Šta je novo?

Eksterni hard disk

• Začetnik teme Začetnik teme ale
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Tako je, arhiviranje više nego backup.

Brzina nije toliko bitna, bitnije je da su podaci sigurni, tj da se ne desi recimo da se nešto zezne sa njima nakon godinu dana nekorišćenja.

U tom slucaju dual HDD/SSD/M.2 USB opcija sa RAID 1. Ima ih dosta na trzistu.

Primer:

1766082946582.png

Imao sam prilike da probam dva veća externa HDD (Seagate Expansion Desktop 8tb i Western Digital Elements Desktop 8tb) koji traže i sopstveno napajanje,tj imaju utikač za struju ali kod oba sam primetio sledeći problem i jedan i drugi ako se ne koriste (tj ne učitate neki fajl sa njih) 10-20 sekundi oni se "ugase" i onda recimo ako hoćete posle 2 minuta da pokrenete neki fajl sa njih oni se (relativno sporo) bude.....jedno 7-8 sek se ništa ne dešava,pa onda isupste par nekih zvukova,pa počnu da se okreću i posle skoro 20 sek oni prorade normalno.....

Koliko sam istraživao nemoguće je da im se podesi taj tako brzi ciklus odlaska u hibernaciju (?!) i jedino rešenje je da stalno u pozadini stoji neki programčić koji nešto drlja po tim diskovima pa oni ostaju budni......a mene zanima da li tako bezveze rade svi externi diskovi,da li neko ima iskustva sa drugim modelima?

E,imam i jedan A data externi disk,koji ne zahteva dodatno napajanje tj samo preko USB kabla ide u kompjuter i kod njega je taj problem mnogo manje izražen ili se on mnogo brže budi...ali ima kapacitet samo 4TB,a meni treba veći

Nazad
Vrh Dno