Šta je novo?

Enemy Territory: Quake Wars - oficijelni thread

Ima li demo opciju za podesavanje rez.,i grafike? i kako?:type:

ja sam skinuo sa onog turskog linka i vukao je 100 kila, samo ne stigoh jos da probam

Pitanje za one koji su igrali betu: Da li se ikad desilo da je GDF pobedio ? :D

Jeste :-devil-:

...ali je za o potreban teamplay od bar 3 čoveka i dešavalo se da GDF odere strogove za 5 minuta. Uopšte nije teško, ali BF lone wolf akcije ovde ne prolaze skoro nikada.

Jeste :-devil-:

...ali je za o potreban teamplay od bar 3 čoveka i dešavalo se da GDF odere strogove za 5 minuta. Uopšte nije teško, ali BF lone wolf akcije ovde ne prolaze skoro nikada.
Pa BF lone wolf akcije teško da će proći i u samom bf-u ;)
Odigrao sam 15-tak partija na različitim serverima u oba tima i strogovi imaju 100% učinak,zato i pitam.

Poslednja izmena:
Pa BF lone wolf akcije teško da će proći i u samom bf-u ;)
Odigrao sam 15-tak partija na različitim serverima u oba tima i strogovi imaju 100% učinak,zato i pitam.

Ovo sada što se vidi na beta serverima je newb fest :-devil-: Niko još nema pojma da igra, a meni uživancija da ih učim forama :eyebrows:

Navićiće se ljudi za nedelju-dve na igru, a za sada još uvek trče na sve strane ko muve bez glave i niko ne zna šta da radi.

Valley vrlo lako može da se osvoji kada se igra kao gdf. Na beta serverima je bilo baš dosta dobrih igrača koji su znali kako i šta u raditi u datom trenutku i BAM - sva 3 puta u kampanji razvale strogove. Ako prvi put igrate, pa ne znate sve fore, evo jednog dobrog linka - http://community.enemyterritory.com/index.php?q=node/114

Nego jel moze da se human probuce u stroga i obratno :) ?

može ;)

Al ne možeš da pucaš dok si preobučen. Maska ti ostaje samo ako ih kolješ sa leđa i to samo ako te neki drugi protivnik ne vidi dok to radiš ;)

jesi siguran za to "ako te drugi protivnik ne vidi dok to radis" ??? Ja sam klao strogove samo tako.

Inace, sa gdf-om u valley mapi, uzmes tenk, proteras ga ispod mosta i popnes gore u tunel, okrenes se desno prema prvim vratima u tunelu i ... :p Jos ako si dobro koordinisan sa jednim snjaperom iz tima koji ce da skida ostatak na drugim vratima...

blah, puko fajl... nepouzdani turci... downloading again...

Imate demo i na www.nzone.com
Meni licno se ovo ne svidja, ja sam vise za klasicnu akciju tipa Quake IV.. Demo radi nekako traljavo na mojoj konfiguraciji i nista mi ne deluje spektakularnije graficki od gore pomenutog naslova. Drajveri su poslednji beta od juce 163.77 pod XP-om

jesi siguran za to "ako te drugi protivnik ne vidi dok to radis" ??? Ja sam klao strogove samo tako.

Poprilično sam siguran. Ako trčiš sa grupom neprijatelja, kao zbunjuješ ih, oni ništa ne sumnjaju i to :-devil-: i ako kreneš od poslednjeg u koloni da ih čistiš, nema problema, ali ako se u blizini iza tebe nađe neki koji vidi kako ti kolješ, onda će da ti spadne maska.

Inace, sa gdf-om u valley mapi, uzmes tenk, proteras ga ispod mosta i popnes gore u tunel, okrenes se desno prema prvim vratima u tunelu i ... :p Jos ako si dobro koordinisan sa jednim snjaperom iz tima koji ce da skida ostatak na drugim vratima...

Ili još bolje, izađeš sa tenkom iz baze, okreneš odma na desno, popneš ga na brdo levo odmah pored glavne baze i čistiš sve živo. Možeš isto i sa snajpom tamo da odeš, odlična pozicija, sve se vidi, a tu te niko ne očekuje. Međutim tu niko ni Strogove ne očekuje :-devil-:

Kad se napravi most, tenk poteraš na brdo iznad tunela i razvališ strogovima bazu da MCP može da prođe. ;)

...

Ma, tona fora ima :)

Ne znam da li je svuda tako ali FPS kod mene je zakucan na 30-31 i ne menja se sta god uradio.

Inace radi konstantno na tih 30 u 1280x1024 2xAF sve na high ,shader na ultara, iskljucen soft foliage i josh 1 ova opcija na dnu iskljucena, senke ukljucene.

Poslednja izmena:
Igrao sam i Beta1 i Beta2, ali ne bas puno jer sam tada imao slabiju graficku i veci monitor, pa mi nije odgovarao framerate. Uglavnom, krenem sinoc da igram i posle 2 izgubljene partije, kad sam shvatio da nema vajde od ostalih saboraca, krenem da izvrsavam zadatke po svaku cenu...

Mislim, sta reci, do kraja runde sam dogurao do 26. cina :d

Prilozi

• f_shot00005m_1e9f638.jpg
    f_shot00005m_1e9f638.jpg
    221.4 KB · Pregleda: 58
@dule13:

forsiraj u drajverima v-Sync na always off, neke igre ne prihvataju v-sync off iz menija ako je u drajveru na "default on" ili "auto select" ili sta vec. Recimo test drive unlimited ga ne hebe 5% dok ne forsiras off u drajverima.

a ima i onaj hotfix za ati karte i ETQW koji popravlja performanse, izasao je prekljuce:
http://support.ati.com/ics/support/default.asp?deptID=894

nisam jos probao demo, ali beta mi je radila u ~45-60fps sa svime na medium, 12x10 rezolucija, 2xAA, ali je to izgledalo, tj imao sam osecaj kao da radi u 28fps...nekako reckavo :S:

Poslednja izmena:
Fps je na 60 zakucan, a u meniju na 30. Moze da se otkljuca, komande su com_unlock... pa podesavaj (bitna je com_unlock_timingmethod). Ima thread o ovome http://community.enemyterritory.com/forums/showthread.php?t=2042 ne znam da li je i dalje aktuelan. Fizika u igri je zakucana na 30 tickova, jer je izgleda prezahtevna za servere, ocekujem da ce se kasnije povecati na 60 tickova. Po defaultu igra pokusava da forsira 30fps ili 60fps sta moze da dostigne. Ovo je sve za online igranje, ne znam da li vazi za offline, a i sto bi neko offline ovo uopste igrao.

Cini mi se da demo malo bolje radi. Beta test sam igrao sa nekim max optimized configom, a sad sam manje vise default config iz demo-a probao (blago modifikovan) i kao da bolje radi, malo sam probao sad da se igram i uspeo sam sa technicanom sa laceratorom 48killova da napravim i naravno highest fragger, dakle ima sanse za smg ownage u igri :D Doduse, protiv teskih njubara :d

Steta je sto je samo ova mapa u demo-u. Mapa je, aj da kazem ok, ali je u sustini ala fueldump za wolf-et (isto bila prva cini mi se i jedna od najsmornijih ubedljivo). U sustini na mapi ima previse vozila, a tek sto gdf ima mogucnost 2 tenka da uzme i doseta do spawna strogg-ovskog i spawncamp klisure su preterane isto. Nadam se da ce biti kompaktnijih infantry mapa.

I jos jedna stvar mi smeta, ovo je mozda i do fps-a, ali nekako nema one fluidnosti u kretanju kakvu poseduje quake3 i igre radjene na q3 enginu.

@dule13:

forsiraj u drajverima v-Sync na always off, neke igre ne prihvataju v-sync off iz menija ako je u drajveru na "default on" ili "auto select" ili sta vec. Recimo test drive unlimited ga ne hebe 5% dok ne forsiras off u drajverima.

a ima i onaj hotfix za ati karte i ETQW koji popravlja performanse, izasao je prekljuce:
http://support.ati.com/ics/support/default.asp?deptID=894

nisam jos probao demo, ali beta mi je radila u ~45-60fps sa svime na medium, 12x10 rezolucija, 2xAA, ali je to izgledalo, tj imao sam osecaj kao da radi u 28fps...nekako reckavo :S:

Fps mi je totalno blesav vidi se da treba taj hotfix, hvala. U 99% slucajeva, ne pada ispod 40, ali kad zumiram snajperom u tunel ume da padne na 20.

Situacija je otpirilike sta god promenio FPS ostaje relativno isti, jedva sam uspeo da ga nateram da se odlepi od 30 je sa ukljucenim vsinc-om i otkljucavanjem fps-a.

Onako, nije losa igra, ima 10000000 mogucnosti, oruzija...

Poslednja izmena:
...i uspeo sam sa technicanom sa laceratorom 48killova da napravim i naravno highest fragger, dakle ima sanse za smg ownage u igri :D Doduse, protiv teskih njubara :d

55 komada :D Žao mi što screenshot nisam napravio zajedno za njihovim komenarima :)

Steta je sto je samo ova mapa u demo-u. Mapa je, aj da kazem ok, ali je u sustini ala fueldump za wolf-et (isto bila prva cini mi se i jedna od najsmornijih ubedljivo). U sustini na mapi ima previse vozila, a tek sto gdf ima mogucnost 2 tenka da uzme i doseta do spawna strogg-ovskog i spawncamp klisure su preterane isto. Nadam se da ce biti kompaktnijih infantry mapa.

Vrlo lako se leči spawn rape ovde i imaju dva rešenja:
1. da se postavi u skroz gornjoj strog bazi jedna artiljerija protiv vozila, pa kad ovi pokušaju da priđu - udri po njima.
2. da se postavi AVT na spawnu odmah pored drveća, iza mesta gde se spawnuje robot.

i najvažnije - teamplay. Bez njega će sigurno biti katastrofa igra.

p.s. Meni je fueldump bila najbolja mapa za ET :) tako da u ovoj baš uživam ;)

Jedno pitanje, moze li neko da mi lepo objasni u najsirim crtama bar, kako se rade svi oni Quake move potezi (strafe jump, bunnyhop i sl.) Nikada nisam imao priliku da vozim Q2 ili Q3 u multiju pa sam po tom pitanju neupucen.

Hotfix poboljasava performanse sa 2600, ali najveci problem su senke kad sam njih iskljucio dobio sa fps i do 100, na relativno high u 1280x1024, definitvno ne optimizovanost, dobijem daleko vise fps-a nego sto te senke vrede.

kucaj u google "quake strafe jump guides" i "quake trick jumping"

ima i na youtube gomila linkova :)

Znaci pravo razocarenje ... :lupko: na ovo potrosili toliko vremena ... cccccc igra je katastrofa ... komande prekomplikovane a neprijatelj zacas izleti i frag u momentu ... mislim neke igre se zavole na prvi utisak ...ovde treba prvo da procitas " rat i mir " da bi te neko ubedio da je ovo timska igra ... pa ko ce u onom metezu ispratiti sve zadatke ...

ne znam da li je 2 - 3 sata igranja dovoljno za ovakvu ocenu ... ali Bioshock mi se svideo posle 15 minuta a ovo ... katastrofa ..

p.s. od ovog je i BF2142 bolji ...

Poslednja izmena:
Znaci pravo razocarenje ... :lupko: na ovo potrosili toliko vremena ... cccccc igra je katastrofa ... komande prekomplikovane a neprijatelj zacas izleti i frag u momentu ... mislim neke igre se zavole na prvi utisak ...ovde treba prvo da procitas " rat i mir " da bi te neko ubedio da je ovo timska igra ... pa ko ce u onom metezu ispratiti sve zadatke ...

ne znam da li je 2 - 3 sata igranja dovoljno za ovakvu ocenu ... ali Bioshock mi se svideo posle 15 minuta a ovo ... katastrofa ..

p.s. od ovog je i BF2142 bolji ...

Ja imam sasvim suprotno misljenje. Igrao sam je ukupno nekih 3-4h Za razliku od BF2142 ovo JE igra za timsko igranje. Ne znam dali si primetio (trebalo bi da jesi, s obzirom na 2-3 sata igre) da GDF apsolutno nema sanse da dobije partiju ako ne igraju timski (sem ako su strogg noobovi). Ovo vazi i suprotno, imao sam prilike da igram partiju u kojoj je moj tim (GDF) bio neorganizovan vs Strogg, koji je daleko bio organizovaniji. Nismo stigli NI MOST da izgradimo za citavih 30min ;) Snajperista stao na planinu, artiljeriju popeli takodje, postavili mine, raketni lanseri u zaklon, strogg helikopter iznad, a ostali na one jet packove. OPRALI SU NAS. Ovi moji inzenjeri su samo trcali do mosta i padali, ostali isto. Takodje sam vidjao i suprotne slucajeve. Inace na mojoj konfi igra radi prilicno lose, jedva prihvatljivo za "normalniji" framerate. Moram da probam da smanjim na min. pa da vidim, ovako je dosta cupavo u "explozivnijim" situacijama (manje od 10fps). Lag na 512/64, meni je 100-110 na vecini boljih servera.

Inace nick mi je born2b_from_Serbia (dok ne pohvatam konce), ako se sretnemo na nekom serveru da znate.

Poslednja izmena:
Vrh Dno