Šta je novo?

EON Smart Box (SBB) (nije tema o EON aplikacijama - videti prvu poruku)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Eon box ostaje trajno, tvoj je. Aplikacije ce raditi dok placas sbb-u pretplatu za tv.

Kupuješ ga i ostaje ti i mogu da se koriste ostale Android aplikacije na boxu (i kad prestaneš da plaćaš Eon TV uslugu... sve do sledećeg factory reset boxa) ali je potencijalni problem u budućnosti u scenariju da si morao da uradiš factory reset a da je zbog podužeg perioda neplaćanja Eon paketa taj MojSBB / MojEon nalog obrisan (ili prosto ostaneš bez pristupa istom jer si u međuvremenu zaboravio login podatke a nemaš više ni pristup mailu na koji je kreiran nalog).
Pošto Eon box ostaje vezan za neki nalog uz koji je kupljen i nije moguće u budućnosti da se pre-registruje na drugi MojSBB nalog. A u slučaju factory reset boxa ako ne aktiviraš Eon app onda nema korišćenja ni jedne druge aplikacije na boxu.

Imam jedno iskustvo sa Kaon EON boksom koje će možda nekome koristiti. Od kada sam nabavio box on se, retko, blokirao na način da ne reaguje na komande iz daljinskog. Morao sam da ga isključim skroz i uključim kako bi proradio. Skoro sam primetio da ako izvadim baterije iz daljinskog i vratim dobijem isti efekat, sve lepo proradi. Možda nekome ovo koristi.

Ok. Pošto su se takve stvari počele češće dešavati kod mene od kako sam počeo da koristim tvQuickActions umesto Button Mapper aplikacije.
Doduše praktično u isto vreme je i firmware na daljincu update-ovan sa 03.07 na 04.07 firmware.

U prošlosti momenat vađenja i vraćanja baterije je rešavao probem stanja daljinca nakon neuspešnog pairing-a da više neće da se upari sve dok se ne vade baterije a nakon toga bez problema.

Bas tako. Meni se desilo juce to isto, a box imam od pre 2 dana.
Ja dobio varijantu SDSTB02. Koliko vidim ovaj box ne moze da radi bez neta, msm na live program. Cim nestane net, izbaci gresku za reprodukciju. Kakve eon box-ove imate vi, da li mogu da rade bez neta samo na coax, ili su svi takvi?
Da li je moguca zamena da trazim preko call centra da mi daju box koji radi samo na coax ?

Poslednja izmena:
Bas tako. Meni se desilo juce to isto, a box imam od pre 2 dana.
Ja dobio varijantu SDSTB02. Koliko vidim ovaj box ne moze da radi bez neta, msm na live program. Cim nestane net, izbaci gresku za reprodukciju. Kakve eon box-ove imate vi, da li mogu da rade bez neta samo na coax, ili su svi takvi?
Da li je moguca zamena da trazim preko call centra da mi daju box koji radi samo na coax ?
Da odgovorim sam sebi. Box ima coax, tek sada video.

Da li otkupiti od SBB-a SDSTB02 ili kupiti Xiaomi Mi box S 2gen? Čini mi se da je SDSTB02 bolji. Od kad su mi zamenili Kaon box, preporodio sam se. Neuporedivo bolje i brze radi.

• Like
Reagovanja: fix
Neuporedivo bolje i brze radi.
Brže da, bolje je već diskutabilno jer boga mi je bagovit firmware na SDSTB02:

1) ne funkcioniše Picture-in-picture (= skoro sve aplikacije koje podržavaju PIP ne prikazuju ikonicu za tu funkcionalnost, SmartTube prikazuje ikonicu a kad se klikne ide audio a videa nema u tom umanjenom prozoru). Sekcija podešavanja fali u Settings aplikacije a kad se ručno startuje odgovarajućim Activity za PIP podmeni tamo se vidi da je PIP funkcionalnost kao uključena / dozvoljena za sve te aplikacije u mojima fali PIP ikonica 🤬🤬

2) u Google Home aplikacije ne prolazi dodavanje boxa u sobu, samim tim nema ni korišćenja remote control

3) druga remote control aplikacije koja podržava pairing sa boxom tj podržava novi fazon uparivanja koji zahteva AndroidTV Remote Service v5.x (i koji ne podržava vredi remote control aplikacije sa Play Store) se periodično rasparuje i ne uspeva ponovno uparivanja sve dok se ne uradi clear data za Remote Service app.

4) svakih x dana ili zaboravlja zapamćene / autorizovane uređaja za pristup preko ADB ili traži re-autorizaciju. Šta god da je slučaj extremno me smara i taj problem ne postoji na druga 2 modela Eon boxa koji koriste Android 9 umesto Android 11.

Navedeni problemi definitivno nisu do ovog jednog primerka SDSTB02 boxa jer su potvrđeni kod 3 druga primerka i 3 druga korisnika.

Dok god Kaon jedini moze da primi i pusti DVB-C signal ili kad to na SDOTT02 omoguce nekim update-om , onda cu priznavati da on mooozda radi sporije ili losije od drugih 🤣😂🤣

Pitanjce:
Kako da postojeći korisnik izmoli da se stari eon box KSTB6020 zameni za novi SDMC SDSTB02. Elem, dobija se wifi prijem, mogućnost hot spot kao WiFi extender i Dvb T2 (pored jačeg procesora) što mi je primamljivo (nadam se da sam dobro razumeo šta su novosti).

Pitanjce:
Kako da postojeći korisnik izmoli da se stari eon box KSTB6020 zameni za novi SDMC SDSTB02. Elem, dobija se wifi prijem, mogućnost hot spot kao WiFi extender i Dvb T2 (pored jačeg procesora) što mi je primamljivo (nadam se da sam dobro razumeo šta su novosti).
Ja sam dobio tako sto sam se od februara putem maila žalio. I svaki put problem dokumentovao video snimkom. 4x su pokušavali da rese problem, sto azuriranjem sto nekim “daljinskim podesavanjem”. I svaki put se problem vraćao posle 3-4 dana. I 5x su me pozvali i doneli novi uređaj.

Hotspot nudi samo 2.4 GHz WiFi ;)
Ko u srednjem veku :(
Onda i nije neka opcija
Ja sam dobio tako sto sam se od februara putem maila žalio. I svaki put problem dokumentovao video snimkom. 4x su pokušavali da rese problem, sto azuriranjem sto nekim “daljinskim podesavanjem”. I svaki put se problem vraćao posle 3-4 dana. I 5x su me pozvali i doneli novi uređaj.
Kontaktirao sam ih preko chat-a, rekoše mi da je taj uređaj namenjen isključivo korisnicima "van mreže" da bi mogli da se kače preko wi-fi-ja.
Sa postojećim uređajem nemam ama baš nikakvih problema (naprotiv), ali sam hteo bolje - ako je moguće... Izgleda da nije, a izgleda da i nije neki +

ovaj novi v3 box ne koristi dvbc?
Tako je. To je zaključak ljudi (@Salac UE , @MaxBgd ...) koji imaju na raspolaganju SBB cable signal i taj model, ja nemam kablovsku i nisam testirao lično.

Ono što je na tom boxu odmah očigledno je da je fabrička Eon app aktivirana u novom, trećem režimu rada koji zovu "Combo". Dakle nije ni "Hybrid" kao na KAON boxu kad je izdat na korišćenje " u mreži" korisnicima ni "OTT" kao kod "van mreže" korisnika.

Šta trenutno kombinuju nemam pojma pošto jelte ponaša se isto kao OTT box. Beše čak ni ta funkcionalnost skeniranja DVB-T2 mux-a unutar Eon app nije omogućena / funkcionalna? @kalehrl ?

Poslednja izmena:
Nisam znao, odn nisam mogao ni da pretpostavim da je tako nesto moguce.
Sta je sa onim sto je izasao nakon Kaona boxa, v2 ili kao se vec zove?

EDIT: vidim iznad, MaxBgd napisa, Kaon jedini ... svasta.

Poslednja izmena:
SDSTB01? Koliko sam ispratio jedina hardverska razlika između tog i SDSTB02 je da SDSTB02 tuner podržava i DVB-C i DVB-T2 a stariji SDMC Hybrid (SDSTB01 model) podržava samo DVB-C. I razlika je da stariji model ima Android 10 a noviji Android 11. Oba koriste Amlogic S905X4 SoC.

SDSTB01 valjda nikad nisu delili korisnicima u Srbiji (i Bosni) već samo u Grčkoj i Bugarskoj??

SDSTB02 box radi ekstra. Shaman je samo malo razmazen.
Inace, ti "problemi" su vise zbog samog Androida 11 a ne zbog loseg firmwarea.

🤣🤣🤣 Sram ga bilo što očekuje osnovu funkcionalnost AndroidTV OS...
Ako pip smatraš osnovnom funkcionalnočću onda ok.
Ljdui rekose da ne radi dvbc na njemu. Kako onda "ekstra"?
Očigledno box nije predviđen da radi na dvb-c signalu jer da jeste, operater bi ga podesio za to. Inače tjuner jeste combo dvb-t2/c jer sam uspeo da skeniram jednu frekvenciju supernova kablovske i otvorio je kanale jer nisu zaštićeni.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno