Šta je novo?

Elektro automobili (EV)

Neo ima svojih problema. Jako su skupe stanice za menjanje baterije i obično postoji samo jedna ili dve i puno se čeka u redu. Za isti novac kao jedna stanica za menjanje baterije, mogu se postaviti 10-tak punjača. Tačno je da se duže puni, ali možeš da ostaviš auto da se puni, a kod stanice za punjenje moraš da čekaš u redu i da svakih 5 minuta pomeriš auto dok ne dođeš na red. Žalili su se korisnici da se dešavalo da dođu da zamene bateriju za punu, a nema punih baterija (ima recimo 70-80% napunjena, a ti si hteo bliže 100%). I onda čekaš da se napuni ta od 80% pa da onda zameniš. Za to vreme si mogao i sam da puniš.
Mislim da su obični punjači praktičniji.

Играју се Кинези и то је ок ко воли да буде пионир и бета тестер. Добра ствар је што се цела индустрија видно помера напред, па је питање за мене само када ускочити у воз.

Neo ima svojih problema. Jako su skupe stanice za menjanje baterije i obično postoji samo jedna ili dve i puno se čeka u redu. Za isti novac kao jedna stanica za menjanje baterije, mogu se postaviti 10-tak punjača. Tačno je da se duže puni, ali možeš da ostaviš auto da se puni, a kod stanice za punjenje moraš da čekaš u redu i da svakih 5 minuta pomeriš auto dok ne dođeš na red. Žalili su se korisnici da se dešavalo da dođu da zamene bateriju za punu, a nema punih baterija (ima recimo 70-80% napunjena, a ti si hteo bliže 100%). I onda čekaš da se napuni ta od 80% pa da onda zameniš. Za to vreme si mogao i sam da puniš.
Mislim da su obični punjači praktičniji.
Istina je da se brže "dopuni", ali gubi smisao da se on puni dok ti odmaras ili piješ kafu. Bas gledam Bjorna juče, a6 etron, svako punjenje 12-15 minuta. Prvo zaustavljanje nakon 350km.

Pa samo dva meseca traje transport iz Kine do nas, ostalih 6 meseci je rok proizvodnje.

Mada mi je neverovatno da nemaju nekoliko vozila na lageru uvek spremnih za isporuku onima koji ne zele sami da konfigurisu vozilo.

Fascinantno mi je to sa rokovima isporuke. Ja sam pre dve nedelje išao u Geely da vidim za EX5 i rekli su mi da je rok isporuke 240 dana.
Budući da vozila stižu iz Kine brodom, ne čini mi se da je to previše dugo. :) Lynk & Co je tokom sajma model 02 prodavao sa usmenim rokom isporuke od ~1,5 meseca, a vozila su predstavljana kao "samo što nisu sišla sa broda". U mom slučaju to se pokazalo netačnim, pa su sa nekoliko dana probili čak i ugovorom definisan rok od 3 meseca. Na to još treba dodati 3 meseca igre gluvih telefona između banke, ministarstva zaštite životne sredine i salona.

Nazad
Vrh Dno