Šta je novo?

EON za Smart TV - aktivacija kodom [za EON browser/mobilnu aplikaciju postoji posebna tema]

Imao sam EON duo premium bez Eon boxa, sa 2 smart TV slota i 2 D3 uređaja sa mogućnošću premotavanja sadržaja na većini kanala. Raskinuo ugovor jesenas jer je odavno istekla UO, a podigli cene. Uveo mts optiku. Odmah zatim, u toku otkaznog roka kod SBB, sklopio ugovor EON full OTT i dobio (ili zadržao🤔) 2 smart TV slota koja sam odmah aktivirao nakon što je istekao otkazni rok po prethodnom ugovoru i vratio svu SBB opremu.
U međuvremenu stigao poštom EON box EON UNITED CHSTBO2, koga sam samo otvorio, video kako izgleda i vratio u kutiju i stavio u ormar. Nikada ga nisam priključio na mrežu, jer mi ne treba 3. televizor, koga i nemam. EON radi odlično na 2 LG Oled tv, preko EON aplikacije za WebOs, slika je skroz ok, ni jednom štucnula nije. Jedan tv je žično vezan za internet, drugi je preko wifi. Nema razlike. Internet je stabilan, optika, 400/400.
E sad, čitajući prethodne postove, pitanje je "retoričko", šta bi bilo kada bih prvi put prključio EON box na neki treći televizor? Da li bi se sa aktivacijom mog EON boxa, sa SN i mac adresom iz ugovora, automatski poništio jedan smart TV slot ili bi sve normalno radilo na 3 televizora?
Ne bih da eksperimentišem i nešto pokvarim jer mi je ovo sada skroz ok, da ne kažem idealno, ali sam znatiželjan oko toga, šta bi bilo kada bi bilo 😉😃.

Број бокс уређаја и број налога за смарт ТВ немају везе један са другим. Ја имам 2 бокса, картицу и 2 смарт уређаја. Наравно, ту је и 5 уређаја за телефон/таблет.

Uopšte mi ne izbacuje mogućnost da dodam TV, da li se nekom slično dešavalo?
Screenshot_20250501_001745_SBB.jpg

Da, i meni iz android aplikacije. Kada sam se ulogovao preko browsera sve je bilo ok.

Јел ради још увек модована апликација на ТВу. И ако ради јел може неко линк на привате.

Ona sto se podelila pre par meseci, ne radi mi puca posle logina. Ako ima neku koja radi moze i meni.

Zbog ovakvih pitanja napisem i objasnjenje pa me cisto zanima ako si klikno na link , spreman sam da ti odgovorim i sta ti je nepoznanica

@musicman Ovako, detaljno: novije verzije mobilne Eon Android aplikacije (tj sve verzije još od sad davne 2018.) imaju ubačenu šatro "proveru kompatibilnosti" ( čitaj "blokiranje upotrebe" na TV uređajima ) zbog koje ne može da se koristi na SmartTV-ovima i Android boxevima, a brdo ljudi je prinuđeno na takva snalaženja kad hoće da gledaju Eon na više od 1 TV ekrana.

Taj "modovan" apk koju se ovde deli je prosto poslednja verzija (iz 2018. godine, v1.8.120 ako se dobro sećam) koja ne sadrži taj kod koji blokira "zloupotrebu mobilne aplikacije", samo je "modovan" / prepravljen version number da laže server da je u pitanju neka v2.x.y jer je ta v2.x.y postavljena na serveru kao minimalna dozvoljena verzija.

Nadam se da je sad jasnije šta je taj apk i u kojim situacijama je koriste ljudi?

Jasno mi je. Hvala na detaljnom odgovoru! Pitao sam jer i meni takvo nešto treba...

Sad pitanje je jel ovo radi za Telemach HR? Nisam blizu TV-a da probam..

Pa mozda ti @Shaman detaljno i na to odgovori jer tamo pise "samo sa sbb nalogom " pa na kraju mooozda i skontas ( "Ali plav sam" bezobrazluk ( lenjost ) se ne meri bojom )
A da si jos malo citao naleteo bi na "eon.pvr" ( e tu ti gore pomenuti nece pomoci 😂🤣😂🤣) sta znaci pa bi mozda skontao da je moguce resenje za one druge koji nisu sa sbb nalogom
Eto dopunih ko da sam znao tvoje ("Neću više") sledece pitanje 😂🤣😂🤣 i nema veze sto to sve ima na odgovarajucoj temi

Poslednja izmena:
Malo se šalim. Neću više. Izvinite!

Taj dio sam propustio. Nema verzije za ostala tržišta?

Znam za EON pvr (nisam skroz neupućen, malo smo se krivo skontali), pitam jel postoji apk za ostale države...

Trebao sam odmah napisati: Za što je ta verzija? Ima li ista za ostala tržišta gdje posluje Telemach? 👍

Poslednja izmena:
Taj dio sam propustio. Nema verzije za ostala tržišta?
Sva tržišta koriste jednu istu Eon aplikacije. E sad za Telemach HR problem mogao da bude što ta praistorijska verzija iz 2018. verovatno nema? dodat Telemach HR CDN? 😂😂
Ne sećam se koje godine je Telemach HR počeo da nudi Eon pakete... Ako je apk fajl stariji od tržišta 🤣🤣
Probaj pa će ti odgovor biti očigledan ☺️

Ništa od toga. Jedino onaj glomazan Kodi ostaje... 🙄

Hvala svima na pomoći. Idući put ću biti direktniji bez glupih šala..

Ma ne trolam. Nisam stvarno znao, čuo sam da postoji mod app ali nisam istraživao dalje. Probao sam Kodi addon, ali ne volim Kodi.

Nazad
Vrh Dno