Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Momek :) postavlja zidove sa 33k eth-a na buy prvo na 407k pa na 413k, u medjuvremenu kupuje, tooooo naaaaaaam goooooovooooooooooriiiiiiiiiiii staaaaaaaaaaaaaa :) ?!?!?!?

Poslednja izmena:
Da mu je veći od Nešićevog.

....ko ce ga znati :) mislim da su mu sell orderi malo vise gore

Poslednja izmena:
Coinotron danas nije presao na novu multi-port platformu ali su od podne povecali share difficulty 4 puta tako da je sad situacija za multi-card rigove koji isporucuju vise snage mnogo bolje. Testiram vec par sati i GPU load 96% i nema prekida u radu. fee = 0% period su produzili do 15. septembra.
Rekoh ja da se nesto promenilo, oseti se razlika kod mene ;)
Primetno vise i kopa danas a grafikon je ravan s povremenim jednim padom umesto 10 koji su izgledali kao ekg sezdetetogodisnjeg srcanog bolesnika.

jel se meni cini ili je suprnova od sinoc nesto malo dala???

Poslednja izmena:
DAG fajlovi se generišu za svaku epohu, nisu večiti, a taj proces se obavlja u letu.

Veličina DAG fajla je 1GB i raste 441MB godišnje.

Poslednja izmena:
ja sam pre par dana pobrisao dag fajlove na masinama.. bilo je po 5 fajlova na svakom rigu.. tj oko 6gb po rigu..

generisani su novi dag fajlovi i tako u krug..

Uradio i ja isto jer je pool prijavio ono sto i tebi pre par dana.
I APSOLUTNO odgovorno tvrdim da losi serovi na poolu nisu posledica "losih" DAG fajlova koji su generisali mineri koji inace rade, jer kako rece paradigma, miner koji radi ne moze da nema dobre DAG fajlove.
To nas pool trpa ili neko trpa pool a mi nayebemo kao mineri.

Jer ako lepo pogledate statistiku poola videcete da u isto vreme kada se vama poveca % losih serova, i na poolu se isti poveca u skoro istim %.

Ovo konkretno pricam za suprnovu.

sta se desava sa coinotronom??? jel proradio kako treba sto se ETH-a tice???

Čini mi se da jeste... sad ima i dovoljno snage. Ja sam zadovoljan

Sto bi kolega Saj rekao, Coinotron ima ubedljivo najbolje pool-ove za kopanje. Sta god da sam tu kopao, sve je uvek bilo po calc, nikad nista nije maznuo, uvek je bio najstabilniji... apsolutno bez premca!

97mh/s 6eth za 24 coinotron to nigde nisam imao...ovaj nista ne krade neverovatno :d

izgleda se ostali uplasili konkurencije pa resili da ne kradu vise, i nano dao 6 etha za 24h sa 115MHs

Nesto ni sa coinotronom nije ok. Na pool-u konstantno pokazuje 15-20% manje nego sto treba. Vec 2 je tako. Usage je ok, nije onaj stari problem, nesto drugo je.

DAG fajlovi su posledica verovatno onog worker stopping momenta...ja sam jos na suprnovi...desava mi se da neki miner nestane pa se sam pojavi u worker listi...kako, zasto...nemam pojam?!

DAG fajlovi su posledica verovatno onog worker stopping momenta...ja sam jos na suprnovi...desava mi se da neki miner nestane pa se sam pojavi u worker listi...kako, zasto...nemam pojam?!

to sam i ja primetio... najvise sam primetio pad zarade za oko 30%

Diff je otisao gore 15% u dva dana...meni je zarada od pocetka ok samo ovi DAG fajlovi su bezze fazon :)

to sam i ja primetio... najvise sam primetio pad zarade za oko 30%
Kad krene novi block epoch desi se da miner ne pređe na već pripremljen DAG, pa onda ili bude mizeran hash, ili prikazuje u mineru sve normalno ali na pulu naravno ništa. Najlakše rešenje je ponovo pokretanje minera. Bag je otkriven davnih dana, ali nije otklonjen.

Cesto mi se desavalo na jednom rigu da miner prikazuje hash a na poolu nema nista. Reinstalirao sam sistem jer sam mislio da je do njega.

Jel vam stižu uplate sa coinotrona?
Meni je uplaćeno pre 2 sata ali još uvek nema ni na chainu...

Nazad
Vrh Dno