Šta je novo?

EON sa VPN?

Zar nije lakše uzeti Control D za 4€ mesečno,može i da se deli ko hoće,nego se "mlatiti" sa raznim ruterima,vpn-ovima... :)
Ja koristim jedan nalog na 2 lokacije samo se napravi poseban onaj profil za uredjaj i sve radi.

Ja ih imam na tri lokacije radi bez problema.Legacy dns do 5 uređaja,a private dns ne znam imam ih više od 5 registrovanih,ne koriste se svi baš uvek.Čisto da znaju oni koji bi delili.

Zar nije lakše uzeti Control D za 4€ mesečno,može i da se deli ko hoće,nego se "mlatiti" sa raznim ruterima,vpn-ovima... :)
Pa sigurno je lakse,ali kad vec imam adguard vpn razmisljao sam da njega iskoristim.Da li taj Control D podesavam direktno na lg televizoru? Ako ima neko link sa upustvom sta i kakose podesava.Hvala.

@miki976

Na TV-u ili ruteru samo podesiš/upišeš IP adresu DNS servera. Sva ostala podešavanja se rade na ControlD sajtu.

Pa sigurno je lakse,ali kad vec imam adguard vpn razmisljao sam da njega iskoristim.Da li taj Control D podesavam direktno na lg televizoru? Ako ima neko link sa upustvom sta i kakose podesava.Hvala.
Ja samo predlažem,svako radi kako mu je lakše i kako misli da treba :)

Pitanje za sve koji koriste ControlD. Kako vam radi u poslednje vreme i preko kog proxy servera ste povezani.
1734969237428.png
Kod mene preko Frankfurta EON radi lepo oko 5 do 10 minuta, onda blokira jedno 5 do 10 sekundi, pa nastavi normalno.

Uplatio sam controld za probu mesec dana ali nemogu da se snadjem gde i sta da unesem.Da li ovaj dns sa slike se unosi na lg tv u dns server ?Kad to sve ukucam onda mi je dugme conect na tv neaktivno, neznam gde gresim ako moze mala pomoc.

Prilozi

• IMG_20241223_210328_edit_239083221792163.jpg
    IMG_20241223_210328_edit_239083221792163.jpg
    367.8 KB · Pregleda: 164
  • IMG_20241223_210038_edit_238900165871358.jpg
    IMG_20241223_210038_edit_238900165871358.jpg
    121 KB · Pregleda: 156
Traži "legacy DNS" IP adresu na ControlD sajtu. To upisuješ u to "DNS server" polje.
LG ne podržava DNS-over-TLS ni DNS-over-HTTPS.

Traži "legacy DNS" IP adresu na ControlD sajtu. To upisuješ u to "DNS server" polje.
LG ne podržava DNS-over-TLS ni DNS-over-HTTPS.
Hvala sad radi.
Primetio sam da ako hocu da vratim nazad i gledam ya neke emisije mi javlja geo blok (na primer 24 minuta kesic) dok ostale rade.

Probah Airvpn radi EON na srpskom serveru ako nekog zanima.

Prati slike.

Prilozi

• IMG_20241231_025420.jpg
    IMG_20241231_025420.jpg
    84.5 KB · Pregleda: 117
  • IMG_20241231_025705.jpg
    IMG_20241231_025705.jpg
    113.7 KB · Pregleda: 103
  • IMG_20241231_025926.jpg
    IMG_20241231_025926.jpg
    61.6 KB · Pregleda: 103
Tu sliku nisam ni poslao.

Uslov je plaćena verzija. Ne može to na standard free.
Rešeno pay verzija
Ali nije prošlo
Uneo sam DNS u TV kao da nešto još nedostaje.

PS kada se udese taj DNS više ne rade Yettel TV i Orion TV ali ne prolazi Geo lokacija za EON

Unosiš drugu dns adresu, prvu ostavi od provajdera koji koristiš da bi mogao da gledaš i ostale programe. Treba da imaš i praćenje dinamičke IP adrese za TV, da bi on znao kada mu se promeni adresa da nastavi da radi tj da je update. Radim preko no IP skripte za update ip, a može i preko stranice tj hosta koji se kreira sa slike.

Prilozi

• IMG_20250101_030723.jpg
    IMG_20250101_030723.jpg
    87.6 KB · Pregleda: 70
Unosiš drugu dns adresu, prvu ostavi od provajdera koji koristiš da bi mogao da gledaš i ostale programe. Treba da imaš i praćenje dinamičke IP adrese za TV, da bi on znao kada mu se promeni adresa da nastavi da radi tj da je update. Radim preko no IP skripte za update ip, a može i preko stranice tj hosta koji se kreira sa slike.
AC_PS Mislim da mi nije dobar Profil tu sam podesio Redirecting all Internet Activity i izabrao Srbiju dobijam neku adresu koja menja moju zar ne sistemu. Međutim iz nekog razlogga ne radi. Probao sam i na računaru da podesim drugi DNS na novi Endpoint (PC) ali i tu neradi

Da li još neko ima problem sa Controld i gledanjem Eon-a? Zadnjih mesec dana jako sporo otvara kanale i jako često se desi da se se zakoči slika i padne rezolucija, slika bude mutna. Isto se dešava i mom drugu koj takođe gleda Eon na Mts mreži uz pomoć Controld. Ni on ni ja nismo dirali nikakva podešavanja, odjednom je krenuo taj problem. On gleda preko Smart tv-a a ja preko Mi Box S 2nd Gen. Da li neko zna kako bi mogli da rešimo taj problem i da li se još nekome to događa?

Da li još neko ima problem sa Controld i gledanjem Eon-a? Zadnjih mesec dana jako sporo otvara kanale i jako često se desi da se se zakoči slika i padne rezolucija, slika bude mutna. Isto se dešava i mom drugu koj takođe gleda Eon na Mts mreži uz pomoć Controld. Ni on ni ja nismo dirali nikakva podešavanja, odjednom je krenuo taj problem. On gleda preko Smart tv-a a ja preko Mi Box S 2nd Gen. Da li neko zna kako bi mogli da rešimo taj problem i da li se još nekome to događa?
Kod mene isti slučaj - mislim da je problem kod njih, kada su imali problem sa proxy serverima. Konktreno kod mene nije radio FRA (Frankfurt) server nego je sve išlo preko LAX.
Kod HBO Max ili BBC iplayer nisam primetio ove probleme.

Ja imam problem i sa britanskim Now Tv, ali nije toliko loše kao sa Eon-om.

Jedino, kod eon kanala što sporije menja kanal nekada mu treba i do 3 sekunde dok ga prikaže, posle radi ok.

Kod mene je isti problem,sve sam pokusavao i radi bas tako kao i kod tebe,stavim na Bosnu ili Hrvatsku i isto se desava,vrv je neki problem kod njih,e sad ne znam gde to menjate server da bude na Frankfurt !?

Nazad
Vrh Dno