Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Sad stvarno pocinjes da me nerviras. Nema teorije da samo tebe pool krade. Ako jedini ti kukas onda treba da sednes i da se zapitas sta je problem.
Sve i da je pool imao prekid nije razlog da kukas 2 dana kako te pool zakida. A opet, jedini si ti koji se zalio. Meni je radilo savrseno, kao i uvek. Mozda ti samo net nije sljakao neko vreme, pa su masine zvrjale u prazno.
Sinoc si pricao kako ti je isplatio jedan eth, danas kazes pola. Do sutra nece ni tih pola ostati. Dve puta nista je nista, crva nije ni bilo :d

sto se ljutis licno ? jel sirim "laz i paniku"
pa ja *kopam* kod siemke cim je pustio eth pool i nisam ga ispustao do juce. zato sto sam ga prvi ovde* na forumu hvalio* da je najposteniji od svih e zato i toliko otrova od mene.

bolje mu prosledi informaciju da nesto STVARNO kod njega ne stima i neka popravlja, ljudi su i pre mene primetili anomalije u radu poola i da zakida po nekom random principu TACNO 2 eth. e sada sam bio ja na tapetu : za toliko i ja ostadoh kratak juce.

neka sredjuje problem ako misli da zadrzi reputaciju i ljude. nisam prvi kog je zagrebo a daj da budem zadnji . sutra ces mozda ti biti u situaciji da ti masine , na oci rade 8 sati u prazno .

zao mi je sto sam sitna dusa jer i jeste tako meni je 2 eth uzeti mnogo

necu da se ponavljam vise.

i da
u zivotu
postoji jedno:
a to su dve stvari:
red,
rad,
i disciplina

*stavio sam tacku*

[QUOTE@felix18yu ista su podešavanja[/QUOTE]

hvala:)
meni onda nesto ne valja, jer druge coine kopa:(

Pobogu ljudi kakve veze ima zabadanje sa jednim ili dva napajanja..................!!!!!!!!!!!! :S::mad::smash:

Već je rečeno da nema pravila, jedino rešenje prebaciti na DCR kad se menjaju DAG-ovi, ili sačekati pa restartovati miner

Ocigledno ne,ovo je fensi mining!
A i CGWatcher sigurno ne resava problem zvani "dva napajanja" ;)

Trenutno kopam na coinmine.pl i zadovoljan sam pre toga na dwarf i coinotron, genarlno sam zadovoljan kako rade sva tri pool-a, evo i zapažanja..

coinmine.pl

Dobra statistika, nizak fee 1%, definitivno najviše plaća od svih pool-ova što sam probao (mada su nijanse u pitanju), jedino što mogu uslovno da mu zamerim jeste da u pool statistici uvek piše da ću da nakopam 10-15% od onoga što treba i što stvarno nakopam. Po ovom zvaničnom calcu dobijam maltene u paru tačno....

coinotron

Standardno dobar pool, ima po meni veliku manu ukoliko neki rig stane iz nekog razloga i kada ga ponovo pokrenem kao da mu treba par sati da se zaleti i počne da daje coine.... Znači ako pravim 2h pauzu u toku 24h zarada će mi biti kao da sam kopao 19-20 sati a ne 22h. Ko ima stabilne mašine i net, neće osetiti ovaj problem...
Daje za nijansu manje od coinmine.pl možda 2-3% manje.

Dwarf

Stabilna isplata, nema problema sa zaradom kada prekidaju mašine, za prikazivanje statistike treba dosta vremena da se zaleti 2-3 sata, mislim da je tu problem zato što je Dwarf najopterećeniji pool, negde sam pročitao da drži 40% mreže. Mislim da daje neki procenat manje od coinotrona ali nisam siguran kakva je trenutna situacija tako je bilo pre 2 meseca kad sam prešo sa dwarf na ctron...

Još jedna stvar koju sam primetio koja važi za sve pool-ove je ta da ako rig ima manje od 100mhs uvek (često) na pool statistici hash za taj rig je manji 10-15%, dok ako je rig sa bar 105mhs uvek je preko 100mhs i nema problema, npr. rig sa 155mhs uvek ima oko 140-160Mhs, dok 3x270x koji treba da ima ~50mhs u mineru hash mnogo varira i na pool nekad piše 25 a nekad i 65mhs....
Neznam dal su manji rigovi na ovaj način malkice diskriminisani, meni se čini da je tako...
Da se razumemo nije to ništa strašno, nisu to razlike od 50% po meni max 10-15% od idealnog i to ako si baš maler, sa ovom astronomskom isplativošću možemo da uživamo dok traje ;)

Dag se menja na svaka 6 dana, između 11:30 i 00:30 i to je to nema nikakvih misterija u vezi sa tim, a to koji će rig da stane ja sam pokušavao da prokljuvim i došao sam do zaključka da veliki broj promenjvih utiče na to, evo zapažanja i u vezi sa tim:

1. što više RAM memorije je poželjno, 8gb je min za rig sa 5 i više kartica
2. dovoljno mesta na C ili particiji gde je swap
3. bolja varijanta je kada su na rigu sve iste kartice nego kada su mešani GPU-ovi
4. 100% ispravan HDD, hoće da zabode ako su na hdd-u bb, još ako nema dovoljno mesta na njemu u kombinaciji sa 5 kartica a samo 4gb ram, to sigurno neće da prođe :( ....
4. jedno ili 5 napajanja nemaju uticaj na ovaj problem....
4. pravilan položaj mesečevih mena....

Poslednja izmena:
0.0157

Ovo je all time high (jer je vrednost BTC-a porasla u odnosu na prethodni eth pump).

Ne uzimam relevantnim poloniex ETH/USD par jer je obim mali i nekad cena se cena dosta razlikuje od ETH/BTC para. A i ko trguje sa $$$ na Poloniexu? :d

Gledam ovako:

12 Feb: ETH/BTC - 0.017 (BTC tada $385) = $6.545
25 Feb: ETH/BTC - 0.0157 (BTC sada $425) = $6.672

Ne uzimam relevantnim poloniex ETH/USD par jer je obim mali i nekad cena se cena dosta razlikuje od ETH/BTC para. A i ko trguje sa $$$ na Poloniexu? :d

Gledam ovako:

12 Feb: ETH/BTC - 0.017 (BTC tada $385) = $6.545
25 Feb: ETH/BTC - 0.0157 (BTC sada $425) = $6.672

Ominc, student, la.prestige sta mislite kako ce se razvijati situacija?

sto idem dalje, teze ulazim u trgovinu. tu bi me dump jako bole ;)

Ja cekam zacrtan cilj i ne trgujem vise definitivno...ispadnem svaki treci put onoliko koliko u dva puta zaradim. Hvala lepo trgovina, dovidjenja!

Poslednja izmena:
ETH ne pratim...BTC ocekujem novi napad na 450 i konacno proboj, ako ne uspe ni ovog puta mislim da ce pad ici mnogo duboko...Mislim da se ne bi zaustavilo na 380...Ukoliko prodje kroz 450 lako, konacno ce to postati novo dno...Sve ovo govorim za btc-e cene. Mada ta menjacnica i nije relevantna, mislim da je mudrije gledati Finex ili Stamp, a kod njih su ti nivoi dosta visi, oko 500, sto mi u ovom trenutku deluje daleko. Sve u svemu ceka se napad na sledecu stepenicu i ostanak ili pad. Btc-e je samo par puta u ranijem periodu imao najvise cene i to uvek pred skok BTC-a...Slucajno ili ne...

Ominc, student, la.prestige sta mislite kako ce se razvijati situacija?

sto idem dalje, teze ulazim u trgovinu. tu bi me dump jako bole ;)

Posto si rudar, pogledaj da li ti je zarada u btc ista kao i pre mesec, dva, tri...

Sto se ETH-a tice, ja sam imao neku projekciju u glavi da ide sa 0.011 na 0.013 pa mala korekcija i napad na 0.015. Posle 0.015 picimo na 0.010-0.011. Trgovao sam sa 2-3 btc-a tako da je i zarada smesna...

Na OKCoinu sam i uhvatim po 5-6 dnevnih oscilacija, najpovoljnija kupovina vec danima bude oko 6-7 ujuru pa onda istresanje tokom dana.

I imam isto misljenje kao student. Cekam attack na $450 da vidim sta ce biti. Ako bude FAIL-ovao (a nesto mislim da hoce, cak mi i mrtvi ltc govori), vidimo se na $400 -> $370 -> $345 -> $290.

P.S I jos nesto, buduci da se na dump time-u moze uzeti brutalna lova, mora se to odraditi strateski. Evo sada je dump ETH-a. Poslavite ordere na dosta nize nivoe od trenutnih i moze lako da se desi da prodju, a posle par sekundi ih prodate po 2-3-4% vecoj ceni.

Evo primer, tu sma nesto istrgovao, vidim dosao do 0.013 i kao oporavlja se i krenuo gore vec do 0.0138... Postavio sam nekoliko obuy rdera po 50 ETH-a na 0.0123-0.0127 rastojanju i samo jedan nije prosao. Normalno posle 20 sec ih istresem na 0.0134-0.0135...

Poslednja izmena:
Ima li neko rig sa R9 380 .....koliko daju ...koji vendor....frekvencije,naponi,potrosnja ? Doslo doba da se prosirujemo....

mislim da 380 pali maticne ploce,previse napona vuce,mora se to nekako drugacije resiti ili da napon nije veci od 1v

Hm, iskreno, baš i ne. Iako sam "pogledao" malo dalje od MSI 280X, i dalje sam ograničen na GCN 1.0.

Pomenut je jedan alat u tu svrhu na forumu, mislim da je Sapphire-ov. Frekvencije probajte rešiti preko Tonga Bios Editor-a.

Poslednja izmena:
mislim da 380 pali maticne ploce,previse napona vuce,mora se to nekako drugacije resiti ili da napon nije veci od 1v

sprzio dve ploce.. jedan rig koji je na Asrock BTC PRO ploci radi bez problema sa 4 grafike.. a drugi rig sa gigabyteom H61 mi je problematican, 3 kartice bez problema a 4 i sa napajanjem preko molexa na extender je przi

380.png

Poslednja izmena:
sprzio dve ploce.. jedan rig koji je na Asrock BTC PRO ploci radi bez problema sa 4 grafike.. a drugi rig sa gigabyteom H61 mi je problematican, 3 kartice bez problema a 4 i sa napajanjem preko molexa na extender je przi

Pogledajte prilog 193648

ne moze da se spusti napon na grafikama? probaj najnoviji trixx,neko je pisao da moze novi trixx da skine napon na gigabyte 380x

Vrh Dno