Šta je novo?

Elder Scrolls IV: Oblivion

Da li je neko koristio Nehrim, kakva su misljenja...neki ga bas hvale.

Dobar je Nehrim, svakako vredi probati. Daleko veci svet u kome se sve odigrava, takodje daleko vise dungeona (a sto je jos bitnije svaki je jedinstven i zanimljiv, u tom smislu mnogo vise podseca na Morrowind). Main quest neuporedivo bolji od onog u Oblivionu, nedostatak je mozda to sto u Nehrimu nema klasicnih gildova ali to sigurno ne kvari utisak jer ima vise nego dovoljno side questova tako da i iz te perspektive nije mnogo slabiji nego originalna igra (a vala kako su uradjeni gildovi Obliviona, mozda i bolje sto ih nema:D). Ima dosta grafickih poboljsanja, sad to mozda i nije narocito bitno ali svakako ne skodi. I na kraju najbitnije, gameplay i sam sistem igre je totalno drugaciji nego u Oblivionu. Neke stvari su uradjene po principu drugih igara (Gothic, Morrowind, Fallout3:D) a neke samo malo modifikovane, tako da u svakom slucaju igra nudi daleko vise stvari nego Oblivion. Npr, levelovanje ide po principu xp poena (koji se dobijaju za ubistva protivnika i resene questove) a kad se dobije lvl dobija se odredjen broj tp poena (znaci nema vise neogranicenog budzenja skillova za pare, u nehrimu em sto mora da se plati em sto je broj skillova za budzenje vezan za broj sacuvanih tp), takodje ostavljen je sistem budzenja skillova kroz borbu tako da je ovo mozda i najrealniji moguci princip. U Nehrimu postoje armor setovi sto je svakako dobra novina. Ono sto se meni mozda i najvise svidelo je varijanta u kojoj se svet oko igraca ne leveluje kao u Oblivionu, dakle u Nehrimu na pocetku nema bas mnogo nekaznjenog skretanja s puta, a ako se to desi onda ili smrt ili dobar xp i loot, a istovremeno nema vise one gluposti da cak i na levelu 25 obicne krabe ili slicni slabiji mobovi nece da padnu iz udarca. Nema vise fast travel opcije nego su vraceni skillovi iz Morrowinda (mark i recall) kao i teleportacije spellovima u odredjene gradove (potrebno je imati kupljen spell i po jednu transport runu, znaci nije dzabe). Ima tu jos dosta zanimljivih stvari ali da sad ne idem u najsitnije detalje, cenim da je i ovo sasvim dovoljno da nekom ko nije igrao a ima zelju da proba dam jos jednu preporuku.

^ Nisam igrao, veceras cu da pocnem pa da vidimo...:p

Hmmm, zvuci interesantno, citao sam o Nehrim skoro cim je izasao i ako se dobro secam Nemci su ga radili tak oda prva verzija ima glasovnu glumu na nemackom,ali kao da su poceli da rede englesku verziju.
Sad me interesuje da li ta engleska verzija izasla?
Cim izgustiram ili zavrsim Oblivion probacu Nehrim, ima da mi dosadi TES univerzum dok izađe Skyrim :d .

Igram verziju na nemackom sa engleskim titlom. Jedva sam izasao iz one kutije na pocetku... bag valjda neki... ili sam mozda trebao samo baklju da upalim:D

Poslednja izmena:
Dobar je Nehrim, svakako vredi probati. Daleko veci svet u kome se sve odigrava, takodje daleko vise dungeona (a sto je jos bitnije svaki je jedinstven i zanimljiv, u tom smislu mnogo vise podseca na Morrowind). Main quest neuporedivo bolji od onog u Oblivionu, nedostatak je mozda to sto u Nehrimu nema klasicnih gildova ali to sigurno ne kvari utisak jer ima vise nego dovoljno side questova tako da i iz te perspektive nije mnogo slabiji nego originalna igra (a vala kako su uradjeni gildovi Obliviona, mozda i bolje sto ih nema:D). Ima dosta grafickih poboljsanja, sad to mozda i nije narocito bitno ali svakako ne skodi. I na kraju najbitnije, gameplay i sam sistem igre je totalno drugaciji nego u Oblivionu. Neke stvari su uradjene po principu drugih igara (Gothic, Morrowind, Fallout3:D) a neke samo malo modifikovane, tako da u svakom slucaju igra nudi daleko vise stvari nego Oblivion. Npr, levelovanje ide po principu xp poena (koji se dobijaju za ubistva protivnika i resene questove) a kad se dobije lvl dobija se odredjen broj tp poena (znaci nema vise neogranicenog budzenja skillova za pare, u nehrimu em sto mora da se plati em sto je broj skillova za budzenje vezan za broj sacuvanih tp), takodje ostavljen je sistem budzenja skillova kroz borbu tako da je ovo mozda i najrealniji moguci princip. U Nehrimu postoje armor setovi sto je svakako dobra novina. Ono sto se meni mozda i najvise svidelo je varijanta u kojoj se svet oko igraca ne leveluje kao u Oblivionu, dakle u Nehrimu na pocetku nema bas mnogo nekaznjenog skretanja s puta, a ako se to desi onda ili smrt ili dobar xp i loot, a istovremeno nema vise one gluposti da cak i na levelu 25 obicne krabe ili slicni slabiji mobovi nece da padnu iz udarca. Nema vise fast travel opcije nego su vraceni skillovi iz Morrowinda (mark i recall) kao i teleportacije spellovima u odredjene gradove (potrebno je imati kupljen spell i po jednu transport runu, znaci nije dzabe). Ima tu jos dosta zanimljivih stvari ali da sad ne idem u najsitnije detalje, cenim da je i ovo sasvim dovoljno da nekom ko nije igrao a ima zelju da proba dam jos jednu preporuku.

Uf, hvala na preporuci, nisam ni provalio da je ovo izaslo, pogledao sam malo na netu i deluje mi odlicno. Skidam je upravo (sto je najbolje besplatno je) i jedva cekam da je sutra pokrenem.

Treba mi pomoc: da li postoji neka prevara da otvorim sanduk koji ima maximalan broj onih pinova u bravi, a moje sposobnosti za obijanej su 18? :( Ubijao sam 20min nekog nevidljivog ratnika i sad ne mogu da pokupim "nagradu' koja je zakljucana u "maximu sekjuriti" kovcegu :(

Treba mi pomoc: da li postoji neka prevara da otvorim sanduk koji ima maximalan broj onih pinova u bravi, a moje sposobnosti za obijanej su 18? :( Ubijao sam 20min nekog nevidljivog ratnika i sad ne mogu da pokupim "nagradu' koja je zakljucana u "maximu sekjuriti" kovcegu :(

U konzoli ukucaj "Set LapMinLock to 0" (bez navodnika)
Ta komanda ti omogućava da obijaš sve brave,bez obzira na security skill.

To sam vec video u ovoj temi, ali nisam mislio na to, vec na nesto da ne moram da obijam, tj nema sanse da 5 onih pinova zaglavim i otkljucam bravu - tesko je...

ehej ljudi, ja samo da kazem da je igra very very veryyyyyyyyyy nice ;)
ne prestajem da je igram vec par dana, meni se cini cak zanimljivijom od obliviona

To sam vec video u ovoj temi, ali nisam mislio na to, vec na nesto da ne moram da obijam, tj nema sanse da 5 onih pinova zaglavim i otkljucam bravu - tesko je...

Spusti konzolu klikni na kovčeg pa kucaj unlock. Mada koja je draž u tome? Kad jednom naučiš taj lockpicking ima da ide ko od šale :D

Ma bolja je od full igara, evo cisto da stavim kao reklamu za Nehrim (i potencijalno nove igrace)

Poslednja izmena:
I ja se mucim malo sa lockpickom, doduse nije mi nabudzen ali zaboravio sam izgleda kako se radi ? Zar nije trebalo da pipkas jedan po jedan pin i onda se zaglavi neki, pa onda predjes na drugi itd. ???

Nehrim je Oblivion IP ili je totalna konverzija, tj priča nema veze sa Tamrielom? Explain pls :)

Nehrim je totalna konverzija koja samo koristi Oblivion engine (više na linku).

Okej... Red je da se kaže neka pametna reč, mada ja onu glupu retko kad kažem. Kolege verovatno znaju da jako volim historiju ;)

Elem, planirao sam u nekom momentu da opet odigram ovu maestralnu igru jer je ona za mene "tamo gde je sve počelo". Nikad nisam našao dovoljno vremena a i sve je jako staro. Igrao sam je kao klinac, igrao i igrao... Bezbrižno... Soundtrack lako može da mi tera suze na oči verovatno zbog nostalgije i vremena koje je bilo tako divno, svako jutro umivanje pa Oblivion :cry:

2007. godina. Imam tek kupljen prvi računar Athon 3500+ 512MB memorije i Radeon 1050 sa 256 MB memorije. Braća imaju neki Intel IV 3000 na 2.8 GHz, 1 GB rama i Asus X550 sa 256 MB. Dolazi drug Dejan kog zovu ludi naučnik jer zna da instalira igre :geek: Donosi im Vistu i Oblivion i počinju svaki dan da mi pričaju o igri iako ne pridajem previše važnosti.
Kada sam video igru osećaj mi je bio neverovatan, prelepa grafika, gameplay, mačevanje, muzika... Sve je bilo tako kul, a LOTR na vrhuncu. Igrali su je na način što su često fast travel-ovali pa i nisam znao da je u pitanju open world. Kada sam video mapu pitao sam nešto u smislu zašto ne idu peške od lokacije do lokacije i rekoše da neće jer ne žele da ih napadaju neka stvorenja a i klone se podzemnih tamnica :ROFLMAO: Lik im je bio Imperial, zvao se Aragorn i mislim 30 i neki Level.

Mogao bih detaljno da pišem šta sam sve radio u igri kada bi me pustili sam da igram a CD sam odmah uzeo da nosim kući da instaliram. I moj drug je bio zaražen toliko da je počelo da mu smeta. Sanjao je Arenu non-stop.

Želim da ovaj remake uspe i da se vratim u Cyrodiil da opet iskusim sve ponovo, sad kao odrastao čovek željan nostalgije.
Samo da maknu Level scaling :poop:

Ova vest je za mene kao grom u glavu, uopšte nisam imao predstavu da se ovako nešto sprema. Jedva čekam.

Nestrpljivo čekam najavu :)

Horse armour sold separately :D

Bice, ne brini, ne bi nas Bethesda izneverila

Opet cemo da krademo po kucama, samaramo krabe i pacovcice.

moze i na

moze i ovako :)

ako neko ima xbox game pass moze i tako :)

Untitled.png

Poslednja izmena:
Da me neko slušao dok sam gledao reveal video mislio bi da sam neki ludak
smile.gif

Happy noises all around!

Sa realne strane:
  1. Preskupo,
  2. Sigurno puno bagova,
  3. Radio drugi studio,
  4. Dolazi fan made Skyblivion

Kupujem i ovo ali za par meseci kada budem našao vremena da igram, bude na popustu i ispeglaju.

Nazad
Vrh Dno