Šta je novo?

EON Smart Box (2024/2025) [nije tema za EON aplikacije]

@siki1966 za Kaon probaj prvo najprostije ( neko zaboravi i samim dugmetom na home dugme ( kruzic ) da otvori ako nije bas zakljucan ) da li ce se otkljuca sa pritiskom ( vise puta ) na dugme "apps" sto ljudi zovu sa 9tackica ( dole u sredini iznad onih obojenih ) , jos su ljudi pisali da hoce kad se prikaci tastatura na box pa pritiskanjem sa "esc " , ako ne uspe onda treba malo gimnatike ali svakako moze ( da se prisetimo kad je to pisano pa da objavimo ponovo )
Ko od clanova se lakse snalazi oko pretrage ako moze nek objavi "gimnastiku" ipak je to davno bilo 😁😉

Poslednja izmena:
Може - никако.
Аиданови ROM-ови су намењени за боксове са Amlogic чипсетом. KSTB6020 је са BROADCOM чипсетом.

ok, kupio polovan SDSTB02 da mogu da ubacim Stremio i Kodi, sve ok sve radi ali nikako da napravim EON da mi radi. Disableovao sam sve eon pakete ali nijedna app ni staran ni nova verzija ne funkcionise. Probao sam da iskloniram tu sa boxa i uspeo da se registrujem ali nije htela da radi tj ne prikazuje sliku. Jel ima neko resenje?

Eon tv smart apk koju skines sa nekog sajta ( apkmirror , apkcombo ,apksos ,itd...) promenis jos package id ( tipa samo poslednje slovo ) sa nekim apk editorom ili cloniras i to ce biti dovoljno da radi na tom boxu

Од скоро имам ЕОН, нисам успео да пронађем, односно претпостављам да нема али ајде да проверим и овде. Да ли на ЕОН даљинском постоји:
  • "Mute' дугме?
  • Дугме за враћање на претходно гледани канал?

Од скоро имам ЕОН, нисам успео да пронађем, односно претпостављам да нема али ајде да проверим и овде. Да ли на ЕОН даљинском постоји:
  • "Mute' дугме?
  • Дугме за враћање на претходно гледани канал?
ne, ali možeš to da odradiš sa, recimo, tvQuickActions aplikacijom

Хвала пуно на одговору, искрено по мени су то два јако битна дугмета и просто ми је невероватно да их нема. У сваком случају одрадићу како си рекао.

Хвала пуно на одговору, искрено по мени су то два јако битна дугмета и просто ми је невероватно да их нема. У сваком случају одрадићу како си рекао.
izvinjavam se, moguće je samo mute, vraćanje na prethodni kanal ne može. tek sam sad obratio pažnju da si i to tražio.

и просто ми је невероватно да их нема.

A još kad bi ti neko rekao informaciju da taj "Notus" daljinac je u originalnoj verziji (pre izmena koje je tražio / naručio SBB tj United Group) imao oba? 🤣🤣

notus-sleek-design.jpg

Може ли онда, да се промени фирмвер у даљинцу?

Meni za manje od 2 godine dva puta menjan eon box, kvare se.
Ovaj poslednji, navodno 4. generacija, već počeo da zeza.
Drugi put kako nema zvuka a slike ima, radi usporeno.
Ovo se desi kad upalim eon da bi gledao nesto preko njega, uvek da bi vratio neki kanal i video sta je bilo emitovano jer tv uzivo gledam preko CA modula i kod kartice.
Kad iskljucim eon box sa struje (izvadin naponski kabl iz box-a) pa posle 5-10sec ubodem iglicu i vratim box na struju, sve proradi.

Zasto se ovo desava, zasto uspori i nestane zvuk?
Da li je nekako daljinskim moguće resetovati box?
Da li se moze LG magicnim daljinskim da se resetuje box, da ne uzimam iz ladice daljinski od eon box-a (em je u ladici, moram ustajati da bi uzeo eon daljinski, nema ni baterija u daljinskim, ja nisam poletan i kadar da ustajem ...)?

Na onom Iris boxu od mts-a je duzim drzanjem on/off dugmeta cini mi se mogao Iris box resetovati...
Moze li i sa Eon box-om tako nekako?

Jel moze nordvpn da radi na eon box-u, kad god se konektujem izbaci mi grešku da je nema etherneta i moram da restartujem box da bi ponovo dobio internet? Jedino rešenje do kog sam došao je da kad se konektujem na vpn brzo isključim lan kabl, pa ga vratim i u tom slučaju imam internet i vpn konekciju, al to mi je preveliko cimanje da svaki put radim. Vidim da se spominje da moze wifi da se otkljica na box-u, jel moze neko uputstvo za to?

Resenje je da ukljucis split tunneling na Nordvpn pogotovo ako imas Kaon ( KSTB 6020 )Eon box koji nema wifi

Da, imam taj box (KSTB 6020), znaci on nema wit fi? Uključio sam split tunneling za sve aplikacije osim iris smart i opet nece. Dakle na nordvpn kad idem na split tunneling daje mi opciju da izaberem za koje aplikacije ce vpn biti disableovan i tu sam sve stavio sem iris i opet nece.

Sad je pitanje sta opet nece , da li se kad si prebacilo na tunneling da li izbacuje gresku i gubi internet ( sto ne bi trebalo )

Nece, al setio sam se da imam i drugi box SDSTB0, koji mi je skupljao prašinu, kad sam njega povezao onda radi vpn i iris na njemu.

Poslednjih par dana, EON mi sužava sliku (nije full screen) na 1080p rezoluciji (nebitno osveženje, na svakom je jednako). Kad prebacim na 1080i, onda bude full screen. Ali to ne traje dugo, već posle par gašenja/paljenja, vrati na 1080p i opet isto. Ima li neko rešenje ili da zovem njih?

Probao reboot, probao menjati HDMI ulaz na TV, jedino nisam kabel probao zameniti…

Update: skaliranje mi je bilo podešeno na 80%… ne znam zašto je to sam oborio. Baš ću da pratim stanje.

Prilozi

• IMG_2544.jpeg
    IMG_2544.jpeg
    194 KB · Pregleda: 185
Poslednja izmena:
Pozdrav,
probao sam da na Eon Smart Box OTT SDOTT0202 ubacim Rom prema ovo upustvu SDMC DV8519 SoC Amlogic S905X2 Custom rom.
Program koji ubacuje taj Rom odradio je sve lepo, medjutim kad ukljucim Box se zaglavi na Aidans boot logou i crvenoj lampici i ne pomera se ni sat vremena.

Odradio sam Erase flash "erase all" i ponovno ubacivanje Rom-a, sto je i odradjeno. Nakon toga uopste nije hteo da boot-uje, i jedva je vidljiva zelena lampica.
Nakon toga ponovo sam Box nakacio na komp i USB_Burning_Tool, ali ga ovaj sad vidi tek posle 5-10 min i kad pokrenem flash dodje do 5-6 koraka i tu pukne.

Da li postoji neko resenje za ovo ili mogu da ga bacim u kantu?😅

Da li u SBB-u hoce da zamene KAON Box za novi tip box koji ima wireless sada pred isticanje UO? Da napomenem da imam dva EON boxa pa bih jedan zamenio.

Milom nece, samo pod pretnjom.

Pozdrav,
probao sam da na Eon Smart Box OTT SDOTT0202 ubacim Rom prema ovo upustvu SDMC DV8519 SoC Amlogic S905X2 Custom rom.
Program koji ubacuje taj Rom odradio je sve lepo, medjutim kad ukljucim Box se zaglavi na Aidans boot logou i crvenoj lampici i ne pomera se ni sat vremena.

Odradio sam Erase flash "erase all" i ponovno ubacivanje Rom-a, sto je i odradjeno. Nakon toga uopste nije hteo da boot-uje, i jedva je vidljiva zelena lampica.
Nakon toga ponovo sam Box nakacio na komp i USB_Burning_Tool, ali ga ovaj sad vidi tek posle 5-10 min i kad pokrenem flash dodje do 5-6 koraka i tu pukne.

Da li postoji neko resenje za ovo ili mogu da ga bacim u kantu?😅

Коју верзију UBT си инсталирао? Верзије преко 3 су за андроид 11.

Da li mozda neko zna da li moze da se upari EON daljinski sa nekim bluetooth dongle-om na android box-u? Iz nekog nepoznatog razloga android box nema bluetooth funkcionalnost ali EON radi pa mi treba za menjanje kanala. Hvala

Kvalitet slike..
Prva Sbb Eon novi box
Druga IPTV direktno iz Web Os-a

Prilozi

• 20240701_190931.jpg
    20240701_190931.jpg
    313.3 KB · Pregleda: 158
  • 20240701_191017.jpg
    20240701_191017.jpg
    320.4 KB · Pregleda: 163
Dobih na test Changhong CHSTB02 i radi auto frame rate savrseno.

Vrh Dno