Šta je novo?

EON (ex D3GO) [za EON Smart TV/box aplikaciju postoji posebna tema]

Taj xxx kanal i ostali kanali su deo promo paketa zsvake godine puštaju mesec dana free.

Sent from my KIW-L21 using Tapatalk

Ćao
Procitah pola teme al ne nadjoh odgovor. Kad instaliram na Android box i ulogujem se ekran samo pobeli. Ne pomaže ništa. Skidao sam app sa ps i ne radi, i onda sam probao neke apk 1.1 i ništa. Uvek ista situacija. Jel zna neko da mi pomogne?

Ako imaš neki stariji box, tipa Amlogic s805 procesor, 1gb rama, slaba vajda da će raditi. Probao sam kod drugara da mu namestim, ista situacija kao kod tebe, samo beo ekran. Nabavio sam mu sa novijim procesorom (s905) i sa njim radi, ali nije bas najtečnije, treba mu 2gb rama za normalan rad.

Ako imaš neki stariji box, tipa Amlogic s805 procesor, 1gb rama, slaba vajda da će raditi. Probao sam kod drugara da mu namestim, ista situacija kao kod tebe, samo beo ekran. Nabavio sam mu sa novijim procesorom (s905) i sa njim radi, ali nije bas najtečnije, treba mu 2gb rama za normalan rad.
Jeste, bedak, stara app je radila ko sat...
Hvala

Koristim EON mesec dana, neki trio extra gold paket i mnogo toga mi je uključeno u paket iz video kluba. Radi prilično dobro i na računaru i na telefonu, samo ponekad zabaguje i usred serije mi se pojavi neka druga na par sekundi. Ali nije strašno.
Od kad koristim EON slabo palim tv. Za mene je to otkrovenje.:D

Imam Telemach Total TV u BiH. Pola kanala blokirano, kao nije za ovu teritoriju, pa ***, sta ste omogucavali koji qc, a znate da nisam u Srbiji. Morel kako preko VPN-a ili nesto, ovako je skoro neupotrebljivo...

Ovi koji se zale da im na boxu tv app ne radi, tj radi dok ne krene stream, probajte da ocistite cache aplikacije. Ne data, vec cache. Takodje proverite vreme na boxu. Ako vam radi na racunaru, setujte isto vreme, pa pomerajte po malo, ako treba, napred nazad.
Sva manjkavost eon platforme se vidi na sportu. Eurosport HD, tenis, loptica se ne vidi kako treba. Jak kontrast i brzi objekat u kadru i enkoder prsti. Kad se zaustavi stream nepokretni predmeti su ok, ali igraci, loptica izreckani. Na cbr/7mbps (navodno). Premali bitrate, losiji h264 enkoder i to je to. Nadjem neki stream sa sky sports recimo, neuporedivo bolje. Isti box, Kodi, sportsdevil plugin. Naravno takav stream zna da zagusi, ali kad je ok, mnogo je bolja slika nego na eon.

@churla: Jel "EON TV" (Smart TV & Android TV app) aplikacija ne nudi interlaced tj MBAFF verziju stream-a kao što koriste za D3i risivere?

Problem je i broj frejmova u sekundi, za sport i live program neophodno je da ima 50 a ovde je maximum 25. Isti problem su imali kada je krenula D3i platforma a oni jednostavno preuzeli D3Go streamove. Kasnije kada im je bila skrenuta pažnja za "gledanije" kanale su pustili bolje streamove sa 50FPS ali i tada slika nije bila kvalitetna kao što je na DVB-C mreži.

Da, primeti se to baš, pogotovo tenis kad se gleda.. treba više FPS, ali njih vrv boli patka..

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

50 fps live broadcast je 50i, 50 fields-a per second i dalje je to 25 frames per second. D3i stream je enkodovan koristeći MBAFF funkcionalnost H264 kodeka & encoder-a da određenje segmente frejma enkoduje progressive ili interlaced (po proceni šta daje bolji rezultat)... tako da kanali gde "ide" kajron taj segment frejma na dnu biva enkodovan koristeći interleaving (ostali statični "blokovi" su progressive) i to izgleda bolje nego 25p stream.

Realno, za sport je i 50i premalo.

Baš sam obratio pažnju na ove probleme sa sportskim kanalima, i na Samsung TV EON aplikaciji toga nema, a pitao sam i drugara kome sam dao moj Mibox, i on kaže da nema problema...

Sent from my Samsung G950FD using Tapatalk

Ljidi, meni i dalje radi HBO na EON u? Nisam se prijavljivao. Dok su bili otkljucani kanali na D3i nisu radili. Cini mi se da su proradili kad sam instalirao smart tv aplikaciju na android box. Rade li jos kome?

Baš sam obratio pažnju na ove probleme sa sportskim kanalima, i na Samsung TV EON aplikaciji toga nema, a pitao sam i drugara kome sam dao moj Mibox, i on kaže da nema problema...

Verovatno vam tv pegla ove nedostatke ili tv aplikacija bolje određena od pc i mobilne verzije.

@shamanns
Nema nikakva tehnicka podesavanja sama eon tv app sem constant ili auto bit rate. Nikakav field coding type ili slicno.
Ne znam kako bih proverio sta trazi sama app - decompile vise nije trivijalan. Probacu da spustim izlaz na boxu na 30p (sa 60), ali to ne bi trebalo da prepegla. Isti podesavanja output parametara, bolji video materijal i slilka je odlicna.
Mozda jos neko da da misljenje, uporedi sa D3 bar za isti kanal.

@sale99
Ne verujem da ne postoji problem. Dakle, nije to sada da ne moze da se prati, ali ko zna sta da gleda jasno vidi problem. Probaj bas tenis ovih dana. Imas plavi teren i zute lopte. Zuta/plava to je izuzetno jak kontrast, naocito je izabran za TV jer se zuta na plavoj odlicno vidi (ako ti distributer ne pokvari).
Mozes recimo i N1 da proveris. Tu konstanto ide kajron. Zapazices kako zapravo secka. Premalo fps. Vecina to ni ne primecuje.

Za test, nadjite recimo na youtube meceve iz Australije. Ovogodisinje ili neke ranije. Na istom uredjaju pustite. Ne mozete a da ne primetite razliku. No, materijal koji recimo TennisTV uploaduje na yt ima 15+mbps. Ima 720p i 1080 klipova. Oba su neuporedivo bolja nego live na eon.
Fudbal recimo. Enkoder pokusava da ustedi na "travi". Prepoznaje povrsinu (rectangle) koja je dovoljno slicne boje da moze da napravi ustedu, ali se onda vide "blokovi" iz blizine ...
Sad, ja stvarno ne znam sta dobija sbb kao input, kakav kvalitet, ali oni svakako imaju dodatnu obradu kod sebe. Stoji da eurposport na sbb nikad nije bio nesto narocito u tehnickom smislu.

Poslednja izmena:
Yep, znam na šta misliš, onaj skrol na N1... Potpuno normalno izgleda na samsungu...

Ima sport klubove 1080p u Kodiju, rade na 6 —7 mbit/s i Nba pass 720p , 60 fps koji isto radi na 6 mbit/s ne mogu se porediti.
Nba pass je vrh slika baš zbog 60 fps.
Američki kanali preko neta su većinom 720p 60 fps, Mnogo je bolje nego 1080p 25 ili 60 fps.
Imam i cinestar 720p i 1080p na tv nije neka razlika.
Bilo vi dobro kada bi sportski kanali radili na 60 fps ali neće nikada to kod nas biti.

To je sve restrim verovatno baš iz eona tako da teško može biti nešto bolje u kodiju

Jeste restrim, ja sam zadovoljan. Mnogo je bolja slika na NBA pass, mada i sport klub i nba pass rade na 6 mbit/s.
Imao sam jedno vreme Bein sportove koji su radili na 15 mbit/s e to je slika bila.

Svakako za svoj box prvo obezbedite factory image i proverite kako se flashuje isti, imate li drivere i vidi li vas PC box u recovery modu.
Ako zelite unroot pre-rootovanih uredjaja, ispratite korake koje je dao crnivrag.
Za one malo sigurnije, mozete recimo, ja sam to uradio, da raspakujete neki supersu updater, vidite sta radi update skripta pa iz adb rucno (posto je pre root imate root pristup na adb) korako po korak koji je potreban za verziju Androida koju imate. Update skripta je "univerzalna" pa radi proveru verzije te radi odg akciju. Svede se na 5-6 koraka realno i imacete full root te mozete instalirati xposed.
Ako niste vicni, nemojte to raditi. Mozda nadjete neki full root image, pa onda exposed i root cloak. Problem je sto cloak mozda ne radi kako treba na Nougatu.
Realno na boxi i ne treba root ko moze sa nesto reklama da zivi. Adaware ne ume na Terrariumu da blokira reklame recimo ...
Citat je malo stariji, ali ne vidim da je neko rešio situaciju koja je kod mene. Prijavljuje mi da box nije rootovan, a od ovih fajlova sa uputstva od @crnivrag nemam ni jedan, osim supersu i busybox, ali ne mogu da ih obrišem jer, idemo sad u krug, naravno nije rootovan. Znači morao bih da uradim full root, pa lomatanje dalje, mada radije bih ostao nerootovan ako može. Rešenje? Naravno, sve ovo u vezi sa "bezbednosnim pravilima", Fox i NatGeo...

Vidi ovako, moj uredjaj je NEXBOX A95X sa 2GB, i ja sam imao taj problem, onda mi je poslo za rukom da pokrenem aplikaciju tako sto sam prvo instalirao telemahovu app. sa googl playa , registrovao se na istu sa svojim nalogom, zatim instalirao eon takodje sa googl play. U telemahovoj app. imas na dnu ponudjeno da instaliras eon preko googlplaya, kad tu kliknes eon ce se sam pokrenuti i dobices opciju da izaberes jezik i logovanje...

@sickmf
Aplikacija proverava prisustvo su, busybox. Imas bar busybox. Ne znam otkud ti supersu fajl i gde je tacno.
Ako se okacis kablom na box, i ako imas root pristup na adb to je to. Ipak imas i root. Svakako ja te ne mogu savetovati da obavezno radis brisanje. Iskreno nikad nisam ni imao neki android uredjaj a da nije rootovan bio, pa nisam siguran da li moze da se (re)mountuje system particija ako nemas adb root. Mountujes system kao rw, obrises busybox samo ako kazes da nemas su.
Sta ti prijavljuju root checker aplikacije?

Poslednja izmena:
Ćao
Procitah pola teme al ne nadjoh odgovor. Kad instaliram na Android box i ulogujem se ekran samo pobeli. Ne pomaže ništa. Skidao sam app sa ps i ne radi, i onda sam probao neke apk 1.1 i ništa. Uvek ista situacija. Jel zna neko da mi pomogne?
Vidi ovako, moj uredjaj je NEXBOX A95X sa 2GB, i ja sam imao taj problem, onda mi je poslo za rukom da pokrenem aplikaciju tako sto sam prvo instalirao telemahovu app. sa googl playa , registrovao se na istu sa svojim nalogom, zatim instalirao eon takodje sa googl play. U telemahovoj app. imas na dnu ponudjeno da instaliras eon preko googlplaya, kad tu kliknes eon ce se sam pokrenuti i dobices opciju da izaberes jezik i logovanje...

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

@sickmf
Aplikacija proverava prisustvo su, busybox. Imas bar busybox. Ne znam otkud ti supersu fajl i gde je tacno.
Ako se okacis kablom na box, i ako imas root pristup na adb to je to. Ipak imas i root. Svakako ja te ne mogu savetovati da obavezno radis brisanje. Iskreno nikad nisam ni imao neki android uredjaj a da nije rootovan bio, pa nisam siguran da li moze da se (re)mountuje system particija ako nemas adb root. Mountujes system kao rw, obrises busybox samo ako kazes da nemas su.
Sta ti prijavljuju root checker aplikacije?

supersu je u system\app. busybox je u system\xbin. Checker kaže "Root access is not properly installed on this device."

Cudna situacija. Kao da je proizvodjac hteo da stavi supersu, posto je u system/app. Ako nemas su nigde, nije rootovan kako treba (ne samo zbog toga). Verovatno imas supersu root manager app i ona kaze da treba update su da uradi, ali nece uspeti svakako.
Preostaje ti samo da probs full root, pa kao root izbrises busybox i uradis unroot. Vidi za tvoj uredjaj ima li nekih custom romova mozda, laksa opcija, ili nadji twrp koji radi, stavi na karticu, boot sa kartice u twrp, pa odatle odradi root.

Poslednja izmena:
Ima još cudnije...imam instaliran TWRP. Kako se iz njega radi root, treba neki dodatni *.zip ili šta? Vrv misliš da fleshnem supersu iz twrp.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno