce ko prodat ili kupiti, i ja ne crtam grafike pa da zaradjujes ili gubis, to sto radis radis sam, a vise informacije uvek imas reddit, bitcointalk, itd

Poslednja izmena:
Ljudi... ja kao noviji kolega u svetu krypto valuta volim da cujem svacije misljenje. Ne mora niko ovde da namece svoje misljenje nekom drugom, kao ni taj neko drugi da ga nuzno prihvati... Ne razumem zbog cega se toliko prepirete ko je u pravu, a ko ne. Svoje misljenje iznesete informativno, a neko ce naci nesto korisno iz istog. A sad, dajte jos neke korisne informacije... pustite ko je u pravu :) Svako je sebi najpametniji... Dokazite to, u ovom slucaju, obogatite se od crypto valuta :)) Svi smo mi ovde da bi zaradili neki dinar ^^

Zeljko, mnogo si bre nervozan kad se prica o ETH. Pusti, ima bitnijih stvari u zivotu. Resice se sve to i bez tebe ;)

Dev-ovi bacaju vruc krompir minerima, kao na minerima je odluka. Odluku trebaju doneti vlasnici deonica DAO, t.j. investitori koji su ulozili novac u Decentralizovanu Autonomnu Organizaciju, jer njihova sredstva su otudjena. Valjalo bi 'exploiteru' zablokirati adresu da nemoze nikada prebaciti otudjene novce, pa neka mu ih u novcaniku vecno...

Hajde ljudi ne ložite ga više :)

Ma ko sta pita minere, nemoj da ste naivni...

poslato sa HUAWEI Ascend P6

a dok mi ovde polemisemo u prazno

meanwhile in whales :D

walter-white-584.jpg

Soft fork voting is now available via your wallet page

na dwarfu mozete glasati :)

e da @zeljko znam ja vrlo dobro o cemu pricam i o cemu ti pricas ;) pogledaj maid, coin od koga su i developeri digli ruke i proglasili bankrot, pa se kao vracaju pa ih zajednica spasava pa nista pa opet kao neki povratak... ja sam mislio cena ce u bunar medjutim sve sto je uradila je pala sa 11 na 9, a ja marmun bio kupio nesto na 10 pa prodao na 9,5 jer isto kao ti sad nisam video razlog da ide cena gore medjutim pogledaj sada cenu, a to je maid koji je nekoliko puta manji novcic od eth-a. E tada sam rekao vise te rekla kazala vesti me ne zanimaju, tu se samo bogati bogate, a sirotinja polemise i hvala bogu od tada samo +.

@goldi

na nanopoolu isto moze se glasati, mada sam vec rekao, pogadjajte kako ce da glasa onaj cije su pare :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno