Šta je novo?

ebay pomoc

ajojj :( nista onda cu otici u postu, pa cu pitati.. kontaktirao sam prodavca on mi kaze da je poslao 21.01 i naveo mi na koju adresu... sve je tacno, samo ko zna kad ce stici...

^ Neces u posti saznati nishta, da je paket tamo stigao, postar bi ti doneo. Ako imas neki tracking, upishi ga na www.posta.rs i videcesh da li je paket uopshte u zemlji. Ako ti kinez nije dao, pitaj ga, svi paketi ga imaju..

Sta preporucujete das e radi u slucaju kad prodavac trazi 7,5f za shiping za item od 5,5f ? :D
Naravno slao sam mu poruku.

A shta je to shto kupujes ? Ne mozesh da ocekujesh da postarina za neshto koshta isto preko pola sveta i iz Jagodine :) Pogotovo ako je prodavac dovoljno pametan da zna da ce morati iz dzepa da ti iskeshira ako neosiguran paket nestane. A samo postarina na neosigurane pakete, i to iz Kine, moze da bude dolar ili dva. Pokushaj od nas da poshaljesh takav isti paket pa cesh videti koliko te kosta sa osiguranjem...

I sta radite kad prodavac nece da ispostavi total (cenu shipinga) ? Malo je glupavo jer ako ne znam cenu item+PTT kako da platim ?

Kako nece ? Pa jel taj prodavac shalje uopshte van svoje zemlje/EU/ili slicno ?

Poslednja izmena:
^ Neces u posti saznati nishta, da je paket tamo stigao, postar bi ti doneo. Ako imas neki tracking, upishi ga na www.posta.rs i videcesh da li je paket uopshte u zemlji. Ako ti kinez nije dao, pitaj ga, svi paketi ga imaju..?

ma nema tracking broj.. kontaktirao sam prodavca i kaze da nema tracking broj.. zamolio me je da mu ne dajem negativan feedback ni slucajno, da ce mi vratiti pare ako ne zelim da cekam posiljku... na sve pristaje samo da mu ne dam negativan feedback... :( ne znam sta da radim, da li da odkazem i da kupim drugi u nemackoj ili da cekam jos? aa vec je proslo 22 radna dana.. ne znam koliko to moze da potraje jos..

zna li neko koliki je rok isporuke iz Hong Konga za Srbiju??

Meni je prosle godine PS3 igra putovala 42 dana iz HK, placena i poslata 9.2. a stigla 22.3. Neka ti prodavac vrati pare kad se vec nudi a tebi ako ipak dodje roba budi fer pa mu plati ponovo

ma nema tracking broj.. kontaktirao sam prodavca i kaze da nema tracking broj.. zamolio me je da mu ne dajem negativan feedback ni slucajno, da ce mi vratiti pare ako ne zelim da cekam posiljku... na sve pristaje samo da mu ne dam negativan feedback... :( ne znam sta da radim, da li da odkazem i da kupim drugi u nemackoj ili da cekam jos? aa vec je proslo 22 radna dana.. ne znam koliko to moze da potraje jos..

Pa to je oko 30 kalendarskih, nije to strasno. Ti si pokriven do 45 dana preko paypala, bas te briga. Ako do 40. dana paket ne stigne, trazi od prodavca refund pa kupi na drugom mestu ili opet od njega, svejedno je, resetuje se vreme za koje paket treba da stigne.

Robi iz Kine treba 20-50 dana da stigne do nas. Poslednja isporuka (3. I), stigla je tačno mesec dana kasnije. Stići će 99.9%.

cekam do kraja nedelje, pa ako ne stigne, trazicu povracaj novca.... pa cu da kupim u Nemackoj i ovako saljem sve na Nemacku adresu, ne znam sta mi bi da probam na Srpsku.. :(

ako mi stigne, platicu mu tih 25 eura..

jel moze neko da mi pomogne u vezi paypal-a?

imam karticu master card banca intesa i radila je do pre nekih 15 dana, sve dok nisam promasio kod za verifikaciju...
sad mi je blokirana, na koji nacin mogu da odblokiram tu karticu?? sta treba da uradim, da li je neko ovo vec radio??

ako moze detaljno da mi napise.. i hteo bi da pitam da li je problem sto sam nalog prijavio na nemacku adresu kod rodjaka?

hvala unapred na odgovoru

Tebi se toliko toga izdesavalo da ces moci knjigu da napises :)

Posalji mail Paypalu, oni ce ti objasniti sta treba da radis jer je to tvoj nalog, ne moze niko od nas znati, i to detaljno, kako i zasto su ti oni blokirali karticu...

pisalo mi je gore da moram poslati sliku pasosa itd, da potvrdim indetitet. pa me je zanimalo, da li je neko imao slican slucaj, da mi samo napise sta bi jos trebalo sve da napisem itd, da zavrsim sve odjednom...

sta po Vasem misljenju da im sve posaljem??

sorry na dosadjivanju.

ps: blokirali su mi karticu zato sto sam pogresno uneo verifikacioni broj.

jel moze neko da mi napise neku slovenacku adresu, da registrujem paypal

kad pokusam da registrujem karticu, izbaci mi ovo

This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card.

sta da radim???

Imas li ti para na toj kartici? Moras imati bar 2-3e za verifikaciju...

Kartica ce ti biti aktivna tek 24h nakon preuzimanja, a mozda prodje i par dana dok je aktiviraju. Ako imas intesin net banking mozes tako da proveris da li ti ej aktivna kartica... Ili da zoves operatera da proveris.

Kartica ce ti biti aktivna tek 24h nakon preuzimanja, a mozda prodje i par dana dok je aktiviraju. Ako imas intesin net banking mozes tako da proveris da li ti ej aktivna kartica... Ili da zoves operatera da proveris.

napravio sam net banking, pise status AKTIVAN, ali ja jos uvek ne mogu da koristim karticu

evo danas sam uspeo da registrujem i verifikujem karticu, sve uspesno :)

i jos jedna dobra vest odblokirali mi staru karticu danas i bio sam u banci da uzmem lib za master card i kazu da to nema za nju? na koji nacin mogu da vidim izvod???

ljudi je l moze neko da mi pomogne molim vas.. :(

zvao sam call centra izdiktirali su mi sa izvoda kod od paypal-a i verifikovao sam, samo sto sam pre verifikacije kupio duks od 49 funti i sad mi stoji da mi je nalog limitiran, sta je potrebno da uradim, verifikaciju sam izvrsio posle kupovine :(

Limitiran nalog nema veze sa verifikacijom kartice i kada si je uradio...

ljudi trazi mi paypal da im posaljem komunalni racun i racun mora da sadrzi adresu sa kojom sa prijavljen na paypal-u???

jel imao neko ovaj problem??
sta da uradim?
molim vas pomozite

Poslednja izmena:
iz srbije ne mozes to uraditi. citaj malo po forumu. Oprosti se od tog paypal naloga.

probacu, u medjuvremenu sam promenio adresu, stavio sam moju adresu samo sto je slovenija...

a ta mi je kartica vec bila blokirana i odblokirali su je kada sam im poslao foto-kopiju pasosa... aa pasos je naravno Srpski... i pre 3 dana su mi odobrili ponovo karticu... samo sam se zeznuo sto sam uneo tu karticu na drugi profil, nisam na onaj prvobitni gde je kartica vec bila aktivirana.

Šta si ti sve uradio za ovih nedelju dana:zgran:
Da si lepo čitao neko od uputstava koja su okačena po raznim temama na bench-u (pa i ovde) ovoliko pehova ti se ne bi desilo, ali hajde de, požurio si da što pre otvoriš PayPal i to ti se obilo o glavu.
Dakle, ubuduće polagano, čitaj šta piše, ne žuri i ako ti nešto nije jasno pitaj, imaš ovde dovoljno ljudi koji su ipekli zanat kupovine preko eBaya.

ma morao sam da zurim, posto mi paypal pre radio normalno na tu master card i sve sam uredno placao... a radim narucivanje sa ebay-a pa imam dosta osoba koje narucuju, a dosta stvari mi je bilo na cekanju, morao sam sto pre da platim, posto mi kombi krece sutra za nemacku, po kupljene stvari...

medjutim, meni je ta master card istekla, pa sam promasio verifikacioni kod i blokirali mi karticu, nakon cega sam ja otisao u banca intesu i podigao Internet karticu.. u medjuvremenu dok sam cekao izradu kartice, ja sam poslao fotokopiju pasosa i kartice i isti dan kad su mi izdali internet karticu, stigla mi je poruka od paypal-a da mi je kartica Master card odblokirana i da je sada mogu koristiti....

e sad desio se jedan problem, ja sam oko 4 sata popodne dodao visa internet karticu na stari paypal nalog ( na nalog gde mi je bila prijavljena master card), i sve uredno verifikovao i platio 6 stvari.... nakon nekih 2 sata dobio sam mail od paypal-a da mi je odblokirana i master card i ja sta cu, reko ajde da napravim jos jedan profil i napravim na sloveniju i dodan Master Card... e sad verovatno je problem u tome sto mi je kartica bila odobrena za stari profil, a ja je dodao na novi i jos adresa nova, tj na sloveniju, a ovaj je na Nemacku....

sad ne znam sta ce biti, nadam se najboljem..

sta vi mislite??

Imam problem sa Ebay/PayPal-om. Sve sam lepo otvorio sa intesaonline karticom. PayPal na Sloveniu sve verifikovao ok povezao sa ebay-om. Kad probam Add funds na pal-u dobijam sledecu poruku:
"Add Funds is Not Available
PayPal does not currently offer the ability to add funds from your bank account.
When you make a payment, PayPal charges the buyer's credit card and instantly credits the seller's PayPal account."
Ok, nema veze. Kupim stvar na Ebay i kada dodje deo kada treba da platim, odaberem paypal kao nacin placanja i :
"We were unable to process request.
Please try again in a few minutes. If the problem persists, contact Customer Support."
Pomagajte, molim vas! :D

Eh o tom problemu ja pisem vec neko vreme. Izgleda da su poceli da odstranjuju nas Srbijance. Resenje ti je da se ulogujes na ebay.co.uk i na my ebay pokusas da platis. Meni je UK ebay registracioni sajt, pa ne znam da li ima veze sa tim.

Hvala. Uspeo da platim preko Ebay.co.uk iako sam se registrovao na ebay.com ali nebitno vazno da radi! :D

Nazad
Vrh Dno