Šta je novo?

EON (ex D3GO) [za EON Smart TV/box aplikaciju postoji posebna tema]

Neobicna stvar, smart tv app mi kilavo radi već neko vreme na adsl-u 20/4, mislio sam da je to tv i sl. Usporeno prebacivanje kanala, traje 100 godina vraćanje u nazad i sl. Sasvim slučajno zakačim tv na Telenor internet sve radi kao sat neverovatno brzo i fluidno. Pitanje 1, da li je moguće da 20/4 nije dovoljno za eon, netflix 4k i ostalo radi sve extra. Da li namerno baguju eon preko adsl? Možda neko koristi eon preko adsl, pa može da iznese lične utiske.

Sent from my POCO F1 using Tapatalk

Koristiš VDSL a ne ADSL :p Meni na VDSL 50/8 paketu Eon TV app na Eon STB-u radi najnormalnije.

Proveri ti na http://192.168.1.1 i parametre linije i koliko ima od poslednjeg pucanja konekcije a i da li si na CG-NAT (koja je IP adresa dodeljena WAN konekciji za internet : da li je 100.xxx.xxx.xxx) ili ne.

Koristiš VDSL a ne ADSL [emoji14] Meni na VDSL 50/8 paketu Eon TV app na Eon STB-u radi najnormalnije.

Proveri ti na http://192.168.1.1 i parametre linije i koliko ima od poslednjeg pucanja konekcije a i da li si na CG-NAT (koja je IP adresa dodeljena WAN konekciji za internet : da li je 100.xxx.xxx.xxx) ili ne.
Da da VDSL. Veza je stabilna bas preko 220h. Kakve li veze ima ako sam iza CG Nata-a, qnap mi radi bez problema sa vpn-om, čini mi se ds to ne radi kako treba kada je u pitanju cg nat. I ovaj Telenor net je skoro sigurno natovan!

Neobicna stvar, smart tv app mi kilavo radi već neko vreme na adsl-u 20/4, mislio sam da je to tv i sl. Usporeno prebacivanje kanala, traje 100 godina vraćanje u nazad i sl. Sasvim slučajno zakačim tv na Telenor internet sve radi kao sat neverovatno brzo i fluidno. Pitanje 1, da li je moguće da 20/4 nije dovoljno za eon, netflix 4k i ostalo radi sve extra. Da li namerno baguju eon preko adsl? Možda neko koristi eon preko adsl, pa može da iznese lične utiske.

Ja koristim 50/8, i na smrt tv aplikaciji na LG 43 tv iz 2017,
vrlo često se desi upravo to.
Presporo prebacuje kanale, na SK 1-3 i HD vrlo često ukoči se slika, pa krene posle 5-6 sekundi.
Isto sam pomislio da net nije dovoljan.

Istovremeno koristim i mts TV (kao iptv uslugu) znači ne bi trebalo da mu mtsTV uzima brzinu dl, ako neko na drugom tv gleda nešto sa iptv.
Na EON boxu nisam primetio slične stvari, ali to je na jednom trećem televizoru takođe LG 32'' iz 2018. ali ga vrlo retko koristimo, a posebno ne istovremeno.

Poslednja izmena:
Nisam siguran da li masim temu, u svakom slucaju :
Imam username i sifru za EON i uglavnom gledam na telefonu ili na racunaru (Chrome browser).
-Ako pokusam kod sebe (internet provajder mi je Posta Net), sve radi normalno, imam sve Sportklub kanale
-Ako pokusam kod matoraca (imaju MTS Box paket, optika net), radi EON, ali za Sportklub kanale dobijam poruku da kanali nisu dostupni preko tog provajdera.

Ima li nacina da im omogucim nekako da gledaju ?

Samo ako sakriješ od Eon servera činjenicu da koristiš Telekom internet :p

Ne znam da li je bilo reči o tome, ali EON odlično radi na web pretraživaču na Web OS-u (LG)

Nisam znao za to. Isprobacu. Koju verziju Web os-a koristiš?

Jedno pitanje ako neko zna, uz total tv extra dobija se 3 ili 5 naloga za eon?

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока

Pozdrav svima,

pokusao sam da trazim po temi i da ispratim vise stranica teme, ali na kraju ne mogu da zakljucim, da li Fire TV Stick 4K podrzava EON TV live, tj. radi li deinterlacing 1080?

Gledam sad da ukinem SBB net i predjem na MTS optiku 200/80 u box-u sa mobilnim (jer mi je SBB net veoma kilav) pa nisam siguran da li postoji opcija u SBB da se razduzi samo modem za internet a da ostane Cisco uredjaj za TV. Takodje nisam bas voljan da im dam 5000 + 290 (Eon Light) mjesecno za onaj 3121 uredjaj ili 6900 za Eon Box i isto mjesecno odrzavanje.
Fire TV stick 4K je sad u USA 25 dolara a imam kolegu koji bi mi ga uzeo, pa bih njime da vidim mogu li zamjeniti Eon Box.

Hvala svima na pomoci.

Pozdrav svima,

pokusao sam da trazim po temi i da ispratim vise stranica teme, ali na kraju ne mogu da zakljucim, da li Fire TV Stick 4K podrzava EON TV live, tj. radi li deinterlacing 1080?

Gledam sad da ukinem SBB net i predjem na MTS optiku 200/80 u box-u sa mobilnim (jer mi je SBB net veoma kilav) pa nisam siguran da li postoji opcija u SBB da se razduzi samo modem za internet a da ostane Cisco uredjaj za TV. Takodje nisam bas voljan da im dam 5000 + 290 (Eon Light) mjesecno za onaj 3121 uredjaj ili 6900 za Eon Box i isto mjesecno odrzavanje.
Fire TV stick 4K je sad u USA 25 dolara a imam kolegu koji bi mi ga uzeo, pa bih njime da vidim mogu li zamjeniti Eon Box.

Hvala svima na pomoci.

Fire TV stick 4K ne radi hardverski deinterlacing. EON TV aplikacija može da se instalira i aktivira, ali stream programa uživo ne ide glatko kao na EON smart box ili Nvidia Shield, što se itekako primećuje. Zapravo, pitanje je da li osim pomenuta dva (ne računajući smart televizore na kojima direktno može da se instalira EON) uopšte postoji neki Android TV box na kome EON radi u istom kvalitetu kao na D3i.

Nisam znao za to. Isprobacu. Koju verziju Web os-a koristiš?

Jedno pitanje ako neko zna, uz total tv extra dobija se 3 ili 5 naloga za eon?

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока

web os 4.0 (to je u stvari Chrome 53)
3 naloga

Instalirao i aktivirao sam EON Smart TV aplikaciju i imam cudan problem. Naime, slika secka koju god brzinu da podesim. Menjao sam sa CBR na ABR, spustao kvalitet strima cak na 1 Mbps, ali opet ne moze da se gleda. Ide slika par sekundi, pa pauza od 5-10 sekundi, pa opet tako. Isto je za Live TVi Video klub.
Zanimljivo je npr da iako je brzina mog WiFi (mereno preko Speedtesta) oko 25/1 Mbps, testiranje brzine iz EON Smart Tv aplikacije daje mnogo manje vrednosti...oko 3-5 Mbps i jako je promenljivo.
Mozda je informacija od znacaja da sam korisnik IKOMa (koji je sada deo SBBa), i na nekom sam starom paketu koji nije EON.
Stvarno nemam ideju sta moze da bude uzrok. Da li je sirova brzina problem ili EON strim ima neki poseban QoS koji radi dobro iskljucivo na EON enabled ruterima/paketima...
Ako neko ima bilo kakvu ideju, bio bih jako zahvalan :)

Na kom uredjaju si instalirao aplikaciju?

Ne znam da li je bilo reči o tome, ali EON odlično radi na web pretraživaču na Web OS-u (LG)

Paket Digitalni trio Gold. Model Tv-a 43UJ701V ( 2017.god ). WebOS 3.5.
Browser/Eon prijavjuje da nije podrzan.
Ne pronalazim nacin da update-jem chrome.
Postoji li neko resenje ?viber_image_2019-11-26_12-09-56.jpg

Poslednja izmena:
Nema načina.
Znači da radi samo na 4.0 i 4.5 webOS

Da li si pritisnuo play/pause dva puta da dobiješ kursor miša?

Na tom modelu eon app radi savršeno

A, jel bi mogao da se instalira EON na 65UM7000PLA, on ima neki webOS ThinQ AI, predpostavljam da je to neki osakaceni smart, pa da nece moci, ali aj da pitam ...

To je čak napredna verzija WebOS-a, ni po čemu nije osakaćena, i radi EON app regularno

Pa nije thin nego thinq :)

Pozdrav svima, ajde da probam ovde da pitam: vršim neku reorganizaciju u stanu pa bi u sobi imao desktop računar i d3 mini uređaj pa me zanima kako da spojim d3mini sa monitorom da ima zvuk, da li mi treba monitor sa zvučnicima ili ima i drugo rešenje ?

Pozdrav svima, ajde da probam ovde da pitam: vršim neku reorganizaciju u stanu pa bi u sobi imao desktop računar i d3 mini uređaj pa me zanima kako da spojim d3mini sa monitorom da ima zvuk, da li mi treba monitor sa zvučnicima ili ima i drugo rešenje ?

Ja imam isti slučaj, monitor bez zvučnika, zvuk ide iz STB u "standalone" zvučnike. HDMI u DVI adapter za sliku, a zvučnike sam izveo preko AV-a.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

SK HD se pomera ili gasi?

"Kanal Nova Sport za sve korisnike D3 i EON platforme je dostupan na poziciji 110".
9f1e3435ac0acf140f32aa9b73b6e81d.jpg

Шта вам ради од Нова канала?

Послато са Mi A2 6/128 уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh Dno