Šta je novo?

ebook?

marko_84

Slavan
Učlanjen(a)
10.07.2004
Poena
350
Poz svima 🙂

Uzeo bih neki ebook, tipa amazon kindle. Apsolutno nemam iskustva sa ovim, ali bi mi vrlo dobro doslo pozadinsko osvetljenje kao kod paperwhite modela.

Da li je amazon jedina solucija, ili postoji jos nesto vredno gledanja?

Zahvaljujem se svima na komentarima još jednom! Kupio sam tablet na kraju,i to u benchShopu na popustu!
iskustva ljudi koji su imali kvar na Kindle uređaju su ipak presudila, i to što nema gde kod nas da se legalno kupi. Verujem da je čitanje na Kindle mnogo lakše, kupiću ga drugom prilikom. Za sad sam veoma zadovoljan.

Sent from mTalk

Nisam ja taj koji gaji osećanja prema hardveru ili softveru 🙂
Na IT forumima je to uobičajena stvar...

Kao što rekoh, Kindle je odličan.
Kao što rekoh, tablet radi posao.
Šta, ja sam taj koji gaji osećanja prema hw/sw?
Samo jedan kaže da višečasovno gledanje u monitor i e-ink može da se poredi, a ja nisam taj 🙂

Uglavnom čovek je kupio, neka ga lepo služi.
Nema potrebe da opravdava kupovinu nikome, pa su ove izmišljotine o kvarovima suvišne.
Jedina stvar koja sa na Kindle "pokvari" je baterija (padne kapacitet kao i svakoj drugoj) posle više godina korišćenja i samo za to sam čuo da se kvarilo i ljudi menjali. Osim ako ne računamo oštećen uređaj zbog udarca, ali to nije mana uređaja već korisnika.

Šta, ja sam taj koji gaji osećanja prema hw/sw?
Samo jedan kaže da višečasovno gledanje u monitor i e-ink može da se poredi, a ja nisam taj 🙂
Ako se smatraš prozvanim nemam ništa protiv 🙂

Što se tiče poredjenja Kindle vs tablet dvadeset puta sam napisao svoj stav a to što si ti napisao u vezi mog stava je laž.
Nisi lažov?
Citiraj me i dokaži da nisi lažov.

Ako se smatraš prozvanim nemam ništa protiv 🙂

Što se tiče poredjenja Kindle vs tablet dvadeset puta sam napisao svoj stav a to što si ti napisao u vezi mog stava je laž.
Nisi lažov?
Citiraj me i dokaži da nisi lažov.
Ti si jedini koji kaže da Tablet može pored e-ink da stane u istu rečenicu za čitanje knjige. Svi ove, a i na celom internetu misle suprotno. Ja sam jedini koji ti je to lično rekao. Svi znaju na koga si mislio.

A ti se nemoj kriti iza neodređenog "neko" kao dete iza majčine suknje, nego kaži kao čovek na koga si mislio!
Da vidimo ko ti je to zasmetao a da nisam ja 😉

Poznanici na Kindle-u (ne znam koji model) ne radi ekran. Nisam pitao kako/zasto se to desilo, nije ni bitno. Sta da radi, da li imate predlog, gde da odnese uredjaj?

Ti dečko stvarno imaš razvijene fanboy emocije u vezi Kindl e-readera 🙂

Moji komentari u ovoj temi:
Nadju se prilično često (i povoljno), nekad na Benchu nekad na KP.

Ja sam moj Kindle Touch prodao pre nekih 4 godine (bilo mi nepraktično da za jedne stvari koristim tablet a za druge čitač).
Ali to ne menja stvar, za čitanje je Kindle Touch najbolja stvar posle papira.

Da, nadje ih se.

Ja sam svojevremeno prodao Kindle i prešao na tablet, nije mi bilo praktičmo da koristim 4 uredjaja svakodnevno (pc, telefon, tablet, Kindle).
Jedino zbog tog razloga.
Iskustvo i komfor čitanja na tabletu i Kindleu se ne mogu porediti...

Služi tablet sasvim ok za čitanje.
Potrošnja baterije je nikakva, na čitanju a bez ostalog 14-18 sati sot-a.
Prirodno da nije bolji od Kindlea, lcd vs e-ink...

Nisam ja taj koji gaji osećanja prema hardveru ili softveru 🙂
Na IT forumima je to uobičajena stvar...

Kao što rekoh, Kindle je odličan.
Kao što rekoh, tablet radi posao.

Poznanici na Kindle-u (ne znam koji model) ne radi ekran. Nisam pitao kako/zasto se to desilo, nije ni bitno. Sta da radi, da li imate predlog, gde da odnese uredjaj?
Ekran moze da ne radi samo ako ga je ostetila fizicki.Ako je samo "zaledjen", usled predugog nekoriscenja, neka drzi power dugme sve dok se tab potpuno ne resetuje.Ako opet ne reaguje, neka ga stavi na punjenje pola sata, pa neka ponovi postupak.

Imam kindle vec skoro 4 godine, nikakav kvar nisam imao, niti sam cuo da je neko imao bilo kakav kvar na njemu.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

@poolmaker
"Ti dečko" nisi odgovorio na moje pitanje. Prvo prozivaš pa se onda praviš lud.

Moj komentar na ovoj temi je bio da se e-ink ne može porediti sa tabletom što se čitanja knjiga tiče.
Ti si mene napao kako nije tako, a lepo sam ti rekao da je u redu, da se ne slažemo i to je to.

Svi u temi se slažemo po tom pitanju, jedino ti si na drugoj strani. A na celom internetu ne bi našao 5 njih koji dele tvoje mišljenje.
Ja sam bio kulturan i nisam ti rekao da lupaš, nego sam uzeo da si izuzetak i mislio sam da sm osa tim završili, ali si ti krenuo da prozivaš iz meni nepoznatog razloga.

Evo i sad si rekao da sam "fanboy" Kindle na osnovu toga što se slažem sa celim svetom da je e-ink u odnosu na tablet neprikosnoven za čitanje. Nigde logike.

Sobzirom da si me tako nazvao znači da se ono jeste odnosilo na mene, a kako si tražio da ti citiram gde si to rekao evo ti potvrda.
Dakle, ti si lažov! Ne ja.

Obrati se Amazon-u. Znam da su nekima izlazili u susret.

Poslednja izmena:
Tu se slažem.
Na pitanja ne odgovaraš, napadaš i lažeš, pa ne vidim svrhu daljeg obraćanja tebi.

@iceAge
Poslušaj Saleta.
Meni se dva puta desilo (posle dužeg nekorišćenja) da se ne pali, čak ni posle uključenja u struju. Tek posle ~4 sati se upalio. Ostavi ga tokom noći na zidni punjač (od telefona recimo) pa onda vidi. Možeš da proveriš i da li taj punjač i kabl rade.

Ako ne pomaže ništa od toga, onda piši Amazon-u.

Slažem se, mislio sam da ćeš argumentima dokazivati....
Upravo si opet potvrdio da nemaš argumenata i da ti je vređanje sagovornika jedino oruđe.
Spuštanje na tvoj nivo mi stvarno nije potrebno.
Pozdrav

Preneo sam savete za ekran problem, hvala

Sent from mTalk

Nazad
Vrh Dno