Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Zapravo ako dokazu da mogu vratiti novcice, to ce biti vrhunska manipulacija kojom vracaju poverenje, dokazuju bulletproof i verovatno ce cena dostici ath, barem dao/eth odnos. Mislim da je decentralizacija mit, ljude zanima da ulazu pare u nesto "sigurno" pa makar i sa malom dobiti. U svakom slucjau, DAO nije nikad ni bio decentralizovan niti je to moguce zbog prirode nastanka.

Naravno da to sve stoji, i da cena iako je cista ******stina moze na 100-200-500$, ali onda je to tulip model i piramida, pa guraj dok se ne urusi

Nek prodam ja moji 101 dao za 1 btc pa neka rade stta oce :d

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

260!
Poloniex jos spava na 220 ali cini mi se da krece polako.

Edit: Pasce cena sigurno. Popusta zid a Poloniex nikako da krene.
Edit 2: odeeeee

Poslednja izmena:
Izgleda da niko ovde nije uspeo da istrese na vreme. Meni je sve na Poloniex-u tako da sam samo navijao. U svakom slucaju ovo je lep nagovestaj onoga sto ce se desiti ;)

Ovaj novi termin pumpanje diffa je samo odraz koliko je prsla zajednica ljudi oko kriptovaluta, diff se ne pumpa, diff raste sa pirastom snage mreze, dokle vise...

poslato sa HUAWEI Ascend P6

Poslednja izmena:
Ovaj novi termin pumpanje diffa je samo odraz koliko je prsla zajednica ljudi oko kriptovaluta, diff se ne pumpa, diff raste sa pirastom snage mreze, dokle vise...

poslato sa HUAWEI Ascend P6
Hajde, pa možda se neko zavaljuje i otvara nove farme sa ciljem da pumpa diff. :) :) :)

Majok to testiraju rx480 pre masovne prodaje,pa napravili farmu da vide kako se ponasa :D

Vrlo je moguce da ce RX 470 biti zanimljivija za rudare, pogotovo ako je tacno da ima 2048sp.

Vrlo je moguce da ce RX 470 biti zanimljivija za rudare, pogotovo ako je tacno da ima 2048sp.
Da i ja nesto razmisljam u tom pravcu. Ista sirina busa kao 480.

Racunam da ce aftermaket rx480 kostati oko $230-$250 u madjarskoj oko 250-270 eur sto znaci kod nas oko 300 jurosa.

rx470 ispod 200e bi bio odlican buy ako baca kao 380 uz manje toplote i manju potrosnju.

Vise kartica na jeftinijem napajanju...

Znao sam da je dobro sto sam kupio napajanje super flower platinum od 1000w iako ne koristim ni 500w trenutno.

Yea, kad izlaze te 470?

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Ako sam dobro razumeo exploit može da povuče sve preostale ether coine?
Jel moze neko za nas sa jeftinijim ulaznicama da jednostavno objasni koncept smart contracta?

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Na primer kontarkta opklalde ako cena BTC ode iznad 1000$ u sledecih 45 dana zika dobija a sve a ako padne marko dobija, naravno da bi isti contrac bio validan neko mora zakljucat na mrezi to sto je predmet opklade, takodje nepoznato su mi cinioci ak ko ce tacno mreza utvrditi cenu BTC-a bez mogucnosti manipulacije jer se i to mora isprogramirat da uzme cen sa neke menjacnice :)
Sad primer ta menjacnica pukne i neko je hackuje to je kraj price kontrakta i ako nema drugog izlaza vse u istom ostaje zarobljeno doveka

Tako je isto i DAO radio, bila su moguce glasanja u koji prijekat da se ulozi pa ako ulozena sredtva donesu profit da se investitorima podjenako podeli, ali sve je to puklo pre zacetka, bilo je tu par igara na sreci i slicno koji su takodje hackovani

Tako da to nije bas tako prosto jer se predmet ulaganja/spora mora zakljucat na etherum mrezi i svi cinioci i ishodi mora biti u kodu, ako nisu kod NE BI SMEO DA SE MENJA ali eto sad cemo u slucaju the DOA da vidimo sta ce se tacno desiti

Evo i liste hackutih i pokverenih contracta:
https://blog.ethereum.org/2016/06/19/thinking-smart-contract-security/

Poslednja izmena:
Nece to uticati na eth uopste. Svakako ocekujemo pump btc-a i eth-a.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Sa jedne strane neki će možda poveriti više poverenja kripto valutama nego običnim valutama, što znači povećanje cene (iako je još uvek sveža rana kod Ethereuma po pitanju poverenja), a sa druge strane generalno će ljudi povlačiti svoje investicije (bilo da su sell ili buy) i malo će se smiriti na jedno vreme kretanje cene.
Ali sve to mi ne deluje kao da ima mnogo uticaja na ETH - jedva da je malo mrdnuo i odmah se vratio. ETH-om i BTC-om ne trguje običan narod kao oni što trguju lokalnim valutama (u VB, EU, SAD,...) što znači da nisu pod istim uticajima kao ostali ljudi (barem ne u toj meri).

Gde gresim?
1.png
3.png
4.png
2.png
Danas su mi stigle kartice i napajanje,pa reko da probam sa jednom karticom da pokrenem mining ali nesto nije uredu.
Kartica je na maticnu prikljucena preko pci e x1 slota i usb extendera,instalirao sam najnovije drajvere.
Ako sam promasio temu brisite post.

Poslednja izmena:
skini claymore dual miner pise sve u readme, -G parametar samo znaci da hoces da koristis GPU nisi podesio ni pool ni port ni svoj wallet na koji hoces da rudaris

Geth - -rpc ti je komanda kojom sinhronizuješ block chain koji ti je potreban kod solo mininga i u tom slučaju koristiš lokalno generisanu ethereum adresu. Mislim da to ovde niko ne radi već svi rudare na poolu.
Odabereš menjačnicu gde ćeš primati izrudarene eth, ovde najpopularniji je poloniex. Tamo kopiraš deposit adresu za eth.
Odaberi pool koji ti se sviđa, ovde najpopularniji su dwarfpool, coinotron, ethermine... Eventualno se registruješ ako pool to traži.
Skineš Claymore ili genoil miner i pročitaš readme i podesiš miner za odabrani pool.
Zvuči šašavo ali za rudarenje eth ti uopšte ne treba blockchain niti lokalni wallet.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno