Šta je novo?

Elektro automobili (EV)

Polovne EV koliko vidim nema ispod 10k na oglasima, pitanje je kakve su im baterije a to ako im ode možeš da ga baciš.
Apsolutno podržavam kupovinu novog auta, ali bih samo hteo da se osvrnem na ovaj deo – nećeš imati problem sa baterijom ni sa jednim električnim autom iz oglasa, ako izuzmemo Nissan Leaf prve generacije, neke one kineske "kvadricikle" (Linzda i sl.) ili ako neko baš napiše da ima problem sa baterijom. Ako nešto nije u redu, a prodavac nije napisao, to ćeš da vidiš odmah prilikom provere pre kupovine, ali to je svakako veoma retko.

Spring mi deluje kao pola auta. 1 NCAP zvezdica.

Moje pitanje je i neko razmišljanje, uzeo bih neki EV, najviše Dacia Spring nov uz subvenciju ako bih uspeo da dobijem to je 15.000e i mislim da nema bolji dil za to. 5god garancije ili 50.000km.
Nov auto, je nov auto, ali ja bih ipak izbegao Spring. Baci pogled na Dongfeng Nammi box, kod nas kosta oko 22 hiljade, znaci 17 sa subvencijom. Veci auto, veca baterija, generalno mnogo upotrebljiviji auto od Springa.

Hyundai Inster je takodje je odlican auto, ali nazalost nisam siguran da kod nas ima da se kupi.

Spring mi deluje kao pola auta. 1 NCAP zvezdica.

Ovo je test starog modela.

Po meni je više nego adekvatan auto za te pare. Lično bih da uzimam sada sačekao da vidim da li će Twingo stvarno biti 20k i šta nudi u odnosu na Spring.

Uvezite nov MG 4 ili Corsu iz Nemacke za 18-19.000e. Cesto su na akciji po toj ceni. Odbijete tamo porez, ovde platite dazbine i toliko bude na kraju. Kod nas MG 4 prodaju za 30k. 😡

Ima tamo neka subvencija? :D

Hahaha. Koliko sam ispratio, ovo su cene bez subvencija. 😂 Bas sam se zagrejao bio za MG 4, ali su se malo planovi promenili, pa sam odlozio kupovinu za prolece.

Vrh Dno