Šta je novo?

EON (ex D3GO) [za EON Smart TV/box aplikaciju postoji posebna tema]

drustvo probam ovaj shit i ladno nema vracanje unazad dok ga ne povezem lan kablom sa ruterom...
dok sam imao onaj prethodni,veci a tanji resiver on vracao bez povezivanja sa ruterom.
problem mi je,jer mi ruter u dnevnoj sobi a resiver u spavacoj..sta bi mogao da smislim pa da ga osposobim za vracanje unazad?
sem da sprovedem lan kabal kroz ceo stan...
50d7598f7647467571a7d09b6a104a6d.jpg

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

WiFi extender sa lan izlazom.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nisam ubeđen da će raditi sa WiFi ekstenderom, nije to EON koji koristi OTT za vraćanje, ovo je odvojeni VLAN za vraćanje na D3-ima.

@Robija79 Opšti uslovi SBB, član 3a.

al mi nije jasno da onaj prethodni je mogao bez lan kabla...samo struja,i onaj beli kabal sto ide u resiver.
a ovaj sad mora sa lanom

@chifta Postoje dva D3 box-a, jedan je "jači" u smislu da ima integrisan DOCSIS modem, tako da se sam konektuje na net i sve radim jednim kablom. To je skuplje i nepotrebno, jer ljudi većinski imaju net, pa imaju modem koji to obavlja. Zato su nabavili drugi model D3 box-a, koji ima ethernet port, manji je i jeftiniji, i priključuje se na modem, ali odvojeni VLAN, tj. bridge sa internom mrežom SBB-a (kao kod Telekoma za IPTV). On se uključuje isključivo u port 3 ili 4 na modemu, dok portovi 1 i 2 služe za net. Treći box je EON koji radi po principu drugog D3-ja u tome što se priključuje na ethernet, ali nije bitno koji je port, jer koristi Internet pristup za vraćanje, a ne tu internu mrežu SBB-a.

Zar ne možeš da tražiš da ti zamene D3 za taj drugi model sa integrisanim DOCSIS modemom? (samo 21xx zahteva ethernet)

https://sbb.rs/a12382/podrska/servisi/televizija/Kako-da-povezem-digitalni-prijemnik-PDS-2100.html
https://sbb.rs/a12376/podrska/servisi/televizija/Kako-da-povezem-digitalni-prijemnik-Cisco-4682.html
https://sbb.rs/a12389/podrska/servisi/televizija/Kako-da-povezem-digitalni-prijemnik-PDS-3121.html

@Robija79 https://sbb.rs/Binary/20771/EON-Uslovi-koriscenja-izmene.pdf tu je član 3a:

Uredjaje SBB postpaid Pretplatnik autorizuje na svom nalogu isključivo za jedno domaćinstvo (koje
uključuje i članove porodice koji žive na istoj lokaciji). Pretplatnik je odgovoran za svoj nalog i bezbednost i adekvatno korišćenje svojih aktiviranih uređaja.
Ukoliko SBB proverom utvrdi da Pretplatnik (izuzev Pretplatnika koji je ugovorio korišćenje servisa
van mreže SBB-a, odnosno Total TV korisnika) u toku meseca, od ukupnog vremena korišćenja
servisa, registrovanim uređajem uslugu preko EON aplikacije koristi više od 50% vremena van SBB
mreže, SBB može takav uredjaj da blokira, sa čime je Pretplatnik upoznat i saglasan.
SBB će u svim navedenim slučajevima obavestiti Pretplatnika, kao i o razlozima onemogućavanja
pristupa servisu.
Pretplatnik nakon registracije uređaja na svom nalogu, ima mogućnost da jednom u 30 dana, kroz
sistem promeni samo jedan uređaj.

@MilanKragujevic hvala puno. Znači za eon iz Total Tv pretplate nema ograničenja za gledanje van sbb mreže?

Milane hvala ti puno na objasnjenju i pomoci,ali gospoda iz Sbb mogu da mi zamene resiver samo ako platim taksu od 4000 din sto mi ne pada na pamet da me lopinjaju.
pa kad istekne ugovor onda asta la vista :)

@Robija79 sto ne ubacis ExpressVPN i gledas sve normalno cak i SK kanale?

Mislim da nema ExpressVPN sa SBB IP adresom. Nije dovoljno samo IP iz Srbije, mora IP iz SBB mreže.

probao sad na eon-u sa mobilnog...ako treba imam mod verziju pa na svakih 7 dana se upisuje drugi mail i nastavlja se

Sk kanali rade sa bili kojomnadresom van Srbije. Za ostale kanale experimentisite malo. Rade svi kanali samo se mora menjati server.

A EON iz SBB mreže na Total TV mreži? Da li će u toj kombinaciji raditi svi kanali? Ili neće moći tako?

Mocice sigurno.

Total ADSL korisnici imaju IP adrese iz SBB opsega... pa izvuci zaključak :d

@Robija79 sto ne ubacis ExpressVPN i gledas sve normalno cak i SK kanale?

Preko ExpressVPNa i gledam van Srbije. Rade svi kanali. Samo nisam znao koji eon je bolje da koristim, da li onaj preko kablovskog paketa ili onaj preko totalTV paketa, jer imam oba?
N1, Nova S, O2, Cinemania, svi kanali Prve televizije i svi SK kanali rade na bilo kojoj mreži iz inostranstva, provereno iz nekoliko zemalja.

U Srbiji ne postoji mogućnost ni da se plati koliko ja znam. Možda za BiH i Hrvatsku može.

Ja u Telemachu plaćam 3 eura mjesečno Arene u HD

Kratko pitanje. Da li je opravdan razlog prelaska sa D3 u Eon, tj. da li postoji neki iskorak u pogledu kvaliteta video signala?

drustvo probam ovaj shit i ladno nema vracanje unazad dok ga ne povezem lan kablom sa ruterom...
dok sam imao onaj prethodni,veci a tanji resiver on vracao bez povezivanja sa ruterom.
problem mi je,jer mi ruter u dnevnoj sobi a resiver u spavacoj..sta bi mogao da smislim pa da ga osposobim za vracanje unazad?
sem da sprovedem lan kabal kroz ceo stan...
50d7598f7647467571a7d09b6a104a6d.jpg

Ovo je izgleda neki novi stb uređaj,dosad su svi bili cisko nije bilo technicolor stb da ovo nije taj d3i što sad ima kao opcija za druga dva televizora.
3EzOwRc.png

Ne. Technicolor je 2013 kupio Cisco-ov deo koji se bavi CPE uređajima. To je Cisco ali novije proizvodnje.

Jel zna neko da li ima neki hack da se namesti da EON snima TV sadzaje na hard disk posto je D3 mogao, a ovde nema nigde opcije???

Nazad
Vrh Dno