Šta je novo?

EON Smart Box (SBB) (nije tema o EON aplikacijama - videti prvu poruku)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zdravo svima, useljavam se u Novi stan, i nema tv, jedina kablovska opcija je sbb, zanima me da li neko zna koliko memorije hdd i rama ima EON Smart Box, I da li je bolje da uzmem smart tv, ili običan TV a da uzmem eon smart box, hvala svima na odgovoru 😁😁
Uzmi eon box i običan tv,svakako ti je mnogo jeftinije da danas-sutra menjaš box od 50-60€ nego tv od 500 i kusur €.Bar ja to tako vidim.

Zašto ne bi uzeo eon box i smart tv? Pogotvo jer kao što je šaman rekao, em ih jedva i ima, em ne vidim razlog da nema smart tv.

Ko nema para za ozbiljniji AndroidTV TV ostaje mu samo da prelomi kakvu OS kombinacije hoće da pravi sa Android box da upari. Tipa hoće da uštedi i kupi nešto što ne koristi ni Tizen ni WebOS ni Android (budž, ne AndroidTV varijantu) + AndroidTV box, ili smatra da je dobitna kombinacija WebOS na TV + Android(TV) box ili je u fazonu "nebitno šta je na TV koristim samo box".

@baltam0s da u pravu si skoro da ih i nema da nisu smart, to sam prevideo, doduše manjih dijagonala, ako je 43" manja, i ima. Skoro sam bio u tom "problemu" riknuo stari tv od 43",aj da se uzme veći zbog mesta max 50" i na kraju uzmem Samsung smart. Ok sve aplikacije lepo rade, sve je to ok, ali nema kodi-ja za tizen. I dalje moram, samo zbog kodi-ja da koristim mi stik. Šta sam time dobio, osim da imam dva uređaja? Po meni ništa... Ali da kažem da sam bio primoran na to rešenje. Da je bio od 50" da nije smart ne bi bilo dileme. Tako da, u pravu si, i to treba uzeti u obzir.

Pozdrav svima,
Tražim način da zaključam pojedine aplikacije na Eon smart boxu. Dakle, ne kanale nego aplikacije koje se nalaze u meniju “aplikacije i igre”. Da li je to izvodljivo?

Imam EON full, ali nemam smartbox iako znam da mi pripada po tipu tarife, već dve cam dvbc kartice kao i jedan PDS3K stb koji lan kablom povezanim direktno sa mrežom ima internet i premotavanju unazad, tj nije priključen na home gateway sbbov kome su otključana sva 4 porta i nema rezervisan nijedan za premotavanje unazad.

Na jednom tv gde imam cam karticu i nemam sproveden lan kabl, imam problem sa dvb-c portom na tvu, a možda i sa samom karticom, i nekada me zeza taj kontakt.

Pitanje je da li bi mi SBB dao besplatno eon box koji se preko wifi povezuje sa mrežom a ne preko lan kabla, u zamenu za jednu cam karticu, uz moj pristanak da na tom tvu nemam premotavanje unazad? Ili u krajnjoj liniji onaj koji nije wifi (ne znam kako se zove).

Imam EON full, ali nemam smartbox iako znam da mi pripada po tipu tarife, već dve cam dvbc kartice kao i jedan PDS3K stb koji lan kablom povezanim direktno sa mrežom ima internet i premotavanju unazad, tj nije priključen na home gateway sbbov kome su otključana sva 4 porta i nema rezervisan nijedan za premotavanje unazad.

Na jednom tv gde imam cam karticu i nemam sproveden lan kabl, imam problem sa dvb-c portom na tvu, a možda i sa samom karticom, i nekada me zeza taj kontakt.

Pitanje je da li bi mi SBB dao besplatno eon box koji se preko wifi povezuje sa mrežom a ne preko lan kabla, u zamenu za jednu cam karticu, uz moj pristanak da na tom tvu nemam premotavanje unazad? Ili u krajnjoj liniji onaj koji nije wifi (ne znam kako se zove).
Ne znam kako pri potpisivanju ugovora za eon full ti nije ponuđen eon uređaj? PDS3K ima integrisan modem koji se vezuje za lokalnu mrežu (ne za internet) preko koaksialnog kabla, D3 platforma je IP platforma i koristi lokalnu mrežu za vraćanje i video klub. EON platforma je OTT platforma i koristi internet. Traži eon uređaj koji ti svakako pripada, uz zadržavanje starog PDS3K. Po default kad si na SBB mreži dobijaš Kaon box koji nema wi-fi (čitam ovde da su počeli da daju i SDMC box koji ima wi-fi i korisnicima u mreži), njega postavi pored gateway da bi imao pristup EON platformi (vraćanje, video klub..), a PDS3K prebaci u bilo koju drugu sobu i imaćeš vraćanje na oba uređaja. Ja sam lagano izboksovao da zadržim stari D3.

Ne znam kako pri potpisivanju ugovora za eon full ti nije ponuđen eon uređaj?
Nudili su, ja nisam hteo, jer sam na portovima i pre nego što je eon postojao imao slobodna sva 4 porta, a sa pds3k sam već imao premotavanje.
Hvala na nazivima, znači tražim SDMC box koji ima wi-fi i ne treba mi premotavanje unazad na tom eon boxu, pa ćemo videti.

U svakom slucaju ti ostaju sva 4 porta, Eon radi preko klasicnog interneta

znači tražim SDMC box koji ima wi-fi i ne treba mi premotavanje unazad na tom eon boxu
ti kad SDMC vezes preko wi-fi i pristupis Eon platformi, u svakom slucaju dobijas i vracanje i pristup video klubu, platforma tome i sluzi. Portovi se ukidali pre Eon platforme, u vreme kad si hteo D3 kucu, tj dva D3 uredjaja sa vracanjem, pa je SBB kao drugi davao slave uredjaj PDS 2100 koji nije imao integrisan modem i morao je biti vezan UTP kablom na lokalnu mrezu kako bi imao vracanje. E zato su reprogramirani bili portovi, tj port 3 i 4 su bili rezervisani za lokalnu mrezu.

Pozz drustvo, jedno pitanjce, imam Hisense 7 serija TV, skoro uzeh xiaomi stick, koristim sve bez greske i daljinac radi za sve i tv i xioami(android tv). Medjutim videh da EON daljinac takodje radi i sa stikom, tako da povezah ga preko bt sa njim i prednost jedina je sto ima i brojeve pa mi je lakse kroz EON aplikaciju ALI nmg na nikako upraiti sa TV om. I onda TV moram da gasim sa fabrickim daljinskim. Tv ima BT ali ne vidi ovaj daljinac od EON a, a ne reaguje ni na kodove. Da ne zna neko resenje neko kako bih pa povezao sa TV om?

Taj daljinac ima i ir. Nadji negde u temi tabelu kodova pa vidi koji je za Hisense.Naravno ako tv ima ir

Ako ti je samo do paljenja i gašenja, uključi u podešavanjima HDMI CEC na oba uređaja i tv će da se gasi i pali zajedno sa boxom. Za ostalo, ovo iz posta iznad.

Na eon box ne moze da se instalira netflix? Nemaju ugovor potpisan? Koji mi je drugi nacin a da ne moram preko kompa da povezujem da bi pustio. Tv mi je stariji, jeste smart ali to je zastarelo i ne radi kako treba netflix app

I ja sam imao problem sa Mecool boksom koji nema sertifikat za netflix, ali sam nasao neku modovanu apk koja radi, mada je slika ogranicena na 1080p. ali meni to ne smeta. Vidi po netu...

Na eon box ne moze da se instalira netflix? Nemaju ugovor potpisan? Koji mi je drugi nacin a da ne moram preko kompa da povezujem da bi pustio. Tv mi je stariji, jeste smart ali to je zastarelo i ne radi kako treba netflix app
Има нека преправљена верзија нетфликса за мобилни андроид која ради са даљинцем на ЕОН боксу. Ја је имам инсталирану. Ако је не нађеш овде у теми, јави ми се на ПП па да је нађем и пошаљем ти.

raskinuo sam ugovor sa sbb-om, trenutno sam u otkaznom roku, ali bih da zadržim box SDOTT0202 (imam neki isti zaključani koji bi im dao kada se budem razduživao).
moje pitanje je da li će se po isteku ugovora uređaj zaključati, tj da li će ga po isteku otkaznog roka kad ga SBB skine sa mreže on postati neupotrebljiv poput ovog koji imam? listao sam mnogo strana unazad, nešto sam kao pohvatao, ali nemam celu sliku... da li zapravo samo više ne može da se pokrene EON aplikacija ali uređaj ostaje da radi kao android box na kome sve radi, samo je zabranjen factory reset?
skapirao sam kako ubiti sve sbb-ug procese preko ADB menadzera. da li to možda treba da uradim pre nego što istekne ugovor?

hvala unapred :)

Heh, pa naravno da će oni pri vraćanju opreme da provere serijski broj na primerku koji im vraćaš. Jedino i nalepnicu na dnu boxa da preseliš :D Doduše piše serijski i na kutiji...

'ću da je preselim 😀 a kutija? koja kutija? 🤣
palo mi je na pamet da će možda proveravati serijski, ali kad sam prethodno razduživao mts opremu, samo su ustanovili da je sve na broju.
ima li neko skorija iskustva sa sbb-om?

Meni su gledali i upisivali u obrazac serijski broj kad sam vratio SDMC box u oktobru 2021.

Pozdrav, dobio sam 2 eon box uredjaja uz optiku... Kako prikaciti drigo u drugoj sobi a bez kablova jer nema neta... Ne vidim opciju wifi u boxu...
Ako bas bude moralo koji sistem jel samo dovesti lan kabal iz rutera ili... Moze li wifi extender sa lan portom?

Da li je u pitanju OTT ili Hibridni model?

Da li je u glavnoj sobi povezan samo LAN kablom ili i na COAX?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno