Zbog cijena, polovno samo i može u ovom trenutku da igra ulogu, ali mi Tesla Model X ne odgovara zbog zadnjih vrata - potrebno je mnogo prostora za njihovo funkcionisanje…Ne znam koji ti je budžet, ali ako ti je potrebno 7 sjedišta, a ne bježiš od polovnog, imaš Tesla Model X.
U taj neki cenovni rang (oko 50.000€ za nekoliko godina star EV sa 7 sedišta) spadaju Mercedes EQB, BYD Tang i Hongqi E-HS9. Ne računam električne kombije sa 7 sedišta.Zbog cijena, polovno samo i može u ovom trenutku da igra
Zadnji pogon... U principu džaba i dobre gume.Izvezoh ID.3 danas na ovaj sneg, i malo sam se razocarao. Iako ima nove all season gume, nekako mi je nesiguran taj zadnji kraj. Sedoh posle u Tiguan 4motion, auto ide kao po sinama po ovom snegu. I sad se mislim sta dalje - pretpostavljam samo AWD na struju...
Čestitam neka Vas lepo služi, meni se na sajmu on mnogo dopao i lično mislim da je mnogo bolja kupovina od "naše Pande" Grande, govorim o električnoj verziji sa La Prima opremom. Koliko ste ga na kraju platili? Da li ste dobili subvenciju?Pazarili smo atto 2, stigao pre 10 dana, prešli 1000km do sada, većina lokalne vožnje, autoput potrošnja je oko 19wh/100km u trenutnim uslovima, domet rekao bih do 250km što nije loše, u lokalu po Čačku je sa grejanjem na ovim temperaturama 17kwh/100km što je nešto ispod WLTP-a. Udobnost je na nivou obzirom na cenu, torzija malo zeza pozadi preko sitnih neravnina, i većih kolotraga jer postoji ljuljanje bočno... Drži fino u krivinama, po dobrom asfaltu se ne oseća brzina zbog položaja sedenja, zvučnici nisu ništa spektakularno u osnovnoj verziji, nisam doplatio ali definitivno ko ima novca treba da doplati za jaču opremu, obzirom da se dobija dosta odličnih stvari ali meni je primarno bitno jeftino putovanje tkd ko planira duže vožnje brzina DC punjenja će ga dosta zaklati, pogotovo što na brzim punjačima svakako plaćaš minut a ne Kwh...
Punjač koji se dobija je dosta spor 8A, 1.7Wkh pa punjenje preko noći može da dogura 20-25%... meni dovoljno ali planiram svakako 11 kw punjač pošto nije skup u Bexu 250eur.
Po snegu se odlično ponaša TCS radi kao sat, samo me cepa što ovi senzori ADAS-a nonstop pište za svaku sitnicu, jutros sam zevao nenaspavan, ono mi pištalo da stanem da odmorim 😀
Danas je vec ok. Juce sam izasao posle sat vremena od najveceg naleta, kada se sve zabelelo, pa mi je bio malo nesiguran. A mozda sam i navikao na 4motion, posle toga sedoh u Tiguana koji ide kao po sinama.Zadnji pogon... U principu džaba i dobre gume.
Pre neki dan na ap posle NS, vadili su A6 iz njive pored puta...
Cestitam na kupovini, odlican auto za taj novac. Jedina mana je to DC punjenje, tu su ga bas ustinuli, ali ajde, valjda su za te pare i morali negde. Svakako mnogi bolji auto nego Grande Panda, prakticno za isti novac.Pazarili smo atto 2, stigao pre 10 dana, prešli 1000km do sada, većina lokalne vožnje, autoput potrošnja je oko 19wh/100km u trenutnim uslovima, domet rekao bih do 250km što nije loše, u lokalu po Čačku je sa grejanjem na ovim temperaturama 17kwh/100km što je nešto ispod WLTP-a. Udobnost je na nivou obzirom na cenu, torzija malo zeza pozadi preko sitnih neravnina, i većih kolotraga jer postoji ljuljanje bočno... Drži fino u krivinama, po dobrom asfaltu se ne oseća brzina zbog položaja sedenja, zvučnici nisu ništa spektakularno u osnovnoj verziji, nisam doplatio ali definitivno ko ima novca treba da doplati za jaču opremu, obzirom da se dobija dosta odličnih stvari ali meni je primarno bitno jeftino putovanje tkd ko planira duže vožnje brzina DC punjenja će ga dosta zaklati, pogotovo što na brzim punjačima svakako plaćaš minut a ne Kwh...
Punjač koji se dobija je dosta spor 8A, 1.7Wkh pa punjenje preko noći može da dogura 20-25%... meni dovoljno ali planiram svakako 11 kw punjač pošto nije skup u Bexu 250eur.
Po snegu se odlično ponaša TCS radi kao sat, samo me cepa što ovi senzori ADAS-a nonstop pište za svaku sitnicu, jutros sam zevao nenaspavan, ono mi pištalo da stanem da odmorim 😀
Nemamo mi novca da subvencionišemo ovakve stvari. I ovo što se subvencioniše je deo politike privida da sve funkcioniše kako treba.@deksi10 Ovo je skandalozno mali budžet. Pa to ima da plane još u maju. Oni umesto da ga povećaju, oni ga smanjili skoro 3 puta. Pa ove godine fizička lica verovatno neće da izvuku ni trčavih 100 subvencija, sramota.
Vidim ja ništa od Atto 2 Comfort. Ne pada mi napamet da se kockam da čekam isporuku i da posle molim Boga da stignem da dobijem subvenciju. Velika je to razlika da li je dobiješ ili ne. Nema šta velika pomoć države baš u stilu velikog ekonomskog tigra.
Mnogo bi bilo bolje da su totalno drugačije subvencije organizovane (da odmah pri kupovini znaš da li možeš 100% da je dobiješ). Najbolje je kao što je čini mi se u klipu na youtube-u rekao BalkanTech da Seres uveze auto na svoju firmu uzme subvenciju od države kao pravno lice i onda ga prodaju u salonu sa već uračunatim popustom od 5.000€. Sve ovo drugo je teško kockanje i veliki stres. Mehanizam svega toga je napravljen više da te odbije od kupovine nego da te privuče. Talenti smo da sve administrativno zakomplikujemo.
www.donutlab.com
U principu po snegu je Ev zeznuit jer daje 100 posto obrtnog od 0 obrtaja , najvaznije je ulenjiti papucicu gasa eco plus ili slican mod je najpreporucljiviji po snegu jer je tada obrtni ogranicen...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari