Ako se desi da ne proknjiže uplatu, teret dokazivanja je na banci. Ti možeš imati uvid u svoje elektronske uplate, ali to je validno samo za odnos tebe i banke, za treća lica je bezvredno.@rafiki Ako se desi da ne proknjiže uplatu, kao dokaz bi morala da se uzme potvrda iz banke (ne verujem da bi prihvatili pdf ili screenshot). Doduše nisam nikada imao takav problem.
Sent from my Mi 9 SE using Tapatalk
@bakara ako ne prođe e-uplata sa tačnim pozivom na broj, to jedino može banka da razreši, ti nemaš nikakav dokaz o plaćanju. Ovo je posebno važno ko d trajnih naloga. Ti takav nalog daješ banci, ne pružaocu usluge.
Ma sve je isto kao kada se plati na šalteru. Ako primalac greškom ne proknjiži, pokažeš im uplatnicu (ako si platio na šalteru) ili overenu potvrdu od banke ako si platio online.
Ako si platio online, odakle ti overena uplatnica? Odeš na šalter banke, da je overiš? Ako je uplatnica koju si predao banci ispravna, i tebi novac skinut sa računa, teret nalaženja greške na relaciji banka - primalac je na banci, ne na tebi. Tu uslugu si banci platio.
Da meni banka kaže da moram sam da nosim uplatnicu koju mi oni overe, promenio bih banku, odmah.
Zovem se drugačije [emoji6]O bože....
Kada pokusam da registrujem brojilo iybaci mi da ed broj mora da ima 13 cofara, meni na racunu ed broj ima samo!?
Kako ide postupak registracije na online račun?nisam rekao jmbg nego ed broj sa racuna
Sto spominjes jmbg, on se ne trazi nigde koiko sam video?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari