Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
mislim da moze do 1.05v sa AB

al to nisam probao na gigabyteu... aaa noob!!

ps: mislio sam da je do napajanja. a sutra mi stizu nova, pa javljam

Poslednja izmena:
Koji hashrate pravi R9 380X?

Napraviću jedan rig sa 4 komada, jedna direktno u slot, a 3 preko usb extendera.

Poslednja izmena:
ja imam jednu 380x , oko 19 mhs

moje su MSI 380 sa 4gb memorije i daju isto oko 19

win 7, crimson 15.12 i mogu da se klokuju sa AB

spustio san vddc na 1.0V i radi stabilno makina

Pogledajte prilog 193663

na kojoj ploci ti je ovo?

za GOTOVANE iz rubrike "Hardver za kopanje"

iz zida trosi 675w. nemam sliku, ali se nadam da ce ti zadovoljit znatizelju. posto je deljenje informacija jako tesko i sebicno, a cak i zabranjeno u PRO expert grupi ;)

0380.png

diff je skocio strasno, jel to izasao neki novi myner?

https://ethstats.net/

Ja pratim stats ovde i ne vidim da je nesto skocio.

Block time 16-17,5 sec
Network hashrate 600-900

Stalno varira jer uzima srednju brzinu pronalazenja bloka.

A i na coinotron dobijam tacno po calculatoru.

Jel to samo meni na Suprnovi zabola statistika, ili...kradu?? Pise zadnji sat earnings 0 i bloks 0, a hesh je uredan.

moje su MSI 380 sa 4gb memorije i daju isto oko 19

win 7, crimson 15.12 i mogu da se klokuju sa AB

spustio san vddc na 1.0V i radi stabilno makina

Pogledajte prilog 193663

na kojoj ploci ti je ovo?

na toj sto si spalio, nema veze sa plocom samo do primerka karte, to tvoje je neki uobicajeni prosek oko 1V ispod toga mozes mozda jos malo sa trixxom da ides -115mV. Ova moja je malo bolji primerak pa zato ide nize sto se vidi i u razlici temperature kad se poredi sa ostalim u rigu. Malo ti je potrosnja prevelika prosek bi trebao da bude oko 130W ispod toga samo birani primerci.

https://ethstats.net/

Ja pratim stats ovde i ne vidim da je nesto skocio.

Block time 16-17,5 sec
Network hashrate 600-900

Stalno varira jer uzima srednju brzinu pronalazenja bloka.

A i na coinotron dobijam tacno po calculatoru.

Onda na Suprnovi kradu. sa 3 280x i 2 270x kopam 3 eth 2 dana, a pre 5 dana sam dobijao tolko svaki dan.

na toj sto si spalio, nema veze sa plocom samo do primerka karte, to tvoje je neki uobicajeni prosek oko 1V ispod toga mozes mozda jos malo sa trixxom da ides -115mV. Ova moja je malo bolji primerak pa zato ide nize sto se vidi i u razlici temperature kad se poredi sa ostalim u rigu. Malo ti je potrosnja prevelika prosek bi trebao da bude oko 130W ispod toga samo birani primerci.

veceras sastavaljam ostale rigove.. danas mi je prijatelj imao isti problem sa gigabyt plocom h61 sa 4 pci.. te nece da se probudi, pa redom problem kao i kod mene. uze covek i stavio MSI plocu i iz prve sve radilo. na trecem mestu je momak sastavio rig sa 3 x 270x i zove da pita da li je moguce da je ploca Vrela.. izgleda ploce koje su kupljene iz EWE imaju problem.. ostalo mi jos 6 ili 7 komada pa cu ih sprzit i poslat na reklamaciju

ne kopam preko proxy, klasicno sa default podesavanjima na karticama.

Pa to je tako kad se kupuju reparirane ploce:)
A inace kod MSI napon ide na core voltage -90 an power limit na -20 i sve radi bez problema.
Zadnji AB i crimson driveri sve je otklucano pozz.

JSON-RPC problem. Probably couldn't connect. Retrying in 1...
miner 19:54:15|main Mining on PoWhash #01ba2f0f… : 0 H/s = 0 hashes / 22.047 s
X 19:54:25|main Failed to submit hashrate.
X 19:54:25|main Dynamic exception type: class jsonrpc::JsonRpcException
std::exception::what: Exception -32003 : Client connector error: libcurl error: 28 -> Operation timed out

i onda pukne drajver

jel dobija neko ovako nešto na coinotronu ovih dana?

Desavalo se pre 2 dana kod mene ...

Da na 1-2 masine,restart podesio i nastavio dalje .

kad volite da se cimate sa konjotronom za 0.00001% vishe :D

Poslednja izmena:
Koliko daje GTX980Ti cisto informativno zna li neko onako okvirno?

za GOTOVANE iz rubrike "Hardver za kopanje"

iz zida trosi 675w. nemam sliku, ali se nadam da ce ti zadovoljit znatizelju. posto je deljenje informacija jako tesko i sebicno, a cak i zabranjeno u PRO expert grupi ;)

Pogledajte prilog 193664

Danas odradjeno testiranje Gigabyte na 1V u AF..990-1450 tj. def frekvencije....daje 207...potrosnja je identicna R9 280X na 1V ...frekvencije 925/1250 ...gde daje tipa 21MH...inace je prisustvovalo vise od pola PRO grupe...tako da ovo o deljenju informacija bas i ne stoji...plus..koliko se secam bar si bio u prolazu 100 puta na pocetku svoga kopanja i hvala Bogu da si bio jer ne bi danas dogurao tu gde jesi.Ne trazim ja jedno obicno "Hvala" ili "Izvini,pogresio sam" ali ne zelim ni nipodastavanje.Uostalom vrata moje radnje nikada za tebe nisu bila zatvorena...osim kada stoji natpis "Vracam se odmah" :)

Poslednja izmena:
Koliko daje GTX980Ti cisto informativno zna li neko onako okvirno?

GTX980 Def ~15Mh/s
GTX980 TI Def ~18Mh/s

Posledni drajveri, karte se strasno greju. Nisam experimentisao sa clockovima jer izgleda da mora biti neki onos gpu/mem.

Diff je skocio samo tako zadnjih 5-6 dana a sudeci po isplatama statistika sa konjotrona nije vise merodovna, malo poceo da laze calculator u mom slucaju prikazuje vise nego sto dobijas realno za 24h, sto ranije nije bio slucaj...

Ma svi oni kradu, samo neko vise, neko manje. Na Suprnovi je fee 1 %, ali zato zabada statistika i kradu vise solidno od 1 % cini mi se, a slicno je i na ostalim pulovima, gde je fee nesto visi 2,3 %, ali statistika bolja, tako da mu dodje na isto i svejedno je gde kopamo nazalost.

Tačno je da neki pool-ovi više hapaju ali mislim da je najveći problem do samog novčića. Kad god nešto "rade" na njemu sledećih 5-6 dana pool-ovi imaju problema (čak i kojn) još kad se tome doda hapanje....

Vrh Dno