Šta je novo?

EON sa VPN?

I kod mene je Control D više ne radi.
Obrisao sam End Point ali sada novo podešavanje neće da prođe.

Kakva su iskustva sada ...

Kod mene nakon novih podešavanja radi. Ali radi užasno, zakucava na svakih par minuta, obara rezoluciju, prebacivanje kanala traje i traje....

I kod mene je bilo problema zadnjih mesečak dana,ali sada radi normalno.Sad ću garant izbaksuzirati :)

Nije mi jasna situacija. Kada sa Yettela Mobilni podaci pristupim EONu prolazi bez GeoBloka, a kada ide preko optike onda ne prolazi i mora ControlD.
Prva dva bloka externe IP su ista.
Kada koristim ControlD na PC recimo menja mi spoljnu IP najverovatnije u opsegu koji ne seče SBB

MTS - ControlD - eon, radi bez ikakvih problema.
Žica (LAN) CBR 4 Mbit/s - hako pro 4/64 ako kome nešto znače dodatne informacije.

Nije mi jasna situacija. Kada sa Yettela Mobilni podaci pristupim EONu prolazi bez GeoBloka, a kada ide preko optike onda ne prolazi i mora ControlD.
Prva dva bloka externe IP su ista.
Kada koristim ControlD na PC recimo menja mi spoljnu IP najverovatnije u opsegu koji ne seče SBB
To je normalno i tako je i predviđeno da radi.
Preko mobilne mreže radi eon bez geobloka, preko optike ima geoblok

MTS - ControlD - eon, radi bez ikakvih problema.
Žica (LAN) CBR 4 Mbit/s - hako pro 4/64 ako kome nešto znače dodatne informacije.
Da radi kako treba i stvarno bez problema ne bi bilo razloga i potrebe da smanjuješ bitrate za 7 na 4 Mbps 😉

Nikada nisam ni stavljao na max bitrate ni kada je išao bez vpn, i ko kaže da je 7 max bitrate?

Kod:
#EXTM3U
#EXT-X-VERSION:3
#EXT-X-ALLOW-CACHE:NO

#EXT-X-STREAM-INF:**BANDWIDTH=7096000,FRAME-RATE=50.000,RESOLUTION=1920x1080**,CODECS="avc1.64002A,mp4a.40.2"
https://sbb-bg-ku-r2-12.ug-be.cdn.united.cloud/stream?i=ZZZZZZ&a=0u9tEXg1wUTuwVimfjbp5S4DKo5OC9FWWAEE8SS4WzhbErGAnqlWCkQ-4d_Ggc6q_0wpv6R3zQZSwOw9oENPfqXAV1KzHm3MvojVJ4H7ACP0C8WJSh1O-idInK9TLBXpL10O9ezJxVpan3rcHf2XF8VTBW0eQI-GsP8Ny-R7dvz8k3seMo2buaCB6sy1aHoBwxw5I3hrzUAnDVXBLJIEMS6hO-ENLnHYcGOLTxhwM9tycO5TZwqvgyPE9545cUPIbpaTe-MEsZK3QtI5s3YM4lLJq44J5b2AeZbl-stypbOzOGPm7cIc0A9IlGZ-C5N3DOwIBsBa-KW1CsRKXAnlFUjSUUV0437xD1a1qajfwJR_OiDPy_63MSrRfWJc_zTaWz52hLgSWNUJsL_WdEfZxw&sp=sbb&u=YYYYYYYY&session=XXXXXX&player=m3u8
#EXT-X-STREAM-INF:BANDWIDTH=446000,FRAME-RATE=25.000,RESOLUTION=512x288,CODECS="avc1.42C01E,mp4a.40.2"
https://sbb-bg-ku-r2-12.ug-be.cdn.united.cloud/stream/playlist/hls/?session=XXXXXX&stream=hp350&player=m3u8
#EXT-X-STREAM-INF:BANDWIDTH=1496000,FRAME-RATE=25.000,RESOLUTION=1024x576,CODECS="avc1.4D4029,mp4a.40.2"
https://sbb-bg-ku-r2-12.ug-be.cdn.united.cloud/stream/playlist/hls/?session=XXXXXX&stream=hp1400&player=m3u8
#EXT-X-STREAM-INF:**BANDWIDTH=3596000,FRAME-RATE=50.000,RESOLUTION=1920x1080**,CODECS="avc1.4D402A,mp4a.40.2"
https://sbb-bg-ku-r2-12.ug-be.cdn.united.cloud/stream/playlist/hls/?session=XXXXXX&stream=hp3500&player=m3u8

Prvi subtrack je max / "do 7" / "bez ograničenja", poslednji za "do 4" a u sredini "do 2".

To je primer za HD kanale. Dva 4K kanala za max imaju ~15-16 Mbps.

Šta treba da se promeni u ControlD kada se promeni IP?
Ja sam menjao endpoint sa novim imenom dobijao novi DNS. Da li je to rešenje

Ja sam menjao endpoint sa novim imenom dobijao novi DNS. Da li je to rešenje
Kod kreiranja novog Endpoint-a imamo dve podešavanja koja su bitna - Edit und Resolvers.
1737707659896.png
Pretpostavljam da se radi o tzv. Legacy DNS gde server biva upisan direktno u smart TV ili android TV.
U opciji "Edit" nisu potrebna nikakva dodatna podešavanja un ControlD. Pri izboru Legacy DNS, automatski je uključena opcija "Auto authorize IP".
IP je tvoja IP adresa koju provajder dodeljuje i mi nemamo mogućnost da je menjamo ili utičemo na nju. Kod nekih provajdera se ona često menja, kod nekih drugih veoma retko.
1737707553069.png
U opciji "Resolvers" upisane su DNS adres koje treba ubaciti u smart TV ili android TV.
Kod npr. samsung TV moguće je upisati samo jednu DNS adresu - možeš da upišeš bilo koju od ove dve IPv4 adrese (donju ili gornju)
Kod android TV je po pravilu moguće promeniti obe DNS adrese (uzeti obe IPv4 - gornju i donju)
1737707516785.png
Za svaki novi "Endpoint" dobijaju se nove DNS adrese ako je u pitanju Legacy DNS.
Za Windows, Mac, iOS ili Android smartphone bolje je koristiti Aplikaciju ControlD.

Za TV DNS i praćenje nove IP koju dodeljuje posle restarta rutera i slično, uključiti legacy resolver a ispod njega Dynamic DNS i uneti adresu hosta, koju morate kreirati na freemyip i slično. Na freemyip imate uputstvo kako da posle klikom na link update novu ip.

Ili svaki put po novoj IP ručno ulaziti u profile-video-eon i off pa on eon prekidača.

Ili svaki put po novoj IP ručno ulaziti u profile-video-eon i off pa on eon prekidača.
Dakle nisam morao da brišem endpoint i profil i da ponovo kreiram. Kada sam to radio jako dugo mi kada sve unesem treba vremena da se proradi
Dakle mogao sam samo da odem na Profil i pronađem EON isključim ga i uključim i sve radi? Ne bi morao u TV da unosim ponovo DNS?

Nisi morao. Odes na freemyip odaberes ime alias hosta dodas ga tamo gde sam rekao pod Dynamic DNS i na njihovoj strani dobices linkove kojima kada ti promeni ip jednostavno link pokrenes u browseru i za 30tak sekundi ti update novu ip.

Ako imas noip updater na nekim ubuntu ili nekoj linux platformi može i sam da radi zamenu i update ip automatski. Isto to ima opisano na pomenutoj strani.
A preko noip može i sa pc da se skripta u win postavi i da sam update novu ip.

Mada moze i kako je naveo @malistreber preko aplikacija za android tipa control d quick setup ili https://docs.controld.com/docs/platform-windows yogadns za windows.
ima sve opisano na controld za sve platforme. Unese se samo Resolver ID i ime uredjaja i konektovanjem overava ip i radi dok si konektovan preko aplikacija win ili android i ostali.

ima. uplatiš Arena Cloud, kako ti je već rečeno

EON smart box + Orion tv apk ( 900 dinara sa 50% popusta, zoves ih i pitas da li moze, tako sam ja uradio ).

da ne idemo više u off-topic

Pitanje za korisnike Control D servisa.
Kako rešavati i dal li imate problema sa seckanjem, prekidima, smanjenjem rezolucije ili čak blokadom rada. Nije baš tako često ali dešava se baš kada nešto prati mnogo ljudi.

Prethodnim postovima vidim da ima problema sa tim.

Nazad
Vrh Dno