Šta je novo?

EON (ex D3GO) [za EON Smart TV/box aplikaciju postoji posebna tema]

Dobija li se nešto prelaskom sa D3 na eon u pogledu kvaliteta slike, brzine rada i sl?

Brzina rada i Android box sa svojim mogućnostima (YouTube, Chromecast, Kodi)

Dobija li se nešto prelaskom sa D3 na eon u pogledu kvaliteta slike, brzine rada i sl?
Nisam koristio D3 pa neću ništa reći za kvalitet slike ni za brzinu rada ali očekuje se napredak za obe stvari.

Pored toga se dobija Android koji ima znaš šta veće sve. Ja sam sideload-ovao brdo drugih aplikacija tako da nema smisla upoređivati D3 sa EON Box-om, kao da upoređuješ digitron sa svim šta Android ima i može.

Onda imaš bolji interfejs na ovoj platformi, D3 meni barem baš zastarelo izgleda, imaš daljinski sa osvetljenjem tastera, glasovnu pretragu, Chromecast i Google Assistant na Box-u, video igre, Kodi + Addon-ove koji ti omogućuju sve filmove/serije na svetu džabe mada 100% već znaš za to i koristio si.

Dakle, bolja/lepša/brža platforma sa par banalnih stvari koje fale ali šta je tu je + Android univerzum. To je otprilike sve šta treba i da se kaže. :D

A ako nisi imao NAT, dobićeš i njega. [emoji16]

Inače D3 uređaji svarno sporije rade, ali recimo premotavanje sadržaja koji je vraćen unazad je bolje rešeno na d3, u smislu da možeš da vidiš gde si. Na eon samo šetaš marker po tajmlajnu, i tek kad pustiš vidiš gde se nalaziš. Nije neki dealbreaker al' čisto da se zna, kad se navikneš na jedno onda ti ovo drugo dođe kao korak nazad.

Poslednja izmena:
Hvala za info.
Za smart mogućnosti nisam zainteresovan, jer imam WebOS. Ostaje da vidim sa SBBom, s obzirom da na drugom TVu imam CA modul, da li će se on sad na eonu doplaćivati mesečno ili i dalje ostaje free. Pre sam mislio da na smart tvu putem eon aplikacije pratim program.
Hvala još jednom.

Taj MTS app ne podržava Cast. Ali sam app može da se instalira na Eon STB i radi.

Hvala za info.
Za smart mogućnosti nisam zainteresovan, jer imam WebOS. Ostaje da vidim sa SBBom, s obzirom da na drugom TVu imam CA modul, da li će se on sad na eonu doplaćivati mesečno ili i dalje ostaje free. Pre sam mislio da na smart tvu putem eon aplikacije pratim program.
Hvala još jednom.

Ta dva OS ne mogu da se porede, barem ne za upotrebu kako ih vecina nas rabi... Sta koristis na WebOS? YT, eventualno Plex i to je to?

• Like
Reagovanja: M J
Samo yt. Pratim samo par emisija nedeljno, nemam vremena za više. Ali ovaj d3 zna da uspori kada tražim neku emisiju koja je bila tokom nedelje i to toliko da moram da ga ugasim i ponovo startujem.

Na Eon uređaju si probao? Kod mene na SDMC Tech modelu (aka "OTT only" model) Eon STB radi... evo upravo sam testirao čak sam uradio i odjavu i ponovo prijavu i pustio RTS 1 i radi.

MTS app je v2.4.0 (com.huawei.android.Serbia).

Screenshot_20191130-190455.png

Koristiš VDSL a ne ADSL :p Meni na VDSL 50/8 paketu Eon TV app na Eon STB-u radi najnormalnije.

Proveri ti na http://192.168.1.1 i parametre linije i koliko ima od poslednjeg pucanja konekcije a i da li si na CG-NAT (koja je IP adresa dodeljena WAN konekciji za internet : da li je 100.xxx.xxx.xxx) ili ne.

Izgleda si u pravu, bio sam iza CG-NAT, mislim da je adresa bila 172.... nešto, sada je 93.... nešto i radi sasvim normalno kao i ranije. Nat je problem. Pozdrav.

Imam pitanje vezano za EON aplikaciju, ne znam da sam na dobrom mestu ali imam jako malo vremena pa da probam...
Imam total premium trio paket i mogu da ubacim EON na tri uređaja ... zasad jedan je tablet ... uzeo sam nedvno MI Box S i sa google playa namenjenog android tv platformi skinuo EON aplikaciju ... traži mi aktivaciju koda pri instalaciji !? Operaterka mi je delovala neubedljivo odgovorom da je EON namenjen samo telefonima i tabletima !?!?!?
Pa ako neko može da me uputi na rešenje
Hvala

Total trio paketi verovatno nemaju EON aktivaciju za Smart TV, vec samo EON aktivaciju za telefon, tablet, racunar... Mi Box S se racuna kao da je Smart TV uredjaj.

Nije ti dala tačnu i potpunu informaciju ali epilog će ti nažalost biti isti : naime, TotalTV korisnici nemaju pravo na aktivaciju SmartTV verzije Eon aplikacije. A to je verzija koju si instalirao i koja radi na Mi Box S.

Tako da ti za gledanje Eon na tom Mi Box-u ostaje jedino opcija da Cast-uješ sa Eon app koja ti je na mobilnom telefonu na Mi Box & TV na koji je isti povezan.

Да ли се може наместити да се Еон даљинским гаси и бокс и тв одједном/заједно једним кликом? Код сестре у Новом Саду на Philips тв може.
Да угасим тв па га после упалим (бокс није гашен) слика остане пар секунди замрзута па се тек онда покрене, да ли је то до ТВ и да ли је нормално?

Послато са Mi A2 6/128 уз помоћ Тапатока

Treba da bude ukljucen HDMI CEC na boksu i televizoru.
То за даљински? Већ је укључено на оба уређаја. Како то подесити?

То за даљински? Већ је укључено на оба уређаја. Како то подесити?

Kod mene je samo to ukljuceno i daljinskim od EON-a se pali i gasi i jedan i drugi aparat, LG je tv.

Je l' vam radi EON aplikacija na telefonu. Kod mene izbacuje serversku grešku.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

И ја имам LG. Али не могу да наместим. Можда има везе на који је HDMI прикачен бокс.

Jel neko uzeo ovaj EON sport paket?

Vidim da forsiraju N Sport kanal na sve strane, uzimaju sa SK-a dosta prenosa..

Jedno pitanje u vezi EON-a... Kako EON utice na ping? Da li cu moci normalno (bez znacajnog povecanja pinga i ostalih problema) da teram CS i WOT u paraleli sa EON box na jednom tv-u. Net je 50/8 VDSL

Nadam se da ce uskoro odblokirati Fox kanale onima koji gledaju EON preko MTSovog neta.Ipak im to vise nije ekskluziva...

Kakav vam je kvalitet slike na kanalu Nova Sport? Mislim na vas koji imate eon.

Meni je na d3i katastrofa. Mutno bzvz. Sramota.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Na d3 cam gotovo isti kvalitet kao na sk kanalima. Bar meni tako deluje na obicnom led tv-u od 42 inca.

Kakav vam je kvalitet slike na kanalu Nova Sport? Mislim na vas koji imate eon.

Meni je na d3i katastrofa. Mutno bzvz. Sramota.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Na D3i kanal ide u SD varijanti. Na ostalim SBB platformama ide u HD. Eto dodatno te motivišu da sa D3i pređeš na Eon (van mreže) uslugu.

Na D3i kanal ide u SD varijanti. Na ostalim SBB platformama ide u HD. Eto dodatno te motivišu da sa D3i pređeš na Eon (van mreže) uslugu.
Baš me interesuje kakav odgovor će dati na pitanje "Zašto je Nova Sport u SD rezoluciji na D3i?".

Odgovor bi sigurno bio "Usled visokog kvaliteta slike i tehnologije koja brzo napreduje kanal Nova Sport sa svojim ekstremnim kvalitetom slike nije u mogućnosti da se reprodukuje na D3i uređaju u HD formatu. Nova Sport možete pratiti u HD formatu na našem revolucionarnom EON Smart Box-u koji ponovo ima već ispravljen bug sa aktivacijom tako da ako živite u vukoje*ini moraćete da aktivirate Box 16 puta dnevno ako nestane struja. Gratis uz Box dobijate i epileptični napad jer smo obezbedili visoko blještavu pozadinu u listi kanala, ali morate biti kompatibilni sa epilepsijom za tu uslugu."

A zapravo je kvalitet slike 3 puta gori od SK kanala.

Nazad
Vrh Dno