Šta je novo?

EON (ex D3GO) [za EON Smart TV/box aplikaciju postoji posebna tema]

Kada smo kod kanala, šta se dešava sa Eurosport 4k kanalom, pojavio se i nestao, ima li info nekoo da će biti još 4k kanala.

Poslednja izmena:
WTF??? Odoh na odmor na Zlatibor, i ne mogu da gledam SK kanale? Radi većina drugih, ali nijedan SK ne radi...

screenshot.PNG

Ja mislim da treba da se stavi u Sticky temu da svi oni koji su pretplatnici SBB paketa NE MOGU da gledaju sve kanale u EON aplikaciji VAN SBB mreze. To mugu da gledaju samo korisnici Total TV, D3i i EON van mreze paketa.

@Exodusbgd: Očigledno koristiš Eon nalog vezan za neki SBB cable ugovor u kombinaciji sa ne-SBB internetom. U tom scenariju ne rade SK, Fox, N1 i Nova S kanali. Ako imaš golem višak gigabajta na mobilnom SK radi i sa njima (Telenor, VIP, MTS mobilni net). Ako ne juri neki VPN trial da imaš dok si na odmoru.

Ja mislim da treba da se stavi u Sticky temu da svi oni koji su pretplatnici SBB paketa NE MOGU da gledaju sve kanale u EON aplikaciji VAN SBB mreze. To mugu da gledaju samo korisnici Total TV, D3i i EON van mreze paketa.
Kako sam onda ja u Grčkoj preko EON-a vezanog za standardni ugovor gledao Nova S & sve SK kanale? RTS doduše nije radio...

ok, hvala. Čudno mi da rade svi HBO, Cinestar, itd, a ne radi baš ono što mi treba...

@Exodusbgd: Te blokirane smatraju za exkluzivu za njihovu i za njih su se maximalno potrudili da ograniče ko ih gleda u Srbiji. Vade se na uslove koje im KAO nameće distributer tih kanala (a isti "gazda" vlasnik svih tih kanala i samog SBB-a).

A istovremeno za HBO koji se praktično nigde na planeti zemlji (osim u SBB & Telemach) ne emituje bez DRM zaštite i video enkripcije ne poštuju uslove distribucije nego cepaju video stream bez enkripcije!

>A istovremeno za HBO koji se praktično nigde na planeti zemlji ne emituje bez DRM zaštite i video enkripcije

E sad, nemoj da preteruješ, *super operater i stotine pilićara emituju bez ikakve DRM zaštite, između ostalog i neki kvazi-poznati polu-legalni provajderi na jugu zemlje.

Naravno da mislim na varijante legalne distribucije tih kanala, ne na pirate. A optički provajder sa juga zemlje kontam da im je cela TV ponuda "legalna"... nema drugog objašnjenja kako mogu da priušte i zašto ne rade "enforce" toga koji kanali su deo kod paketa usluga, nego svima sve.

На ком принципу ради даљински за Еон? Мислим на сензор.

Послато са Mi A2 6/128 уз помоћ Тапатока

Poseduje BT i Ir senzor. Bluetooth po defaultu, meni se sa vremena na vreme sam prebaci u Ir mode, pretpostavljam kad kapacitet baterija padne ispod nekog nivoa

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Сад сам видео, нисам имао много времена да користим, јуче и данас цео дан ван куће, донели га у четвртак после подне.
Само да поменем да ми је дечко који је донео и монтирао Еон бокс дословце рекао да Еон даљински не може да се упари са телевизором јер НЕМА IR, само и искључиво Bluetooth.
Зато нисам ни загледао даљински превише. Вечерас кад сам се вратио погледам поново даљинси кад оно међутим видим IR бластер.
Можда ме зато и зеза даљински.

Ima ali ne može da se upari za sada, koliko sam pročitao. Osim kod Samsung TV-a, tu može. Kako -- ne znam.

Да, ја имам Самсунг тв, по дефолту је тако, као и на Д3.

Kako bre sporiji!? Da li je moguće da se isti uređaji ponašaju potpuno drugačije? Moj radi kao munja, potpuno neuporedivo sa starijim boxevima kojih sam dosta isprobao. Razumem da su neke serije ili primerci falični ali to bi objašnjavalo restarte ili zakucavanja a kad radi trebalo bi da radi. Jedini Android uređaj (za TV) koji mi radi identično brzo je Amazon firestick 4K. Ne vidim nikakvu razliku i recimo brzina u manipulaciji na oba uređaja je takva da ne vidim mogućnost napretka. Jedino da počnu da ugrađuju qwerty fizičku tastaturu ili dodaju podršku za novije kodeke...
Da li ti gledas eon preko fire tv stika?

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока

Да ли вам ради осветљење на даљинском?

Da

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Како си подесио. Ја кад идем на подешавања/даљински, пронађем мој даљински о притиснем ОК ништа се не дешава, као да је та опција закључана.

Svetlo se pali tako sto se ispod ok kruga, drze istovremeno dugme levo i ono gde je coveculjak, kada se upale oba svetla notifikacije u gornjem levom uglu, znaci plavo i zeleno, pritisne se ok i dobije se svetlo kada se pritiskaju dugmici..e sad moze se desiti da izgubite onda vezu daljinca sa boxom pa ga je potrebno opet upariti.."

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Хвала. Ево упутства са сајта.

6b0026898c2c5cefe976af4d0f7ee2b3.jpg

Poslednja izmena:
Ljudi, zanima me jel ima neko problema sa promenom lozinke za EON portal?
Koristim onu koju sam dobio u mail-u i kada odem na mojEON portal da promenim lozinku, šta god da ukucam u polje "Nova lozinka" i nakon što ponovim isto to u polju ispod "Potvrdi novu lozinku" izbacuje mi poruku "Unete vrednosti se ne poklapaju". Hiljadu puta sam pokušao, međutim džabe.

Koristim EON van mreže, tako da nemam pristup mojSBB portalu.

Idi na "zaboravljenja lozinka" pa kad ti pošalju link na mail tako promeni lozinku. Mislim da je neko pisao da brljavi inače promena?

Ljudi, zanima me jel ima neko problema sa promenom lozinke za EON portal?
Koristim onu koju sam dobio u mail-u i kada odem na mojEON portal da promenim lozinku, šta god da ukucam u polje "Nova lozinka" i nakon što ponovim isto to u polju ispod "Potvrdi novu lozinku" izbacuje mi poruku "Unete vrednosti se ne poklapaju". Hiljadu puta sam pokušao, međutim džabe.

Koristim EON van mreže, tako da nemam pristup mojSBB portalu.
Od kad koristim EON ne radi promena lozinke na EON portalu... Rešenje je kao što ti je Shaman objasnio.

Poslednja izmena:
Da li još neko ima problem sa Eon-om i Amazon Fire Stick-om? Od pre dva meseca ne radi. Prijavljuje da aplikacija nije podržana na tom tipu uređaja. Da li neko zna da li su uveli neke restrikcije ili slično? U pitanju je redovni eon za Android, nije eon tv.

Hvala unapred.

kolege,
ima mi drugar problem upalili smo svetlo na daljinskom ns eon-u pa mu za 2 dana pojelo oko 40% baterije...
on zvao podrsku da vidi kako da ugasi svetlo na daljinskom ali mu oni rekli da ne moze nego da ceka novi software na kom ce biti podesavanje za svetlo na daljinskom.
dal neko zna neku foru za gasenje svetla na daljinskom? :)

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Da li još neko ima problem sa Eon-om i Amazon Fire Stick-om? Od pre dva meseca ne radi. Prijavljuje da aplikacija nije podržana na tom tipu uređaja. Da li neko zna da li su uveli neke restrikcije ili slično? U pitanju je redovni eon za Android, nije eon tv.

Hvala unapred.
X96 mini, do pre neki dan uredno radila aplikacija i onda: paf. Mislio sam da radim apdejt uređaja, a misliti i srati nije isto. Sve mi se živo izbrisalo, očigledno sam vratio na fabričko podešavanje. Kako, ne znam. Ok, odem ja u Play store, kad ono đoka! Nema aplikacije Eon? Ne budem lenj, skinem sa neta, instaliram, ali avaj: aplikacija nije kompaktibilna sa uređajem... A koliko do juče, bila. Nisam pametan, ali miriše mi na neko ograničenje koje će forsirati određenu grupu plejera. Možda ne bi bilo loše da se obratimo predsedniku za pomoć. [emoji23][emoji23]

Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока

drustvo probam ovaj shit i ladno nema vracanje unazad dok ga ne povezem lan kablom sa ruterom...
dok sam imao onaj prethodni,veci a tanji resiver on vracao bez povezivanja sa ruterom.
problem mi je,jer mi ruter u dnevnoj sobi a resiver u spavacoj..sta bi mogao da smislim pa da ga osposobim za vracanje unazad?
sem da sprovedem lan kabal kroz ceo stan...
50d7598f7647467571a7d09b6a104a6d.jpg

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Drugari, imam SBB kablovsku i zanima me da li gledanje EONa iz paketa na mrežama van SBBa ima neka ograničenja? Negde sam pročitao da je nešto 50% ograničeno, ali ne mogu da pronađem taj post pa ako neko zna da napiše molio bih. Hvala.

Nazad
Vrh Dno