Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
nema ni jedan onog dana kad pukne eth puko je i mining i to na duzi period a doce i to kad tad.

+1

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Tonga modeli R9 380 su dobri samo za Etash algoritam,na ostalim algoritmima malo daju.Kad ETH predje na pos teško će se sa njima raditi.

Poslato sa WAS-LX1A uz pomoć Tapatoka

R9 380 se da narihtati na 220-230 na ZEC-u. Nije lose ali mize i bolje

XMR se narihta na 700h/s. Na Moneru najmanje trose, tj oko 100-110W svega, ali je i trenutno isplativost dosta mala. Mada ako eth ode u penziju, mozda se povrati.

Meni R9 380 2GB rudare MusicCoin 24 mh/s + Sia 350 kh/s. Isplativost kao rx470 sa 28 mh/s na eth-u.

Tako da karte nisu lose. Jeste inferiorniji cip u odnosu na tahiti ali ne znas koje karte ce sledeci algoritam voleti.

Bas tako R9 380 su odlicne karte pogotovo za ethash, a i na zecu moje su 240-245sol monero 700h/s tu su se vrhunski pokazale s obzirom na cijenu ovo je odlican hash.

Postoje drugi coini ali (uvek ono ali) gde god da ode ta snaga sa ETH sve postaje neprofitabilno to treba uvek uneti u jednacinu. Na ETH sisi je trenutno 1.5mil. kartica koji alt ima takvu kapitalizaciju da moze da hrani toliki broj ljudi.

Slazem se, i kad dodje do ovoga konacno ce opet covek trebati malo da se pomuci da bi zaradio (nacice se uvek coin za koji ne znaju mase tipa Janko mesar, jer je on skroz neupucen u ove stvari, on je cuo samo za eth i MIsko programer mu je namestio rig).
Kopace se 3 dana jedan coin, 2 dana drugi itd itd. Opet ce se majning kolko-tolko vratiti u ruke onih koji nesto i znaju, prate i da kazem zasluzuju novac koji ce zaraditi.
Bar se ja iskreno nadam da ce biti ovako.

Ima do tad da se kopa i kopa :D imam jos jedno pitanjce ako moze :) Cuo sam da ce snaga AMD karti sa 4gb (Mhs) da se prepolovi? Jel to istina i kad se ocekuje?

Da povecanjem daga, rx karticama se smanjuje mhs ali mnogo 1-3 mhs

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Naravno da ce padat ali masa njih ne konta ono sto je objavljeno vec pre par meseci....... dif bomb + DAG * diff povecanje za RX je smrt za 2 meseca, mada ni ostalima nece biti bolje

Vidis da nv 1070 bukvalno nece ni osetiti povevanje daga mizerija neka :)

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Na nv nema uticaja povecanje daga...
Moje misljenje je dok se dag poveca svejedno ce dif pojesti sve... Tako da ce i nv i ati karte biti u istom sosu.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

moze li se dif smanjiti ?

Zadnji info oko debate:

Metropolis za 2-3 meseca, najverovatnije smanjenje bloka na 3, manje izvesno cak moguce i na 2 eth-a...... prica se nesto da je vitalik kao zabrinut jer se previse struje globalno trosi na ETH, e to je zadnji info od danas

Uh jbm ga. Baš se zabrinuo :d za potrošnju.
Koga zabole koliko ću ja da trošim, sve dok uredno plaćam?
...
Taki je život :(

Rekao sam Vitalik je globalno zabrinut kao ,znas ono zagadjenje, itd :D
mora da se opravda POS koji ne trosi resurse

verujem da tempiraju sa sranjima na BTC da pljuvace POW pa da tako opravdaju brzi prelazak na POS ako uopste funkcionise

pa normalno, vidis kako suv vazduh napolju.

covek vodi racuna o okolini,brine se za buducnost,nije kao kineski mineri btc-a i ltc-a...

zeljko nije miner on je pre-miner :D jer je pre kopao ltc, a sada samo kinezi :D

Pa pazi, LTC nije jeftin. Antiminer oznake ... +3 ili 3+ cepa, cini mi se, oko 540Mh i dinosi oko 40€/dan sto mu na mesecnom novou iznese 1200€. Da ga uvezes, platis carinu i pdv otplati sebe za 5 meseci sto nije mala zarada, pa kome treba, drz LTC. Ja bih pazario 2 komada ali nemam ih gde zbog buke koji proizvode :(

Sent from my P9000 using Tapatalk

Evo čitam i domaće i strane forume, gledam yt klipove, i dalje mi nije skroz jasno da li sam zakasnio na žurku, vredi li uložiti 200k din. u mali rig sa 3x gtx1060... Jasno mi je oko diff-a, i da eth ide na PoS, ali šta posle, može li npr. ZCash da istrpi toliku migraciju rigova sa eth-a da bi bio dovoljno profitabilan? Najbitnije bi mi bilo da ga otplatim, pa posle šta Bog da

Pazi, otplatices sigurno, a kada, to je znak pitanja. Nema tu, da li da uskocim, ili sam zakasnio... Nikada nije kasno. Zarada ti moze biti visa ili niza i to je to. Sto vise kartica imas, cak i kada je niska cena novcica, imaces dovoljno...

Sent from my P9000 using Tapatalk

Uh jbm ga. Baš se zabrinuo :d za potrošnju.
Koga zabole koliko ću ja da trošim, sve dok uredno plaćam?
...
Taki je život :(
Mislim, kapiram da tebi nije bitno ali planeta je u ozbiljno lošoj situaciji, i naši unuci će plaćati debelo ponašanje čovečanstva u 20 i 21 veku.

Ovo je po meni odličan marketinški potez.

veceras ocekujem budjenje ETH, tako da se spremite za skok cene, nadam se da cu biti upravu :)

Nazad
Vrh Dno