Meni se nikad to nije desilo, radi mi perfektno, supernovin internet EX AVcomPitanje za sve koji imaju eon van sbb mreze - da li neko ima momente kada bukvalno ne moze da gleda tv koliko secka? Exe-net optika, mreza provereno radi dobro, test brzine iz eon aplikacije oko 2 mbit
Desava se obicno uvece. Ja sam imao problema ovog januara februara namts vdsl-u. Silne sam prigovore pisao mts-u. Kad sam trazio raskid uo popravili su link od mog mesta ka sbb-u kako kazu. Umanjili su mi dva racuna. Problem je u linku ka sbb serverima. Sve ostalo radi u punoj brzini.
Bilo je gremlina i pre 4-5 nedelje 2-3 večeri u periodu 21:30-23:00h. Tj evo sad baš bacih pogled na istorijat speedtest-ova i vidim da je kod mene poslednja takva epizoda bila 20.11. u 22:30 kad je ZLOrionu brzina ka SBB pala na 7.5 Mbps. Pre toga 17.11. palo na 3.5 Mbps. U tom periodu su se takođe i nekolicina Supernova korisnika žalila na probleme sa gledanjem Eon stream-a.
@petri: Kad ti se raspadne Eon stream pored tog testa u okviru Eon app uzmi uradi i speedtest.net test ka SBB serveru i proveri/potvrdi da su i ka tome jadne brzine. Da rešiš dilemu da li je to globalno raspad ruta od tebe tj tvog provajdera ka SBB destinacijama a ne "samo" hipotetičnko preterano opterećenje na Eon serverima. Pa onda naoružan tim rezultatom da "napadaš" ExeNet podršku da to sređuju.
Izgleda da su ti problemi regionalne prirode (plus neki provajderi ih imaju češće od drugih) i da je to češća pojava "dole" po centralnoj i južnoj Srbiji nego li ovde nama severno / po Vojvodini.
Ako ti Eon ne vuče stream sa servera u Nišu nema preterano smisla ni da testiraš SBB server u Nišu već u BG, NS ili odakle ti vuče stream.
Ako se dobro sećam taj speedtest u okviru Eon app kad izbaci rezultat merenja piše negde i domen/hostname servera koji je odradio speedtest pa vidi po nazivu jel BG ili NS ili nešto treće... A možeš i za svaki slučaj da otvoriš ovaj link u pretraživaču na kojem god uređaju hoćeš (komp, mob) i proveriš da i kod tebe su praktično svi EON CDN serveri iz BG (svima hostname počinje sa "SBB-BG").. pošto spisak CDN servera za EOn stream koji API server vrati varira od regiona do regiona i države do države.
Brzine zavise očigledno od regiona destinacije ali i polaznog. Evo ti npr moji "single" speedtest.net rezultati:
SBB NS = 424 Mbps
SBB BG = 66 Mbps (a multi je 447 Mbps)
SBB Niš = 335 Mbps
Paket je "500" Mbps ZLOrion optika. Ja sam u opštini Ruma, dakle 60km od BG i 45km od NS.
@petri: OK, zato sam i napisao "ako ti ne vuče stream iz Niša", i zato sam ti ostavio link do "/servers" API endpoint-a jer tu najlakše možeš da pogledaš koji su ti CDN serveri u opticaju... meni su praktično svi serveri koje mi vraća iz BG i iz 5.22.186.xxx opsega.
Nema svako fensi ruter da ima uvid u takve stvari.
Meni recimo sad mer u proseku 16Mb ka serveru u Beogradu kroz Eon app. Kad je sve u redu ide do 35Mb(Vdsl 50/8).Oseca se lag pri promeni kanala sad.
Gimnastiku moraš vežbati, i radiće...Da li EON Box (van mreže) ima WiFi uključen regularno ili mora neka gimnastika oko toga?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari