Šta je novo?

Elden Ring

Godskin apostle mi nevidjene probleme pravi, koji je strat protiv njega. Do sad boss sa najbezobraznijim one shotovima (imam oko 1300hp)

Ja ga sredio tako što mu sa leđa zadam udarac pa pobegnem iza obližnje kućice. Kada se vrati na mesto gde stoji opet mu se prišunjam... Sve ovo važi za Windmill Village

Ovde zaista nedostaje nešto što bi se zvalo "quest line". Makar sada kada su napravili "open world".

Uz gomilu spoilera to može da se nađe na netu ali bi bilo lakše da u igri postoji nekakav "notes" (makar to) koji su započeti side quest-ovi.

Odem da vidim šta mi je potrebno za
Nepheli jer samo sedi i ćuti, nakon što sam ubio onog sporednog boss-a s njom, a i to sasvim slučajno naletim na nju ispod nekog mosta. Srećom nisam joj dao da pije otrov, bilo mi je nešto žao da je ubijem (pretvorim u lutku koliko sam skapirao) :D
i vidim da ima gomila quest-ova (pored već čuvenog i ovde spominjanog Ranni quest-a).

Ma loša igra. Borba ništa ne valja.
Pure gimmick

Hah. Idemo još dole :)

Posle 106 sati svi achievementi su tu, ubedljivo najduža Souls igra. Spas je u tome što sam mogao da loadujem stari save i samo odaberem drugačiji kraj, nisam morao da igram ng+ I ng++ kao što sam radio u ostalim igrama da bih dobio sve krajeve.

Dex/Arcane build sa bleed-om. Trenutno me baš mrzi da igram ponovo sa drugim likom, ali bih probao neki melee sa Int ili Sorcerer-a.

Kako si mogao da odaberes drugaciji kraj i vidis sve krajeve kada ih ima 7 (koliko znamo , za sad) i svi zavise od questline-ova?

Kako si mogao da odaberes drugaciji kraj i vidis sve krajeve kada ih ima 7 (koliko znamo , za sad) i svi zavise od questline-ova?
Za 100% ti je potrebno samo 3 kraja, jedan običan, jedan sa questom I jedan gde samo treba da odeš na jedno mesto. Kada imaš sve spremno, ubiješ bossa poslednjeg, da ti prompt da biraš kraj, izabereš jedan, pa load game, pa drugi I load game i na kraju treći i to je to.

Ne mogu da se setim, kako se bese ona zove, i cega je blade of? xD

Ima li sanse da igru preko PS4 kontrolera igramo i mi koji je nemamo na Steamu, odnosno sta i gde se treba podesiti?

Imam DS4Windows instaliran i preko njega sam igrao recimo Witcher 3 ali Elden Ring u okviru same igre ne mogu da podesim da igram preko kontrolera...

Dodaj na steam kao non steam igru i onda ce steam automatski podesiti sve, igru pokreces takodje preko steama

E pa da se i ja ponovo oglasim. Ne pamtim da me neka igra ovako drzala. Mislim da nigde nisam nabio 150h (bez NG+) u zivotu. Uz youtube sam se snasao za tastaturu i vremenom se navikao na interfejs. Recimo nisam znao da mogu da promenim sa kontroler "slova" na keyboard slova u menijima i tako neke gluposti. Roll-sprint su mis klik sa strane i shift, 1-4 oruzja spellovi itd. Super je to sto te igra ne vuce za ruku, ali isto tako nema ni hintova sta gde kako pa se mora nerado ici na net. Recimo oko lifta sam se vrteo pola sata i trazio tajna vrata, razmisljao da li da skacem u ambis na grane, pri tom sam znao da mi fali jedna strana medaljona. Tu mi recimo fali neki hint tipa hoist medallion na mestu gde treba da bude, ali da mi ne dozvoli da to uradim. I onda lepo znas da treba da se vratis kad ih uparis (duh koji spominje neki hidden passage takodje ne pomaze :D ). A tako sam inace i dosao prvobitno do altus plateu, preko tunela i platformi. Ranni quest sam sam provalio i zavrsio, death prince skoro sve sam, dung eater i volcano manor preko neta (znao sam da postoji invisible wall tamo, ali nisam pretpostavio da je na zidu sa slikom). Pre farum azule sam resio da potpuno konsultujem net i zavrsim sve bitno sto sam propustio. Tu sam se vec malo i umorio i ocekivao sam da ce crumbling farum azula da me smori, ali nije bilo tako:)

Igrao samuraja, nabio dex i to je to, 183 lvl. Uchigatana je najjaca sa blood slash i nijedna druga kasnije ne moze da joj parira kad tako spamujes protivnike off guard. Nerviralo me to sto sam cesto to koristio, mada ima jakih protivnika gde moras malo i klasicno da se bijes i preznojis. I slazem se sa svim sto je jurodivi rekao :) Mimic tear je bukvalno cheat, i crvenokosoj M nisam mogao bez njega ni da prismrdim. Svidja mi se i sto je upad u grupu protivnika uglavnom smrtna presuda pa ih moras navlaciti jednog po jednog. Vrhunska igra stvarno i jedina mana mi je sto je pricu i kvestove dosta tesko skapirati, a mislio sam da mi je poznavanje engleskog vrhunsko. Ups :D Mana su mi i neki nepotrebni invisible walls, recimo u onoj odvratnoj kanalizaciji nakon bossa. Kao da nije dovoljno sto sam uspeo da nadjem put do njega, nego me jos zaje*avaju i sa tim :) Sve u svemu, ne znam kako cu sad igrati button mash igre nakon ovog. Ovo je pravi gejming. Sto kaze kokan, ritam i ples, pratis i ucis pokrete slusas zvuk i shodno tome reagujes adekvatno. Kao da igras onaj guitar hero heh.

Igrao sa rx590, sve na high sem trave i tekstura na max. Bilo je deonica gde je padao fps na 20-30 al mi je bilo sve skroz igrivo. Pukla je desetak puta i izbacila me na desktop ali srecom igra snima progres bukvalno svaki minut.

Sve u svemu, novim igracima imam da porucim sledece: ko je igra kajace se, ko je ne igra kajace se jos vise.

p.s. Modovi, prebacite u spojler sve sto mislite da treba. Nemam pojma kako to da uradim

Ja sam na nekom 60. levelu, doduse uz pomoc kugle. Mislim da sam ubio jednog bosa do sada i nemam pojma kako se prica grana. Na ivici sam da obrisem igru , jer je meni sumanuto tesko. Juce sam probao da sidjem dole na samom pocetku groblje neko tako neki naziv ima, reko ovde je boss sigurno laksi, ma kakvi razvalio mi je u 2 minuta. Alal vera ljudima koji imaju zivce za ovakve vrste igara. Doduse nemam ni mnogo vremena ali taman se obradujem nasao sam neki staff ono oces trazi int 50.

Ufff, ja još nisam ni počeo pošto sam sinoć završio deo posla oko instalacije kontrolera (dodao na Steam kao non-Steam igru i pošto nije funkcionisalo završio da radi preko DS4Windows) i kada sam to konačno završio ne dozvoljava mi da rekonfigurišem akcije na sva 4 dugmeta već mogu da rekonfigurišem samo tri dok četvrto ne dozvoljava da izmenim, a ono mi je najbitnije pošto je navika čudo i navikao sam da mi sa krajnjim donjim (X na PS4 kontroleru, a A na X-Box kontroleru) bude osnovna akcija (uzmi, otvori etc)...

Izrazito sitna stvar koja meni od starta kvari ugođaj - bar dok se ne naviknem da to sto po navici klikcem nije i ta akcija koju mi odradi, sto za ovakvu igru nekad moye da bude i pogubno (hocu dodge a on odradi nesto drugo i ja dobijem po beeep)...

No dobro, bice bolje s vremenom...

Igra je najlaksi souls do sada.

Pritom kod one Renale na akademiji mogu da se izmestaju statsi. Za Maleniu otisao kod nje, zgurao 100 levela u dexteriti, i katanom rivers of blood je ubio iz par udaraca trigerom L2. U drugoj formi isto. Iz drugog pokusaja je pala, a pala bi i iz prvog nego jos nisam znao njene poteze.

Poredjenja radi, Bloodborne sam znao da batalim po 2 3 dana da me prodje nervoza, Sekiro isto, dok sam Demons Souls remake batalio zbog tezine.

... Izrazito sitna stvar koja meni od starta kvari ugođaj - bar dok se ne naviknem da to sto po navici klikcem nije i ta akcija koju mi odradi, sto za ovakvu igru nekad moye da bude i pogubno (hocu dodge a on odradi nesto drugo i ja dobijem po beeep)...

No dobro, bice bolje s vremenom...
Nema potrebe za remappingom kontrola, one su savršeno raspoređene i logične (dva gornja leva, akcija kevom rukom, blok štitom, parinjanje, dva desna gornja brzi i snažni napad) brzo ćeš se navići... Meni je rudimentalan i trom kao i u svakoj njihovoj igri tu pomoći nema...

Nazad
Vrh Dno