Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Izlistao sam ovu temu poprilično unazad, koristio seach opciju i nisam uspeo da nađem...

Koji metod/alat/softver biste preporučili za "cold storage" ETH-a na nekoliko godina (ako planiram da čuvam određenu količinu van menjačnica do 2020.g. recimo)...
Za LTC znam kako se pre radilo :) : offline računar, wallet.dat fajl back-up na više mesta- USB flash drive-a, passphrase na papiru i tome slično...
Otprilike bi me ovaj nivo sigurnosti zadovoljio, ne insistiram na max nivou, tipa hard wallet i tome slično. :)

goglaj ledger nano s ili trezor hardware wallet

Zna li neko gde ima da se kupi kod nas? Bas sam danas trazio ali nisam nigde nasao.

-----

Bilo bi dobro da postoji jedna posebna tema za wallete, saveti za bezbednost cuvanja i sl.

Sigurno je vec pisano o tome dosta ali je sve rezbacano, nije lako naci i uglavnom je starije tipa 2014 god.

Poslednja izmena:
TREZOR + shipment = EUR 115

+ na to PDV i carina ukoliko se ne varam.

= Oko 160-170 e?

:(

Kakva crna carina i pdv na to, prvo neće na carini znati ni šta je to niti koliko košta, a zbog gabarita će verovatno proći bez da ga otvaraju.

Kakva crna carina i pdv na to, prvo neće na carini znati ni šta je to niti koliko košta, a zbog gabarita će verovatno proći bez da ga otvaraju.

ako mu se posreci.. otvaraju oni i kad kupujes masku za telefon.. Gabarit nema veze...
A verovatno ce biti i racun tu, pa ce lepo videti i koja je cena..
Ja mu samo kazem koliko max moze da ocekuje , da se pripremi.. A ne da ocekuje 115 a dodje mu za naplatu 150e. pa da se onda cudi

Pa samo sto ne znate da isti salju sa DHL ako je kurirska sluzba tako da sve sto se rekli onda ne vazi i ako je DHL serbia ima da ga oleshi 4000 din spedicija + PDV/carina

Itekako ce znati, nisu to vise *****i koji ne znaju da koriste google...Iz licnog iskustva ti kazem.

Ti ocigledno da nisi nista narucivao iz inostranstva! Meni su telefon koji je uzet na promociji za 45 evra ocarinili sa 2700 dinara a telefon su nasli da kosta 80 evra. Tako da budi siguran da svaki paket otvaraju i ako samo vide da je vec par istih stvari proslo kroz carinu vrlo dobro znaju koliko ce da ga ocarine. Ako im je nepoznata roba veruj mi carinici vrlo dobro umeju da koriste google i da nadju najskuplju varijantu i da ti po toj ceni ocarine robu.

:D I šta ja sad tebi da napišem? da se dokazujem koliko sam čega naručio? Druškane to je telefon, ovo je mali uređaj sa isto tako malom kutijom. Imam stotine naručenih paketa, počev od sitnih zezalica pa sve do telefona, patika, SSD diskova, quadcoptera i slično. Znam tačno šta da naručujem i kolike troškove da očekujem, odnosno koju vrstu robe mi neće otvarati. Recimo HiFi MP3 plejer koji košta preko 150$ nisu ni otvarali...

I to što si ti uzimao na promociji ne znači ništa, oni gledaju regularnu cenu, osim ako nema unutra faktura. Tvoj problem je što ti ne umeš, pa misliš da ni drugi ne umeju. A telefona sam naručio bar 5-6 komada.

Pa samo sto ne znate da isti salju sa DHL ako je kurirska sluzba tako da sve sto se rekli onda ne vazi i ako je DHL serbia ima da ga oleshi 4000 din spedicija + PDV/carina

Da shalju sa DHL, dakle pored 160e mogu da racunam i na 4000 din spedicije.

Bas fino :D

Da shalju sa DHL, dakle pored 160e mogu da racunam i na 4000 din spedicije.

Bas fino :D

Najbolje da ti se javi neko ko je vec narucivao (ako takvi i postoje)..
Pitanje da li ima da se nadje u fizickoj radnji bilo gde. To je Francuska firma i na njihovom sajtu stoji
Estimated shipping date for all new orders processed from our factory: September 4, 2017

cena uredjaja je 58.00 €
cena dostave je 52.77 € (ali neko je spominjao kako izbeci ovo slanje vec da to stigne najjeftinijom posiljkom)
to ti je u totalu 110.77 €.. na to dodaj carinu i pdv i eto ti konacne cifre...
ne znam samo da li se ovih 52 racuna (postoji ona cifra od 50 i 70 evra, zavisno ko salje.. do koje granice si oslobodjen carine- ali nisi oslobodjen i pdv-a)
imas posebnu temu na ovom forumu za carinu i posiljke.. tamo je pisano 10000 puta pa tamo potrazi oko carinjenja..
U svakom slucaju debelo te kosta... platices 1 uredjaj po ceni 2

pre bih rekao jedan..
jer jedan kosta 89€ + DHL od 26€ = 115€... sa carinom i pdv-om dodje do 160€..

Naravno da je puno ako u njemu nema barem 10 puta više vrednosti sredstava nego što košta uređaj.

cekaj,jel vama stvarno puno 150e za wallet,ili se *****avate?

pa covek je pitao koliko kosta.. dal je puno ili ne, to je stvar principa
ledger nano s koji kosta 58€ a stigne na naplatu 160€... PA to zaista jeste punooo. To je skoro 3 puta vise od vrednosti uredjaja..
Ne pricam sad da li je mnogo tj da li imas da platis 160€ ili ne.. PRicam o ceni uredjaja i konacne cifre...

Kada bi se slalo drugim nacinom (10-15€ transport).. ledger nano s bi izasao max 100€.. Malo li je 60€ ustede...

Zar nije dobra alternativa offline wallet + USB x 2 + jaka sifra?

Bio sam zagrejan za TREZOR ali kada vidim da je skoro 200e (160e + 4000 din spedicija) + doplata 20e ako neces da cekas mesec - dva dana... malo sam se ohladio.

Zar nije dobra alternativa offline wallet + USB x 2 + jaka sifra?

Bio sam zagrejan za TREZOR ali kada vidim da je skoro 200e (160e + 4000 din spedicija) + doplata 20e ako neces da cekas mesec - dva dana... malo sam se ohladio.

nista ne fali ledger-u isti djavo.... offline wallet kad saljes onda se izlazes opet opasnosti...... ovako sa HW wallet i da je komp pod virusima nista ne bi bilo

A šta je po vama ozbiljna kvota? I da li je nekad nekom na forumu bio hakovan SF wallet te je ostao bez novčića Ili je u pitanju samo paranoja? :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh Dno