Šta je novo?

Elden Ring

Kakve magije @zmay, prije cu odustati od igre nego igrati sa magijama.
Da mi se svidjaju magije igrao bih lost ark i sl. a ne souls igre.

Btw sad se sjetih da sam u ds3 sve presao, dlc i sve, sve sem zadnjeg bossa 😁
Napravio pauzu da se malo ohladim i odmorim, i zaboravio na igru.

Ko igra narodnjaka a pečovao je, nemojte da čačkate igru, neće vam raditi backupovan save file. Upravo sam bacio 40 sati života. Tako mi i treba kad bogohulim. Pravac steam.

Kupujte domaće

Ubih neku "zverku" i dobih Moonveil katanu. Trenutno +2.

Imam i Meteoric Ore Blade katanu. Trenutno lvl +3, možda +4.

Naravno tu je i Uchigatana koja me je dobro služila, lvl +8.

Sad sam u dilemi koju da nastavim primarno da koristim. Vidim da se svi "kunu" u Moonveil. Sviđa mi se što je "brža" od MOB ali ima lošije statistike od MOB. Inače "zverku"sam ubio sa MOB i baš sam bio rešen da idem dalje sa njom.

Nadogradnje im se poklapaju, pa neću moći obe da levelujem. Svakako ću ij zadržati obe.

Šta pumpaš, D

Sad sam u dilemi koju da nastavim primarno da koristim. Vidim da se svi "kunu" u Moonveil. Sviđa mi se što je "brža" od MOB ali ima lošije statistike od MOB. Inače "zverku"sam ubio sa MOB i baš sam bio rešen da idem dalje sa njom.

Nadogradnje im se poklapaju, pa neću moći obe da levelujem. Svakako ću ij zadržati obe.
Šta pumpaš, DEX, STR, INT...?

Ko igra narodnjaka a pečovao je, nemojte da čačkate igru, neće vam raditi backupovan save file. Upravo sam bacio 40 sati života. Tako mi i treba kad bogohulim. Pravac steam.
zar ne mozes ponovo instalirati predhodnu verziju? onu na kojoj si odigrao tih 40h?

ako gruvas INT onda Moonveil
+ je transient moonlight mnogo upotrebljiviji od gravitas koji ide uz meteoric blade

zar ne mozes ponovo instalirati predhodnu verziju? onu na kojoj si odigrao tih 40h?
Sve sam probao više puta, i da instaliram igru ponovo, i jedan po jedan peč, i editovanje sejva HEX editorom prema uputstvima, ništa ne pomaže...Inače, nisam ja pečovao pa da mi je otkazao sejv, već sam deinstalirao i instalirao igru ponovo na istu onu verziju na kojoj sam igrao, i bekapovan sejv jednostavno ne radi.

Šta pumpaš, D

Šta pumpaš, DEX, STR, INT...?
STR sam stao na 30 lvl za sada.
INT sam zbog Moonveil-a dogurao na 23, a DEX sam na nekih 26-28 (ne sećam se sad) jer kad sam odlučio da će katana da mi bude primarna (kad sam uzeo Meteoric Ore Blade) pumpao sam samo DEX.

Počeo sam kao Confessor mada sam se levelovao po nekoj mojoj proceni da mogu lepo da radim dodge. Ne volim da igram kao "tenk". Spell pomaže za Uchigatanu, super bust mi je bio kad stavim Carian Slicer što na ove dve ne može (s tim sam se već pomirio). Njega mogu i da zaboravim jer sad od spell-ova koristim uglavnom Rock Sling (prepravih dva puta poruku jer jedva nađoh koji spell koristim :D) u 90% slučajeva.

Sveukupno sam negde na lvl 80-82 (verovatni i više jer igram na SP5 i ne mogu sad to da vidim).

Dobio sam onaj totem što bustuje STR, tako da kad njega koristim sa trenutnih 30 imam 35.

Ovo što kaže @djuras1 bolji je transient od gravitas, mada u principu slabo to koristmi. Navika iz BB, igram bez štita. :)

Dilema je, za sada, nemam više "kamenja" za apgrejd pa svakako mogu da eksperimentišem još, koju katanu nastaviti da levelujem. Sviđaju mi se obe. :)

Poslednja izmena:
Ako ostaješ na katanama, drži se Moonveila, dobro je oružje i ima dobar weapon art. Onda bi morao da pumpaš INT i DEX (jer skalira sa njima) i praktično budeš spellblade...ionako koristiš sorcery. Nagakiba je takođe dobra katana. Dobićeš kasnije dovoljno materijala da apgrejduješ 3-4 oružja do kraja, a i stepen ispod je ok...

Onda ti ne treba toliko STR, samo koliko treba za oružje i eventualno štit. U tvom slučaju, 12-17 zavisno od sekundarnog oružja, ako ga imaš. Ne bi bilo loše da imaš neko na koje može da se stavi weapon art po želji, Bloodhound Step je jedan od najboljih skillova u igri i treba ti neko oružje na koje ćeš da ga staviš.

Ne znam da li si provalio, kad staviš neki ash of war (iliti weapon art) na oružje, možeš da mu izabereš "afinitet" - heavy, standard, fire, magic...svaki od tih menja scaling oružja, heavy pojača STR scaling a smanjuje ostale, magic i frost pojača INT scaling a smanjuje ostale, itd. Tako možeš da "nateraš" Uchigatanu, recimo, da skalira sa INT iako je standardno DEX.
Da bi dobio te "afinitete" za weapon arts, treba da nađeš tzv. Whetblade. U tamnici u onom logoru gde nalaziš mapu Limgravea nalaziš Whetstone Knife što je preduslov da možeš da staviš weapon art na neko oružje, a kasnije nalaziš te Whetbladove koji im daju dodatne "ukuse". Iron Whetblade u Stormvale zamku ti daje mogućnost da weapon art bude Heavy (STR scaling), Keen (DEX) ili Quality (oba). Glintstone Whetblade imaš u Raya Lucaria Akademiji i daje Magic i Cold koji skaliraju sa INT, itd.

Ako odradiš do kraja Ranni questline, dobijaš Dark Moon Greatsword, koji je odlično oružje za INT/cold. Wing of Astel je isto dobro INT oružje.
Ako ideš na cold build (frostbite status je mnogo dobar i smanjuje defense neprijateljima), Ice Spear weapon art je dobar i ide na koplja i halebarde...Cross-Naginata i Vulgar Militia Saw skaliraju dobro kao cold oružja.
Bičevi su isto zanimljivi za INT ili bleed buildove.
Ako ti pariranje ide od ruke, stavi Carian Retaliation na neki small ili medium štit, jako dobar skill.
Flame of the Redmanes je odličan WA na bilo kom oružju.
Carian Slicer možeš da staviš i na staff, na većinu njih...

Anyway...imaš dosta mogućnosti. Prvo odluči na koji način bi igrao, sa kakvim oružjima, pa pumpaj statove prema tome...
Ako voliš katane i koristiš Moonveil i sorcery, drukaj INT na 60-80 a STR tri ne treba više od 12-17, zavisno od oružja. DEX po želji, od koliko zahteva oružje do 50-55. Mind je zgodno imati 25-40 da ne bi non-stop cuclao plave flajke. Vigor 40-60 jer posle Leyndella razvaljuju...
Već ti je vreme da se specijalizuješ, heh, nije efikasno da raširiš poene na sve strane...

@jurodivi hvala na opširnom odgovoru. Sešću da se "saberem" i da proučim sve što si mi napisao. 👍

Generalno, igru sam uzeo da bih uživao mesecima u njoj, za sada mi dobro ide (nema tenzije, volim da čitam, pa gledam za skoro sve wiki).

Skrljao sam 90 sati i tek sad krecem u zlatnu regiju (Lyndell), tacnije vracam se u nju ojacan, a taj snezni deo nisam ni otkrio.

Nijedan boss me nije namucio do sad, tako da nisam trosio zaludno vreme. A vidjam neki za 90 sati zavrsavali celu igru?? Imam utisak da jos 30ak sati exploringa lezi u ove dve regije.

Ja sam prešao za 90 i nešto sati...nisam baš sve otkrio ali sam dosta toga.
Iskustvo sa starijim From Soft igrama (naročito DS3) sigurno pomaže...,

Ja sam oko 85 zahvaljujući Blasphemous Blade +10 :)
Mislim da mi je ostalo dosta katakombi. Nekako su mi bile copy/paste pa sam ih preskočio. Ali to ću najverovatnije na NG+

Sve sam probao više puta, i da instaliram igru ponovo, i jedan po jedan peč, i editovanje sejva HEX editorom prema uputstvima, ništa ne pomaže...Inače, nisam ja pečovao pa da mi je otkazao sejv, već sam deinstalirao i instalirao igru ponovo na istu onu verziju na kojoj sam igrao, i bekapovan sejv jednostavno ne radi.
Ako hoces poslacu ti ja moj save za vikend (narodnjak) predjen new game (samo treba da zapocnes new game+ na bilo kom checkpointu) , lik level 160 ,imas 6 onih itema za respec i + tonu itema koju sam nalazio tokom cesljanja svakog kamena i pecine.
Mislim da je verzija koju sam ja igrao 1.02 ,tako nesto.

Mare, hvala ti od srca, ali nikad ne bih to sebi radio, uživao sam u svakoj sekundi igranja. Kad se malo budem ohladio, uzeću steam verziju i krenuti ispočetka lagano. 😋

Jel igra neko kao astrologer?
Trenutno sam nivo 16 i rokao sam najviše u mind i intelligence, a zatim u vigor i endurance. Koliko bi bio neki minimum za nabiti u strength?
I šta preporucujete nakon onog pocetnog short sworda?

Pa nema tu mnogo pameti, u str ulažeš samo onoliko koliko ti je potrebno da možeš da radiš fast roll sa željenim opterećenjem, pošto ti STR diktira equip load, i eventualno ako koristiš neko melee oružje koje ti odgovara a ono zahteva neki minimum STR. Nisam sad siguran koja je kritična tačka kad se usporava roll, ali mislim da je negde oko polovine ukupne "nosivosti". Teško da ti sad neko može reći tačno cifru dokle da pumpaš karakteristiku, mnogo promenljivih ima, ali kad znaš gde i šta da gledaš, lako ćeš videti koliko ti treba tokom napredovanja.

12-16 STR, koliko ti treba za oružje i štit. Osim ako budeš išao na STR/INT varijantu...
Od oružja ti ne treba ništa specijalno u početku, Carian Slicer spell je odličan i možeš da dodaš magic damage na oružja sa Scholar's Armament spellom. Na dalje zavisi koliko uopšte budeš koristio oružja i šta ti se sviđa.
Moonveil katana je odlična, Wing of Astel koji se nalazi kasnije...
Možeš i obična oružja da pretvoriš u INT tako što im promeniš skaliranje putem ashes of war...no to je već za kasnije.

DEX ubrzava casting speed pa ide dobro uz spell buildove, ali treba da napumpaš dosta da bi se zaista primetilo...
Ne moraš mnogo da guraš u END, trebaće ti poeni za druge stvari, gledaj samo da nemaš heavy load.
Vigor je vrlo bitan. Gledao bih da nabijem 20-30 što pre, uz 12 STR i 16-18 DEX (za Moonveil katanu), resto na INT i Mind...kasnije pumpaš šta treba. O tom, potom.

pošto ti STR diktira equip load
STR nema veze sa equip loadom , to zanisi od Endurance. Dokle god nemaš heavy load (70%), ok si.

Poslednja izmena:
Hvala momci :)
Zapravo sam nivo 19, sad sam proverio i ovo mi je trenutni raspored, sad zaključujem da sam možda mogao nešto više srokati u Vig, mada se ne osećam preterano slabo
Sto se tiče brzine castovanja, mislim da sam negde na redditu citao da Dex bas neprimetno ubrzava čak i kad nabijes fazon 99 nivo, neki čovek je merio navodno, ne znam naravno da li je istina ili ne

Prilozi

• 582115BC-52BD-44A0-9945-98E5FA2ED602.jpeg
    582115BC-52BD-44A0-9945-98E5FA2ED602.jpeg
    537 KB · Pregleda: 37
Hvala momci :)
Zapravo sam nivo 19, sad sam proverio i ovo mi je trenutni raspored, sad zaključujem da sam možda mogao nešto više srokati u Vig, mada se ne osećam preterano slabo
Sto se tiče brzine castovanja, mislim da sam negde na redditu citao da Dex bas neprimetno ubrzava čak i kad nabijes fazon 99 nivo, neki čovek je merio navodno, ne znam naravno da li je istina ili ne
Ja bih dodao bar još 1 poen u STR u onda Vigor bar na 20...
Ti doziraj kako tebi odgovara, naravno.

Da, no imaš i nekoliko itema koji ti drasticno ubrzavaju casting time. Najbitniji je pred kraj igre, tako da ono - njuskaj i istrazuj ako ne zelis spoilere sa yt.

Dobro to mu je posao ;)
Ali svakako svaka čast!

Ima i svežiji video 17:43

Kakve su sada performanse, konkretno sa 3070 ako neko igra? I da li su M+K kontrole definitivno za zaobici, da je controler must? Koristim XBONE na drugom PC-u pa je problem konektovati svaki put sa jednog na drugi.

Joseph Anderson je izbacio video o igri:

Licno, nikada nisam bio njegov fan, ali se sa nekim (ne svim) zamerkama slazem.
I dalje mi se cini da Noah i Metju rade bolji posao.
Po ko zna koji put sam pogledao ovaj video:

Nazad
Vrh Dno