Šta je novo?

Elder Scrolls IV: Oblivion

G!!!

Čuven
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
780
Moja oprema  
Laptop
HP Spectre x360
Mobilni telefon
s24u
Steam
mocnijogurt
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
da vas ne bi samo opti gnjavio sa novostima evo i ja malo :)

kako Bethesda pompezno najavljuje svoj naslov u pitanju ce biti RPG sledece generacije koji ce izaci i za PC i za konzole...

ko moze nek kupi oktobarski broj Game Informera (http://www.gameinformer.com/default.htm) u kome ce biti clanak na 12 strana o ovoj igri... igra se inache razvija od 2002. godine i trebala bi da predstavlja poslednji deo u elder scrolls serijalu (tako je bar branije bilo najavljivano)

naslovan strana GameInformera koja ujedno predstavlja in-game art (shta god im to znachilo, ako ce shotke biti ovakve to ce biti pravo chudo) :

GameInformer Cover

naishao sam i na komentar jednog od developera iz bethesde

"It is a shot using real in-game assets. The guy on the cover is actually the "player character" who we use most often when we're playing the game right now. Obviously he has been posed by hand for purposes of the cover, but there is no graphics magic or sleight-of-hand going on. It is not a high-poly render or something that we're only using for cutscenes or anything like that. That is how his armor will look when you play the game. The same for the horse, his face, and the castle in the background - all in-game assets that are rendered in real time by our engine."

Poslednja izmena:
AAAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!!!!!!!!!!! :hair:
Ne mogu da veeeeerrrrrrrruuuuuuuujeeeeeeeeeeeeemmmmm !!!
:shock:

Bude li u igri ovako kako najavljuju mislim, stvarno...zamak u plamenu, konj PRELEPO modelovan, auuh...

Zaista im se klanjam :Klanjanje U gameplay ne treba sumnjati, sigurno ce se drzati proverenih recepata, ali sa ovim oni komotno mogu da oduvaju sve "fpsove" "sa nevidjenom grafikom" i slicne gluposti :)

Jel se zna neki okvirni datum izlaska ?

na zalost ne zna se josh uvek nikakav okvir jer je tek zvanichno objavljen rad na igri... vishe informacija se moze ochekivati za mesec dana (dok ne prodje oktobarski broj game informera koji ima ekskluzivu u predstavljanju ove igre)

shto se mene tiche da poboljshaju sistem borbe kao i sistem dijaloga i bicu zadovoljan ;)

eh da u ovom engineu ce se raditi i fallout3...

ma, secate se kako su rekli da je slika iz doom-a 3 onakva, pa se to nije ostvarilo...

pa ne verujem da bi se toliko blamirali da tvrde suprotno a u samom chasopisu ima puno slichnih fotki za koje developeri tvrde da su in-game (doduse nije ih niko jos video)... vishe infoa za nekoliko nedelja...

Pa morrowind je imao bolju grafiku od vecine fps-ova u to vreme na trzistu tako da me ne bi cudilo - doduse je bio i najzahtevniji. Pre far cry - morrowind je imao najlepsu vodu :)

Uf, kakva shotka!!!
Ma nema sanse ovo skoro da izadje, pa nije frka napraviti igru koja onako dobro izgleda, problem je u potrebnom hardware-u!
Zato, mislim da igra nema sanse da se pojavi pre kraja 2005, mislim odvalio sam, ali onakvu grafiku ima da guta tek buduca generacija GPU-ova.
Mada, daj boze da gresim, koliko sam igrao Morrowind ima da prodam gajbu pa da kupim potreban hardware!
U poslednje vreme slabo igram igre, ali na ovo cudo ima da odvojim bar dve nedelje, da castim sebe :)

Nego, gde kod nas ima da se kupi taj casopis?!? I ako ga neko nabavi, nek obavezno iskomentarise, bas me strefila ova vest, iskreno!

Elder forum je napisao(la):
I just noticed something bad, well kind of. Says will be for: XBOX 2! Playstation 3! and PC. . . So that means these systems have to come out. =( *Kicks wall in anger*

Evo nadjoh na elderovom forumu, valjda ce PC verzija da se pojavi pre ovijeh cudesa! :wall:

Poslednja izmena:
ispravite me ako greshim da je morrovind isto prvo izashao na koznolama... mada kzem nisam siguran... mada ako ce izlaziti za sledecu generaciju koznola igru mozemo ocekivati i u 2006 godini :)

Nesto razmisljam, ako kazu da je ono in-game shot, samo modifikovana pozicija da izgleda efektno, na kom hardware-u oni to pokrecu?
Slabo se razumem po pitanju profi karti, ali na kojim se konkretno testiraju igrice u fazi izrade?!?

Pa verovatno neki Wildcat ili je SGI

G, Morrowind nije prvo izasao na konzolama nego na PCu, tek su ga posle prebacivali na konzole...

I slazem se da je imao revolucionarnu grafiku. Ja sam tada imao Ti4200 @ Ti4600 i seckalo je poprilicno (doduse, jesam ukljucivao i nepotrebne stvari na max, tipa najveci distance za AI i senke), i tek kada sam uzeo 9500pro, igra je radila ok... Igrao sam nastavke na 9800, i tada je bilo super... Ako ova igra sa shota bude radila i na X800 XT, bice do j...

NightVision je napisao(la):
Pa verovatno ovaj :D
http://3dlabs.com/products/product.asp?prod=293
(provalite mu karakteristike) ;)

Ta karta je sporija od trenutnih top 6800/x800 karti u igrama.

Sto volim kad ovako cuju par nekih "imena" i onda krene filozofiranje...

Igre se prave na igrackom hardweru sto postojecem, sto buducem koje se tek razvija.

OptiPlex je napisao(la):
G, Morrowind nije prvo izasao na konzolama nego na PCu, tek su ga posle prebacivali na konzole...

ok hvala na ispravci :type:

Mislim da smo se silno izfilozofirali po pitanju wildcat-a. Stvarno preovladjuje na ovom threadu. :d

Ne znam stvarno odakle vam ideja da se neko igra na Wildcatu i pravi shotove na tome... Najbrza karta za igranje, trenutno je 6800 Ultra Extreeme, posle nje X800 XT (doduse, kako gde, u nekim igrama se kolju), i to je to. Quadro baziran na istom chipu, a i FireGL, nisu nista brzi - da ne pricam o Wildcatu...

Ma dobro nisam znao samo sam pretpostavio ali lose:D

Koliko se secam, a mozda i gresim ovi iz Bethesda su izjavili da uporedno razvijaju i engine za F3 tako da je moguce da ce on liciti na ovaj sto ce biti veoma zanimlivo videti.

sve je moguce... sachekacemo josh malo...

Ovako... zeleo bih da probam Elder Scrols igru... nikada je nisam igrao. Jednom sam imao Morrowind ali sam tada imao kompjuter koji nije mogao da je gura kako treba...

Interesuje me sa kojim bi delom mogao da pocnem. Pretpostavljam sa trojkom (Morrowind) jer je ostalo bas prastaro. Znaci sto se trojke tice, koji su sve exp. packovi i kojim redom su izlazili?

Da li neko igrao mozda sve delove? Neko zavrsio Morrowind? Cuo sam da je igra A B N O R M A L N O dugacka.

Ma nije igra preterano duga, nego se iscimas od silnog setanja po mapi, a glavni quest mozes da predjes za neko normalno vreme. Znaci, mozes da izgubis silno vreme resavajuci gomilu sporednih questova, ali u njima cesto saznajes bitne lokacije za pronalazenje cool artifakata, bez kojih je mnogo teze preci glavni quest.

Preporuka, prvo instaliraj obican Morrowind, igraj malo da nabudzis lika pa onda instaliraj tribunal. Fora je sto ce poceti da te napadaju neki assasini pa zato nije preporucljivo odmah krenuti sa tribunalom.

Kasnije se pojavio i expansion blood moon, njega nisam igrao, pa ako ga nabavis mozemo da napravimo neku kombinaciju, imam neke modove da ti znatno ulepsaju dozivljej igre i smanje bespotrebnu setnju, a i da ti dam par hintova.

G!!! je napisao(la):
na zalost ne zna se josh uvek nikakav okvir jer je tek zvanichno objavljen rad na igri... vishe informacija se moze ochekivati za mesec dana (dok ne prodje oktobarski broj game informera koji ima ekskluzivu u predstavljanju ove igre)

shto se mene tiche da poboljshaju sistem borbe kao i sistem dijaloga i bicu zadovoljan ;)

eh da u ovom engineu ce se raditi i fallout3...

fallout 3 u 3d maniru?
pa to je skrnavljenje u najmanju ruku.
ne do Bog da lici na Morrowind.

nazalost svashta je moguce.. bethesda nece josh otvoreno o tome da pricha samo su bile neke indikacije na tu temu (u fazonu da nece praviti igru koja nije u njihovom fazonu, shto je direktono dovelo u pitanje izmoterijski pogled, turn based borbu, special i sve shto je fallout bio)

Morrowind se igra mesecima. Ja sam je igrao ultra brzim tempom u igraonici dok sam radio.Trebalo mi je mesec dana da predjem samo glavni quest. Za drugu ekspanziju mi je trebalo jos jedno 2 nedelje. Za drugu ekspanziju prosto vise nisam imao zivaca...

Shot suma: napokon je nature test iz 3D Marka zaziveo, a jos je i perverznije odradjeno. E ono ce biti uzivanje za igranje, stvarno prelepo izgleda. Da li ima nekih vesti kada da ocekujemo igru?

zvanichno nema nishta.. ali po netu kruze priche i spominje se 2006godina

Sto se tice sotova - rekao sam i ponovicu:

AAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!

P.S. konacno ce Fallout dobiti okruzenje kakvo zasluzuje :d :) Znam da je za mnoge od vas to skrnavljenje, ali meni uopste nije bitno da nastavak lici na prethodnika.
Osim toga, endzin je jedno a ugao prikaza drugo. Ko vam tvrdi da se nece koristiti taj endzin sa pogledom visoko odozgo uz mogucnost zumiranja ? Tu bi se ubacila i optimizacija u smislu da sto se vise zumira sve je detaljnije i slicno.
Slicno je uradio i Blizzard, znajuci da ne moze da napravi ultra endzin za World Of WarCraft. Uzet je endzin WarCrafta 3 i nabudzen je (po mom misljenju smesan je, ali sta da se radi :) ) i promenjen je ugao gledanja i gotovo

Nazad
Vrh Dno