Šta je novo?

ebook?

marko_84

Slavan
Učlanjen(a)
10.07.2004
Poena
350
Poz svima 🙂

Uzeo bih neki ebook, tipa amazon kindle. Apsolutno nemam iskustva sa ovim, ali bi mi vrlo dobro doslo pozadinsko osvetljenje kao kod paperwhite modela.

Da li je amazon jedina solucija, ili postoji jos nesto vredno gledanja?

I ja imam isto pitanje.
Osim Kindle na kp, kod nas ga nigde nema, a prestigio ereader takodje imam problem da pronadjem.
Da li neki od tableta moze da zameni ove uredjaje?

Kindle ili Kobo.. To su brendovi za preporuku. Ja imam Kindle Paperwhite i mogu ti reci da sam prezadovoljan.

Hvala na odgovorima!

Sent from mTalk

Kindle se pojavljuje ovde na oglasima povremeno.

Nadju se prilično često (i povoljno), nekad na Benchu nekad na KP.

Ja sam moj Kindle Touch prodao pre nekih 4 godine (bilo mi nepraktično da za jedne stvari koristim tablet a za druge čitač).
Ali to ne menja stvar, za čitanje je Kindle Touch najbolja stvar posle papira.

Ja koristim tablet. Polovan Kindle kod nas na oglasima bio skuplji nego nov u Nemackoj. Stavio sam mat foliju da eliminise odsjaj. Za nocno citanje koristim Screen filter app da smanjim pozadinsko osvetljenje. App za knjige je FBReader i tablet se meni pokazao kao odlicno resenje. Pored toga, tablet moze da posluzi i za filmove i vesti i mejl i...

Sent from my ME173X using Tapatalk

Moja preporuka za Kobo. Kupio sam Kobo Aura 6, radi odlicno. Sad su izbacili i noviji model.
Doduse, rodio sam mecku dok sam ga nasao.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Moguce da se situacija promenila u odnosu na pre dve godine (cini mi se toliko).
Opet, za 140€ je meni i dalje tablet (i polovan) bolji izbor.

Sent from my ME173X using Tapatalk

Da, nadje ih se.

Ja sam svojevremeno prodao Kindle i prešao na tablet, nije mi bilo praktičmo da koristim 4 uredjaja svakodnevno (pc, telefon, tablet, Kindle).
Jedino zbog tog razloga.
Iskustvo i komfor čitanja na tabletu i Kindleu se ne mogu porediti...

Apsolutno mi je suludo drndati tablet za čitanje. Na mobilnim uređajima je screen on time (SOT) najbitnija stavka kod potrošnje baterije, a čitanje zahtijeva da je ekran uključen i osvijetljen 100% vremena, uz minimalnu iskorišćenost svih ostalih resursa uređaja. Kapiram ljude koji hoće jedan uređaj, ali ne postoji "ozbiljan" čitalac kome tablet kao primarni uređaj za ebooks imao ikakvog smisla. Ja imam i Surface Pro 2 Win10 tablet i telefon s ekranom od 5,5" ali i dalje bih kupio najnoviji Nook Glowlight za sebe i djevojku, najviše što je vodootporan.

Apsolutno mi je suludo drndati tablet za čitanje. Na mobilnim uređajima je screen on time (SOT) najbitnija stavka kod potrošnje baterije, a čitanje zahtijeva da je ekran uključen i osvijetljen 100% vremena,
Služi tablet sasvim ok za čitanje.
Potrošnja baterije je nikakva, na čitanju a bez ostalog 14-18 sati sot-a.
Prirodno da nije bolji od Kindlea, lcd vs e-ink...

Koji tablet bi bio dobar za čitanje knjiga? Imao sam neki prastari Prestigio koji sam koristio za to i služio je, ali je odslužio svoje. Nisam siguran, ali mislim da bi mi sve ispod 8 inča bilo malo (ovaj stari je imao toliki ekran).

Tu ima baš raznih kombinacija.
Nisi napisao budžet, ni da li dolazi u obzit i polovno i novo..

Za ispod 200 evra se verovatno može pronaći polovan Yoga tablet 2.
Pre pola godine se nalazio za 200 evra nov neotpakovan na oglasima, varijanta sa sim slotom.
Skroz sve solidno, a baterija fantastična, čitanje plus ostala upotreba minimalnih 13 sati SOT-a.

Plus Moon reader pro, najbolji android čitač/aplikacija.

http://www.gsmarena.com/lenovo_yoga_tablet_2_8_0_-6730.php

Ja sam ga koristio, mesecima a ne minutima.
I kažem da preteruješ.
Koristio sam Kindle Touch pa sam ga prodao i evo već 4 godine isključivo na tabletu čitam.
"Ozbiljan" sam čitalac, bar 300 naslova sam pročitao za te četiri godine na tabletima (Nexus 7 2012 i 2013).
Ni u jednom trenutku nisam osetio da želim ponovo da pazarim Kindle (a sigurno bih da mi je bilo nekomforno).

kindle je napravljen za čitanje modifikovanog epub-a tj. html-a i tu nema šta da se doda.
tablet - u mom slučaju ipad air - koristim za pdf knjige, stripove, i knjige sa grafikama.
sve osim neke varijante kindla više zamara oči. zato kindle postoji.

ili da prevedem na srpski: možeš da zakačiš plug na "mercedesa" i da oreš godinama i da ti to super radi, tako da nemaš potrebe da menjaš i nemoj ako ti traktor ne odgovara, ali je traktor napravljen za plug i za njivu, a "mercedes" za asfalt.

Ne probao, koristio.
Naravno da Kindle jeste bolji.
Ako si pogledao moje komentare tada si mogao videti da ni na jednom mestu nisam krenuo u priču "nemoj Kindle, kupi tablet", ili bilo šta slično tome.
Naprotiv, okačio sam skrinšotove koji kažu da Kindle nije skup kod nas na oglasima kako je mislio jedan kolega.

Sa druge strane nema govora o deset mesta razlike pa potom dolazi tablet.

Papirna knjiga je papirna knjiga.
Kindle kao zamena za knjigu je bolji od tableta.
A u nekim aspektima (poput spominjanih kolor stripova) je hendikepiran naspram tableta.
Dosta ljudi se loži na Kindle kao da je nešto specijalno.
Ono, fazon "vidi električna knjiga"...

Druže, ne napadam te, nema potrebe da primaš lično 🙂

Ja samo kažem da osim tebe nisam sreo nikog da kaže da mu je Tablet posle Kindle ok. Svi kažu da je neuporedivo. Ti se ne slažeš i to je ok.

Za stručnu literaturu (sa slikama i formulama) kao i stripove se slažem.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno