Nikako da odgovorim:
1a) Uzeo sam Model 3 2019 beli (hteo sam sivi, ali se na kraju ispostavilo da je beli dobra odluka, pošto se leti nesto manje greje)
Testirao sam bateriju sa 100.000 km je na 89%, sto potvrduje je i auto pošto je domet 450km.
Testirao sam potrosnju kombinovanu autoput (160km) grad (120km) u letnjim uslovima, klima na 22 stepena, domet je bio 380km (sa 100% baterije) - vozio sam kao što bi inače vozio bilo koji dizelaš, 130-140 na autoputu i 80-90 van grada. Felne su 19 inčne, ne koristim one ratkapne pošto su mi ružne.
🙂
Stavio sam sam kvalitetne folije na sva stakla i čini mi se da i vredi.
1b) Plan je bio da se držim destinacija u Vojvodini i BG, što mi ispunjava bez ikakvog pitanja sa 100% baterije u bilo kakvim uslovima, bilo zimskim, bilo letnjim. Nisam izdržao i otišao sam i za Budimpeštu i na veću turu u Mađarskoj, sa punjenjem na superchargeru, gde sam ostao nekih 10 minuta ukupno. Jednom je u Segedinu bilo puno vozila, tada sam čekao na red 20 minuta i punio ponovo deset.
2) Radi Premium Connectivity u Srbiji bez problema, isključivo sa vozilima iz Švajcarske. Do sada je radio besplatno, ali su svima uveli od 14.01.2026. godine da se plaća pretplata (10 Evra). Registrovan sam na Hrvatsku inače. Kod mađara je 5 Evra pretplata, ali nisam smeo da se prešaltam kad već sve radi. Sa Premium Connectivity jedino nisam uspeo Netflix da namestim, pošto konstantno misli da je u Švajcarskoj, nisam skontao kako to da promenim (ne mogu da se ulogujem).
3) Nisam radio kasko zato što je auto star više od 6 godina i mislim da ne vredi. Naravno ako uspešno udarim jednom redovno bateriju, promeniće se i moje mišljenje. Prethodna dva auta sam bio kasko osigurao, na sreću (i na sreću osiguravajuće kuće) nisam koristio benefite kaska, tako da je odluka pala.
4) Nisam ispitivao cene branika, haube i tako dalje, ali već i u Srbiji možeš naći polovne delove na polovni automobili.
5) Servis tražiš preko aplikacije, posle čega dobijaš predračun koštanja radova, istu prihvataš i zakazuješ termin. Iako piše u aplikaciji da su cene okvirne, platio sam tačno toliko koliko je i pisalo. Dosta sam čekao, nekih 45 dana (u Budimpešti bi bilo za 3 dana). Radio sam sve preventivno, osim čišćenja radijatora, pošto nisam bio zadovoljan sa zagrevanjem u kabini (i što se na kraju ispostavilo kao tačno, pošto je sad grejanje na totalno drugom nivou). Sledeći su radovi i cene:
- Menjanje 12V baterije sa baterijom (predlaže se "original" Tesla baterija - Atlas, sa drugima je bilo problema) 175.00 Evra
- Čišćenje i podmazivanje kočnica 92.00 Evra
- Promena filtera u kabini (2 komada) 70.00 Evra
- Provera PTC sistema (mislio sam da možda on crkava zbog grejanja) 60.00 Evra
- Čišćenje radijatora 134.00 Evra
Ako dobro računam, 100 minuta rada računaju kao 120 Evra, tj. minut rada košta 1.2 Evra.
Sve iznose sam dao sa PDV-om (rumunskim - 21%).
U aplikaciji sam mogao da pratim koji radovi su završeni, i predloženo vreme - što je bilo nekih 5 sati je i ispoštovano, pola sata ranije su se javili da je auto gotov. Servis sam platio isto preko aplikacije, sa srpskom karticom.
Ako još nešto mogu da pomognem, pitajte.