Shomkez
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 06.02.2015
- Poena
- 195
Neka je pravljen za drift, stavi koji god hoćeš auto sa "optimizovanim ubrzanjem" izgubiće 90% njihTo je auto pravljen za drift, veze nema sa optimizacijom ubrzanja.
Slažem se u prvom delu.Nema veze sa pravilima, već sa kulturom. Neuspešni narodi imaju takav mentalitet, ja i samo ja, niko drugi ne postoji. I bez kršenja pravila i zakona možeš da deluješ svakodnevno destruktivno, a to smo mi jedni prema drugima, mnogi i prema sami sebi.
Pogledaj snimke iz mnogoljudnih zemalja gde bez ikakvih pravila deluje kao haos, ali saobraćaj teče, stotine motocikala se ukršta i niko nikog ne lupi. Razlika je samo u glavi. U Srbiji imaš na NBGD mnogo rasrksnica gde je imaš odvojene smerove, sa po 3 trake, i šta se desi kada crkne semafor? 10 automobila napravi zastoj.
Što se tih zemalja tiče, funkcioniše saobraćaj ali daleko od toga da se ne lupaju. Nisam bio u jugoistočnoj Aziji, ali sam bio u Kairu koji je dosta sličan njima sto se saobraćaja tiče. U taksi voznji od hotela do grada, udario nas je covek (blago, branik na branik) taksista nije ni stao.
Ako su tačni podaci, Vijetnam ima 9,9 na 100 000 ljudi: