Šta je novo?

EPS račun preko neta

Kod mene citaju 1. ili 2. zavisi na koji dan padaju ti datumi. Jedan drugar mi rece da su kod njega u prosli petak ocitali. Sve u svemu, okasnili su nekih 3 do 5 dana, makar kod nas.

Pre nedelju dana sam potpisao dva ugovora za snabdevanje.
Jedan zbog nedostatka JMBG u starom ugovoru, a drugi sam preneo na sebe od pokojnog oca.
Koliki je vremenski period da se mogao imati uvid u račun?
Prilikom potpisivanja su rekli do 72h bi trebalo da su vidljivi u sistemu...

Nije niko odgovorio ceo dan, pa evo makar mog nepreciznog iskustva prema evidenciji koju imam: 21. marta prošle godine potpisan ugovor, a 10. aprila mi je elektronski dostavljen račun. Nema šanse da se setim kad sam tačno uspeo da dodam taj ugovor. Definitivno nije bilo u prva dva-tri dana, ali baš ne znam da li je bilo pet, deset, ili petnaest. Svakako, jasno je da sam uspeo makar nekoliko dana pre 10. aprila, jer sam prilikom dodavanja ugovora i promenio način dostave sa pošte na mejl. Ti bi konkretno mogao da sačekaš još malo, mada ne košta te ni da im odmah pišeš na [email protected], jer se oni bave i nalozima fizičkih lica na portalu.

Drustvo, jel dobio neko racun za Mart. Ja jos uvek cekam........ dal su realni vise :rolleyes:

Baci pogled na ovu temu, ima rasprave tim povodom. Ukratko, imaju problema sa očitavanjem, pa nekima jesu, a nekima ne. Sad je najbolje samostalno očitavati, sa tim nema problema.

Ja sam u selo sam ocitao i poslo preko aplikacije, 5/ 3 poslo 12/ 3 dobio u aplikaciju

imaju veliki problem nema tendera za ocitacanje ,nesto valjaju

Како да им не падне тендер кад траже( толико су имали претходних година )105 динара по бројилу, а читачима плаћају мање од 10, већи профит него трговина дијамантима!
Други је падеж што едб својих читача има на минималном броју, монтери то неће да раде, а ни шалтеруше.

Drustvo, jel dobio neko racun za Mart. Ja jos uvek cekam........ dal su realni vise :rolleyes:

Juče za Beograd poslali na mail, ali na portalu i aplikaciji ni u tragovima do danas. U međuvremenu plaćen i upravo se pojavio na portalu i piše platite 😁
Vrhunski su igrači 😁

Poslednja izmena:
105din po brojilu?
40 000 000 eur/ 3 700 000 brojila / 12 meseci

Ja sam na Banovom Brdu....da li je neko iz doticnog kraja dobio racun za Mart?

Stigao račun za struju 0KW, na računu piše strujomer neočitan, a strujomer na banderi. Šta uraditi? I da li može nekako da stave antenu za daljinsko očitavanje na taj strujomer što je na banderi? I gde tražiti da očitavanje bude daljinsko?

Stigao račun za struju 0KW, na računu piše strujomer neočitan, a strujomer na banderi. Šta uraditi? I da li može nekako da stave antenu za daljinsko očitavanje na taj strujomer što je na banderi? I gde tražiti da očitavanje bude daljinsko?
Probaj za sada da prijavljuješ stanje preko app, meni zadnjih meseci isto nisu očitavali ali sam slao stanje preko app i svaki račun stigao uredno i na vreme

U app ili online imas opciju prigovor na racun, uslikas brojilo, popunis formu i do kraja meseca bi trebalo da isprave racun (nakon 25. ako se ne varam).

Pozdrav,

Imam jednu specificnu situaciju pa mozda neko moze da mi pomogne ovde.
Pokusavam da namestim aplikaciju ili bar dobijanje racuna na email, medjutim situacija je sledeca.
Deda mi je preminuo u januaru, ostavinska je bila cekamo resenje, brojilo se vodi na njega, ali porodicna kuca nije legalizovana. Porodicna kuca je na 3 razlicite parcele, moje dve sestre i ja svaka je dobila po jednu parcelu. Parcela koju sam ja dobila ima upisan pomocni objekat a brojilo se nalazi na drugoj parceli koju je dobila sestra. E sad moja pitanja:

Jel brojilo vezano za parcelu gde se nalazi ili za pomocni objekat koji je upisan? Posto kuca nije upisana za nju nikako ne moze da bude povezano.
I moze li da se sredi racun na email bez promene vlasnika brojila?

I moze li da se sredi racun na email bez promene vlasnika brojila?
Ja ću ti odgovoriti za ovo poslednje da probaš na portalu da uneseš naplatni broj i dedin JMBG pa da vidiš da li će proći :) Na moj nalog sam uspeo da ubacim ćaletov račun za stan, ali tetkin račun za vikendicu nisam (zaboravio sam šta je pisalo zbog čega ne može)...

Ja sam bas jutros trazio izvod iz knjige umrlih dede koji je umro pre 12 godina jer i meni nisu ocitali strujomer i gle cuda radi njegiv jmbg🤣 ali nece da mi otvori rqcun kada kliknem ono preuzmite PDF nista se ne desava

Prilozi

• IMG_5541.png
    IMG_5541.png
    128 KB · Pregleda: 35
Juce mi rece drugar koji radi u EDB rece da je opet problem citanja struje. Kaze da nisu citali struju i da ce kroisnicima racunati prosek na osnovu prethodnih racuna u istom periodu. Kaze da su genijalci smislili da samo citaju poslovne korisnike i privatne korisnike kod kojih je stanje 0 vec duze vreme. Po njegovoj prici ocitace stanje na brojilima po okolnim selima gde se placa pausal vec godinama i gde niko ne koristi struju, dok po gradu nece citati struju korisnika. On kaze da manje vremena treba da se ocita ceo grad nego da se ocita nekoliko korisnika sa 0 stanjem, razbacanih po okolnim selima.

2025 godina i ne mogu brojila da ocitaju.

Zanimljivo kako sa tehnologijom koja im olaksava posao obrnuto proporcionalno ide njihova sposobnost da ocitavaju.

Nista vise ne cudi ovde.

Necemo te racionalne ideje.

1. Treba da se odradi tender sa specificnim zahtevima tako da samo jedna firma moze da ih ispuni.

2. A zatim angazujemo podizvodjaca koji ne ispunjava kriterijume ali nije bitno.

3. Ta firma ne uradi posao kako treba ili ga ne uradi uopste.

4. Profit

To citanje je ranijih godina radilo mnogo bolje, sposobni su samo da ukradu i nameste tendere.
Ova aplikacija radice samo nocu u periodu ocitavanja , icicemo sa baterijskim lampama i slikacemo brojila kao lopovi.

Račun za februar 10.700
Račun za mart 10.500 (nema šanse da je toliko bilo i prva sumnja da nisu očitali i da su uzeli neki prosjek ili prethodni račun kao reper)
Račun za april 2.700 (prvi put preko aplikacije 1.maja očitao i poslao slike stanja) - potvrda prethodne stavke.

Nazad
Vrh Dno