Šta je novo?

EPS račun preko neta

• Začetnik teme Začetnik teme Packy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
daleko bilo da su najavili
To "najavljuju" kroz najavljena masovna calodnevna isklučenja u naselju, tj. većem broju ulica. To može da se isprati ovde, to je ovo od 8h do 17h.

Edit: još jedan biser od informacije, pitalo nekoliko ljudi kad će proći ponovo. Odgovor: nećemo.
Hoće sigurno opet, budući da svima u Nišu moraju to zameniti u toku godine, samo ne znaju kad tačno, jer se ionako sami radnici ništa ne pitaju.

u nekom odnosu od ranije
Biće da su zapravo samo udarili 2:1, što tebi očigledno odgovara, budući da ti realan odnos 3:2 (lošiji), ali moglo bi biti problematično da je suprotno.

Verovatno da momci koji rade demontazu starih i montazu novih brojila su angazovani da samo to odrade, nisu oni u stalnom odnosu (sa kime god, eps, ems, eds...). Njihovo je skini staro, montiraj novo, po uputstvima "nadleznih". Da li ce se ta ista ekipa vratiti, verovatno nece. Tako da je ispada odgovor najprecizniji moguc 🙂

To "najavljuju" kroz najavljena masovna calodnevna isklučenja u naselju, tj. većem broju ulica. To može da se isprati ovde, to je ovo od 8h do 17h.

E *** sad, ovo uglavnom pogledam tek kad mi nestane struja, čisto da vidim jel planski ili je neka havarija, i živo me zanima da li neko stvarno redovno prati najavljene radove.
Opet, to isključuje starije/internet nepismene, a ima ih sigurno. Za razliku od zalepljena dva-tri papira kroz ulicu - "zamena brojila tad-i-tad, molimo obezbedite prilaz mernom mestu". Možda bih i bacila pogled povremeno na "servisne informacije" na gradskim portalima, ali njih očigledno ne plaćaju (više, ranije je bilo) da se to objavljuje.

28. januara su zamenili brojilo. Ovo novo treba da ima daljinsko očitavanje. Visi neka antena iz njega. Mislio sam da će 1. februara da očitaju daljinski. Ipak sam, za svaki slučaj, prijavio stanje 2. februara. Danas je stigao račun. Tamo i dalje piše da je samoočitavanje i piše stanje koje sam ja prijavio. Ima li neko iskustva, da ih sledeći put pustim da očitaju?

Kad budu definisali to brojilo kao "daljinsko očitavanje", više nećeš moći da prijavljuješ stanje. Verovatno još nisu uradili sve što treba...
Pozdrav

28. januara su zamenili brojilo. Ovo novo treba da ima daljinsko očitavanje. Visi neka antena iz njega. Mislio sam da će 1. februara da očitaju daljinski. Ipak sam, za svaki slučaj, prijavio stanje 2. februara. Danas je stigao račun. Tamo i dalje piše da je samoočitavanje i piše stanje koje sam ja prijavio. Ima li neko iskustva, da ih sledeći put pustim da očitaju?
Meni je daljinsko ocitavanje, pametno brojilo, i nisu ocitali struju za decembar
isao nekoliko puta u eps, i poslao stanje mailom, nista nisu uzeli u obzir i sada su mi kreirali potrosnju od 2500kw sa obracunskim periodom od 31dan

da mi se ne bi isto dogodilo hteo sam odmah prvog da prijavim stanje, medjutim nije moguce prijaviti stanje kada imate pametno brojilo.

Uputio sam reklamaciju jer se jasno vidi da je ovo potrosnja za 2 meseca, ne znam koliko im treba to da razrese.

Meni zamenjeno brojilo krajem prošlog meseca, stavljeno pametno, momentalno je ušlo u sistem daljinskog očitavanja i aplikacija mi nije dala da se samoočitam.
Uredno stigli računi 8. februara, zabeleženi kWh i za staro i za novo brojilo.
Barem sam se te bede otarasila. Nisam oduševljena jedino što mi niža tarifa sad kreće tek od 11, super što je ujutru duže ali kad čekam da radim nešto "po jeftinu struju"... 💀 👿

Nema još računa u delu UE u kojem živim, niti papirnih u sandučićima niti meni na mejl a jedini sam u zgradi koji izgleda ne prima papir 🙂 nema naravno ni na portalu...a 9.12. stiglo za vikendicu par km odavde gde je samoočitavanje, u zgradi je daljinsko naravno. Skoro pa godinu dana prošlo a da je ovo za zgradu iza desetog u mesecu...a tek praznici stižu i neradni dani 😉 neću prigovor još koji dan, valjda će stići, očigledno je negde "zakazalo".

El stiglo nekome izvestaj za Januar BG cukarica

Ni meni nije za Vracar a imaju daljinsko ocitavanje pa sam preko portala podneo prigovor da vidim sta se desava sa racunom.

Identično, ni pod tačkom razno 😁 i uvek kasnije dolaze. Uglavnom je to posle desetog. Brojila nisu sa daljinskim očitavanjem. Pre nekoliko godina je to dolazilo ranije, pogotov kad je račun mogao da se vidio preko web adrese.

Од пре пар месеци се чита до 14-15., последично и рачуни касне.

Ljudi el stiglo nekome izvestaj za Januar BG cukarica , jos nema jedino da idem na salter 😡

Svakako se ne bih previše stresirao tim povodom. Ako slučajno zakasne sa izdavanjem računa, moraju dati i kasniji datum dospeća. To jest, ne može se desiti da recimo 25. izdaju račun, a da na njemu stoji da je 20. rok za plaćanje uz dodatni popust i slično. Ako ga nema na portalu, to znači da nije izdat, pa ni odlazak na neki šalter ne bi pomogao.

Glavno pitanje tu je šta se tačno desilo sa tim brojilom. Nije očitano? Ako je to slučaj, stvarno umeju da oduže izdavanje, budući da su sami sebi produžili rok za čitanje do 15. u mesecu. To se i meni desilo upravo ovog meseca. Imam dva brojila, kućno sam prijavio (samoočitavanje) odmah 1. februara i račun je izdat 8. februara. Kontam da su čekali da prođe period prijava, iako prvih meseci to nisu radili. Seosko, nažalost, po prvi put nisam bio u prilici da prijavim, tako da mi je tek juče (17. februar) stigao račun sa statusom da je brojilo neočitano. I tu kontam da su čekali da prođe njihov rok za očitaju, što i ima smisla, kao da nije okej da se brojilo unapred proglasi neočitanim.

Opština, inače, nije dovoljan parametar, ima raznih specifičnosti, a evo baš jedne meni poznate beogradske. Konkretno za Stari grad znam da u jednoj zgradi redovno očitavaju (baš pravo očitavanje, dolazi neko, ništa paušalno), dok u drugoj koja je fizički vrlo blizu nema očitavanja, prosto niko ne dolazi.

Meni blokiran nalog na eps portalu.
Valjda zahvalnost što sam očitavam,plaćam na vreme i ne smaram poštare papirnim računom.
N....ih sve....

Nema racuna ni kod mene, portal, apk, nigde.
NBGD.
Blok 70a.
Blok 70 stigao odavno.

Ne...
Imao sam problem sa netom,pa sam više puta po više puta brzo pokušavao da se ulogujem.Otada sam blokiran.
Možda me je sistem prepoznao kao "malicioznog napadača" na njihov server 🙂)
Poslao sam mejl podršci...

Napokon došao račun za Beograd, na mail, a na netu se još uvek ne prikazuje račun.

Stari Grad, 06.02. Stigao racun, mail i app.

Ovo im je kašnjenje od deset dana u odnosu na uobičajen ritam slanja računa 😃
Bukvalno je došao dok sam pisao prigovor na račun i taman da pošaljem, oni poslali mail i račun 😁

Nazad
Vrh Dno