Šta je novo?

Elden Ring

Ti su mi OK, nego sam mislio da promenim raspored za ona četiri dugmeta (A, B, X, Y) tako da mi dole budu use item i open/take a gornja dva dugmeta valjda dodge i jump.

Veruj mi posle sat vremena nećeš ni primetiti.
Mene sad da pitaš na koje dugme dodgu-jem nemam pojma, ali kad uzmem džojped u ruke znam bez gledanja...

Današnja zakrpa, za PS5 (nisam pratio da li se odnosi na PC)
Biće i za PC...

https://en.bandainamcoent.eu/elden-ring/news/elden-ring-patch-notes-104

Buffovana Colossal klasa oružja (unga bunga STR buildovi nek se raduju, powerstance Grestswords FTW) . Buffovi za gomilu manje korišćenih spellova kao i za ofanzivne inkantacije (konačno). Buffovi za gomilu weapon artova. Buffovan Moonlight Greatsword (nepotrebno, lol) što me raduje jer sam ga planirao za trenutni frost build.
Konačno nerfovan Carrian Retaliation (RIP Dist2 speedrunovi). Nerfovan Swarm Of Flies, mali nerf za bleed buildove, ali nisu dirali Rivers Of Blood i Eleonora's Poleblade pa je bleed i dalje živ i zdrav...
Ah da, Patches dobija dodatne korake u njegovom questlineu.

Kažu da je Black Flame dobio poveći buff...
Mogao bih da reorganizujem moj STR/FTH build da isprobam, kao i ofanzivne inkantacije. Ali ne znam imam li još najjačih Somber kamenova...

Igra nema nijednog legendarnog bosa, bosa zbog kog pozelis da obrises igru, da sebi iskopas oko ili se obesis u kadi.

To je ujedno meni jedina mana u Elden Ringu. Nema bosa kog cu se za dve nedelje secati.

Malenia sada leechuje HP od napada čak i ako ne udari ništa, heh.
1.04 je doneo i hrpicu drugih bagova pa preporučujem da se sačeka sledeći mini-patch...

Malo edukacije:

Mnogi (uključujući mene) su bili ubeđeni da frost skalira sa INT ali ispada da nije tako, za frost je bitan samo upgrade level oružja.
To znači da ne moram da pravim klasični sorcery build ako hoću frost ali ima solidnih sorcery spellova koji nanose frost (plus Darkmoon Greatsword), pa imaju sinergiju...
Mogao bih da promenim taktiku i napravim neki "all-star" build koji bi imao frost, bleed, blackflame i kombinaciju sorcery i faith spellova...što znači dosta razvodnjene poene jer mi treba DEX, INT, FTH i ARC, plus HP i FP. Teško za izvesti ali izazov...

Kako dobra igra! Spucao sam 33h i kao da sam tek na pocetku..LVL 36 (tako nesto). Sta preporucujete da jačam 'skeleton bandit Ashes' (deluju jaki), Vukove ili nesto trece? Doduse jos nisam za tu devojku uzeo ono iz dvorca da moze da ih jaca...Pokusavam prici sa leve strane...ali ginem vec 2 sata :) (zurim bezveze)...Na glavnu kapiju gadjaju dobro....Uvukla me igra maksimalno! :sneaky:

Ima li nacina da mi na ekranu ispise komande tastature a ne controllera? XBONE controller mi je uparen sa drugim racunartom pa mi ostaje samo M+K. Ali ne znam sta treba da klikam.

Ima, može regularno da se promeni u meniju igre, ne mogu sad tačno da se setim ali pročačkaj malo i naći ćeš.

Ponovimo još jednom, da se zapamti, ovo je loša igra. Propast.
I svako kome se ovo sviđa (ili ovo uopšte igra) je fanboj ...

Ne, ti nisi fanboj zato sto ti se igra svidja, vec zato sto ne mozes da se pomiris s tim da je nekom drugom ******. Vecina prodje tu fazu u tinejdzerskim godinama.

Sto pitas, da mu objasnis zasto ipak nije moguce da bude ******? 😁

Ne, nego nisam ispratio priču ko ima toliko visoke standarde da mu ova igra bude ******...

Meni je npr. bila dosadna, izbrisao sam je posle par sati izgubljenog vremena.

A bilo je ovde dosta drugih negativnih komentara i zamerki i uvek posle toga fanbojevi fanbojuju.

Niti sam fanboj, niti fanbojujem, samo nekako pravim razliku između "ne sviđa mi se/ne odgovara mi" sa jedne strane i "****** je" sa druge strane...

Eto meni lično Breaking Bad niti se sviđa niti mi odgovara i batalio sam je nakon nešto više od pola sezone ali mi svakako nije palo na pamet da je nazovem sranjem, naročito ne nakon raznih stvarnih ****** sa kojima sam se susreo...

No dobro, svako ima pravo na svoje mišljenje.

da, kao što rekoh, igra je đubre.

da sam je igrao još malo duže, sigurno bih uvideo da je još veće đubre nego što sad smatram, ali ... šta sad...

Za mene gresite, ovo je prva ''SOUL'' igra koju igram duze od sat ili 2...Tacnije 40 :D Konacno laksa igra od njih, pa i od 'Sekiro'...Osecaj sam da ne mozes da se zaglavis kod BOSSa je presudan momenat igrati je! Zarazna, vreme leti uz nju! Licni utisci

Odnosi se i na elden ring xD

samo da kazem da, kao nekome ko se oslanja na magije u ovoj igri, su najvise koristili komentari @jurodivi ovde

Šta gledamo?

Ja koliko razumem soft cap za Vig je 40, a zatim do 50 i 60 ima solidan pace u odnosu na rast HP, a nakon toga ne vredi investirati.

FP soft cap 60, a posle toga je investicija upitna.

Stamina i End 50.

FP raste slabo do 20 MND, posle dobar rast do 60.
Stamina ima oštar par nakon 50 END dok equip load skalira relativno dobro sve vreme...

Za FP su u 1.04 malo zajacali taj low-level gain.

Nazad
Vrh Dno