Šta je novo?

EON (ex D3GO) [za EON Smart TV/box aplikaciju postoji posebna tema]

Na Trio Gold može da se gleda HBO i Cinemax kanali i to svi!! Odkad je ovo?

Uzmes neki vpn i sve radi bez problema.
Da li neki od relevantnijih vpn-a ima free trial?
I mene ovo zanima. Da ima neki trial par dana pa da budem siguran da mi radi stabilno na android boxu.
Nord vpn. Samo moras mailom da im trazis. Davali su 3 dana

Ako neko uzme trial kod Nord VPN neka javi iskustva u korišćenju EON-a (stabilnost u radu SD i HD kanala , dostupnost svih kanala iz EON ponude itd ... )

Ma to kako se kome zalomi, ja sam imao dugo uključeno i kad sam obnovio ugovor provalili me.

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Htedoh da pitam ali pošto ne pratim često temu, reko da ne lupim. Imam 2 naloga za eon, oba silver i na oba rade HBO kanali, neki novi pinkovi i možda po neki cinemax (njega nisam proveravala). Da nije neka trenutna promocija kao kad sve aktiviraju za ng?

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

I zaboravih da dodam da sve to radi na mts-ovom netu.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Koristim d3i + plus paket. ISP mi je MTS.
EON koristim na jednom smart tv-u i jednostavno ne radi mnogo kanala koje inace rade na istoj lokaciji na setup boxu..: SKHD1,2,3,4,CC EXtra, Cinestar Fantasy itd.. ispisuje poruku tipa ovaj sadrzaj nije podrzan na vasem ISP-u.
Podrska kaze da je to tako kako je.. jer mi SBB nije ISP.

E sad, ajde ionako slabo gledam tv, ali ako uzmem HBO Premium, da li ce to raditi na EON smart TVu, iako mi je mts internet provadjer?

Verovatno nece raditi na EON-u, medjutim uz HBO Premium se dobija i HBO GO, za koji imas posebnu HBO GO smart TV aplikaciju, i koja mislim da radi bez obzira koji je internet provajder (sve dok je domaci).

Koristim d3i + plus paket. ISP mi je MTS.
EON koristim na jednom smart tv-u i jednostavno ne radi mnogo kanala koje inace rade na istoj lokaciji na setup boxu..: SKHD1,2,3,4,CC EXtra, Cinestar Fantasy itd.. ispisuje poruku tipa ovaj sadrzaj nije podrzan na vasem ISP-u.
Podrska kaze da je to tako kako je.. jer mi SBB nije ISP.

E sad, ajde ionako slabo gledam tv, ali ako uzmem HBO Premium, da li ce to raditi na EON smart TVu, iako mi je mts internet provadjer?

Radiće ti na EON-u 100 posto zato što ja koristim isto to.
D3i + HBO Premium sa mts internetom 50/8.

Najbolje od svega je HBO GO usluga koju možeš koristiti na ko zna koliko uređaja.
Ja trenutno imam HBO GO na 2 LG smart tv, na 2 android telefona i na 2 PC (jedan na poslu).

Poslednja izmena:
Ako neko uzme trial kod Nord VPN neka javi iskustva u korišćenju EON-a (stabilnost u radu SD i HD kanala , dostupnost svih kanala iz EON ponude itd ... )

Rad na PC je prilično stabilan. Pogledao sam i poredio samo cro i srb servere. Dostupni su gotovo svi kanali (ne baš svi, npr. TOP, Cinemania, CC Extra, određeni Cinestar kanali, Food HD ne mogu se gledati). Srpski serveri su van opsega SBB-a, pa to može biti problem za pomenute kanale, a potencijalno i u daljem korišćenju. Interesantno da su noćas preko naših servera radili svi SK, a danas popodne ne. Takođe, neki kanali rade samo na cro serverima (Cinestar 1&2 HD i trenutno SK).

Sve ovo važi i za upotrebu preko droid app.

Zanimljiva opcija je ekstenzija za chrome i ff, pa se vpn može koristiti samo u okviru browsera.

Da dodam još i ovo, a pretpostavljam da neko upućeniji može objasniti uzrok - prilikom pokušaja logovanja na hbo go odmah stiže info da se nalazim izvan teritorije Srbije ili Hrvatske, iako pokušavam da pristupim koristeći server u nekoj od tih država.

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: M J
Ne znači. Znači da (ukoliko si pretplaćen na sve te kanale) ako ti je Android uređaj na kojem koristiš "EON TV" verziju aplikacije root-ovan neće da ti blokira gledanje svih HBO, svih Fox, Nat Geo kanala i beše još 24 Kitchen. Obična / smartphone verzija Android aplikacija te kanale blokira gledanje kad detektuje root. EON TV app ne proverava.

Osim ako si quote-ovao pogrešan komentar i tvoje pitanje se ustvari odnosi na uslugu "samostalni EON" + smart TV vezuju EON aplikacije?

Hm cak im na EON-u ne rade ni svi nacinalni kanali van Srbije.

U Grckoj i ne rade RTS-ovi, Pink.
Prosle godine na D3Go aplikaciji koliko se secam radilo sve, verovatno maslo tih kuca zbog njihovih platformi (RTS Planeta, Klik Pink ...).

Msm nije frka mogu da strimujem sa svog boxa od kuce ali eto cisto kao obavestenje za ostale.

Hm cak im na EON-u ne rade ni svi nacinalni kanali van Srbije.

U Grckoj i ne rade RTS-ovi, Pink.
Prosle godine na D3Go aplikaciji koliko se secam radilo sve, verovatno maslo tih kuca zbog njihovih platformi (RTS Planeta, Klik Pink ...).

Msm nije frka mogu da strimujem sa svog boxa od kuce ali eto cisto kao obavestenje za ostale.
Kako strimuješ eon?

Послато са SM-G955F уз помоћ Тапатока

Nisam ni rekao da strimujem EON nego svoj box od kuce koji je naravno na SBB-u, pa mogu sa njega da gledam sve kanale za koje sam pretplacen.

Pa dobro, šta god :).. kako?

Послато са SM-G955F уз помоћ Тапатока

Hm off je za EON vise za SBB temu ali da objasnim.

Imam Cam u boxu koji je na enigmi kao neka vrsta operativnog sistema za te boxove (Dreambox, Vu+ ... i slicni uredjaji, obicno se koriste za satelitsku ali su vrlo upotrebljivi i za kablovsku). Takvi boxovi imaju lan prikljucak i preko njih mozes da gledas/strimujes kanale gde god, u lokalnoj ili spoljnoj mrezi.

Samo jedna prednost takvih uredjaja a ima ih jos ...

Pretpostavljam da ovo važi samo ako nisi iza cg nat?

Naravno jer onda ne moze da se pogodi box spolja po IP adresi ali i opet postoje alternative jer ovi boxovi imaju i VPN varajante pa bi se dalo nesto napraviti i sa tim.

Imam Total TV net od 10/1 Mb/s pa me zanima jel zbog sporog neta ume nekad da seče eon ili je to do njihovih servera i globalnog preopterećenja?

Treba mi mala pomoć, imam Raspberry Pi 3 B+, da li je neko uspeo da koristi EON?

Ako se sećam bio je neki port Android x86 projekta za RPi. Sad koliko do dobro radi/radilo nemam pojma... Ako se PC sa Android emulatorom malčiće pati sa HD stream-om sa EON-a pitanje je kako će da se snalazi slabašni RPi.
Probaj ako si dokon :d

Alternativa ako furaš RPi neki full Linux distro da vidiš da li i kako će da radi EON sajt unutar browser-a (tu će možda da moraju da se dodaju kodeci na Chromium).

Poslednja izmena:
Ne znači. Znači da (ukoliko si pretplaćen na sve te kanale) ako ti je Android uređaj na kojem koristiš "EON TV" verziju aplikacije root-ovan neće da ti blokira gledanje svih HBO, svih Fox, Nat Geo kanala i beše još 24 Kitchen. Obična / smartphone verzija Android aplikacija te kanale blokira gledanje kad detektuje root. EON TV app ne proverava.

Osim ako si quote-ovao pogrešan komentar i tvoje pitanje se ustvari odnosi na uslugu "samostalni EON" + smart TV vezuju EON aplikacije?

Aham, pitanje se zapravo odnosi na SBB paket + EON ukoliko se koristi aplikacija na smart TV uz internet koji nije SBB-ov (prakticno ukoliko mi drugar koji ima ugovor sa SBB-om dozvoli da koristim EON TV preko njegovog naloga)

Kakva je situacija sa eon u inostranstvu?Burazer je u grckoj i probao je onaj Kopernikus tv za poneti,ima app na ipad-u,ali kaze da neradi.Probao je i sa vpn server ip iz srbije,preko nord vpn dobio 3 dana free trail,kaze da nece ni sa vpn.Pa reko da pitam kakva je situacija sa eon u inostranstvu?

Radi garentovano sa VPN,samo ces morati da menjas servere tj zemlje za pojedine kanale. Za SK konkretno Slo ili Hr.

Aham, pitanje se zapravo odnosi na SBB paket + EON ukoliko se koristi aplikacija na smart TV uz internet koji nije SBB-ov (prakticno ukoliko mi drugar koji ima ugovor sa SBB-om dozvoli da koristim EON TV preko njegovog naloga)

Onda si već dobio odgovor: nećeš / ne bi mogao da gledaš kanale koje blokiraju van SBB mreže (dakle SportKlub, Cinestar kanali, Top, Comedy Central, Cinemania... ti ne mogu a svi ostali kanali rade sa bilo kod provajdera u Srbiji). To što obična Android aplikacija proverava root a AndroidTV aplikacija ne proveravam nema apsolutno nikakav uticaj na celu priču "geoblocking"-a pojedinih kanala.

Pretpostavljam da već znam da ukoliko drugar NE PLAĆA Gold Extra ili Gold Premium nema pravo na aktivaciju SmartTV verzije EON aplikacije?

Nazad
Vrh Dno