Šta je novo?

ebay pomoc

einstein

Čuven
Učlanjen(a)
19.12.2001
Poena
660
Paypal pitanje

Dakle treba mi paypal nalog samo za primanje novca preko neta i slanje novca preko neta. Uopste mi ne treba kartica uz to. Da li neko moze da mi objasni sta trebam tacno da uradim (koju zemlju da koristim i sl)?

pa mora da ti neka kartica bude vezan za paypal racun, inace ne bi mogao da primas u ruke pare. A ako oces to, onda to nece biti legalno, barem jos par godina...

ma mozes, samo stavis drugu zemlju ali posle otvaranja racuna ne mozes da dodas karticu.
Znaci imas akaunt ali ne mozes da placas...odnosno mozes tako sto ti neko posalje novac na tvoj PayPal.
Imam ja licno sa Visom Virtonom RF banke otvorio sam ga iz zezanja.

Ovo je iz jednog drugog thread-a. Na to sam mislio. Ne treba mi da primam na ruke, treba mi da placam nesto na netu(a meni ce drugi ljudi da uplacuju na paypal)

Poslednja izmena:
Za to što tebi treba, ne moraš uopšte da vezuješ bilo kakvu debitnu ili kreditnu karticu za paypal nalog. Znači samo otvoriš paypal nalog i to je to. Čim ti neko uplati pare, moći ćeš i da ih trošiš. Možeš da koristiš bilo koju zemlju, nebitno je, pošto proveravaju podatke tek kad hoćeš da povučeš malo veću sumu novca sa paypal računa na cc ili svoj bankovni račun...

fora je sto sam bio otvorio na Hrvatsku, ali ljudi nesto nisu mogli da uplate. Ajd probacu sad na Austriju vidim da ljudi uspevaju sa njom

To sto ti hoces funkcionise bez problema, licno saradjujem sa vise ljudi kojima ja saljem novac na njihov PP a oni ga koriste i placaju na Ebay-u itd. Nije potrebna nikakva kartica.
Vazno je samo da otvoris PayPal na zemlju koja moze da prima pare.
Hrvatska recimo ne moze, a ja ti preporucujem Austriju.
Ovde imas za svaku zemlju detaljno:
https://www.paypal.com/worldwide/

Jedina stvar koja moze biti problem su limiti (sending & receiving) ali ako ne placas neke ozbiljnije sume onda si Ok.

Za to što tebi treba, ne moraš uopšte da vezuješ bilo kakvu debitnu ili kreditnu karticu za paypal nalog. Znači samo otvoriš paypal nalog i to je to. Čim ti neko uplati pare, moći ćeš i da ih trošiš. Možeš da koristiš bilo koju zemlju, nebitno je, pošto proveravaju podatke tek kad hoćeš da povučeš malo veću sumu novca sa paypal računa na cc ili svoj bankovni račun...

Apsolutno netacno... Ja sam otvorio par puta nalog samo da bih primao pare, ali bez verifikacije ti zakljucavaju nalog ci dobijes neke pare na racun tako da ih ne mozes koristiti...

Apsolutno netacno... Ja sam otvorio par puta nalog samo da bih primao pare, ali bez verifikacije ti zakljucavaju nalog ci dobijes neke pare na racun tako da ih ne mozes koristiti...

Baš čudno. Meni su stizale pare na PP račun, ali ih nisam prebacivao na bankovni račun ovde, već sam ih trošio, i nisu mi tražili nikakvu verifikaciju.

Garantujem 100% da za Austrijski nalog nije tako. Mozda si to probao ranije?

A reci mi koliko vremenski tako radis? Ja sam ranije imao nalog na koji sam stancovao pare, pa nakon mesec dana mi stavili limited access, dok na drugom cim sam primio pare stavili mi limited...

A reci mi koliko vremenski tako radis? Ja sam ranije imao nalog na koji sam stancovao pare, pa nakon mesec dana mi stavili limited access, dok na drugom cim sam primio pare stavili mi limited...

Jedno dve godine. Doduše sume su bile manje. Nisam nikada "štancovao" kao što ti kažeš. Znači uglavnom sam ih ubrzo potrošio čim bi stigle. Na račun je bila vezana i debitna kartica koju sam koristio takođe.
Verovatno si im ti sa tim "štancovanjem" postao sumnjiv, pa te posle stavili na crnu listu.

Radim tako duze vreme, i nemam problema. Kad popunim limit (1500EUR Austrija) ja otvorim novi itd.
Zasto su ti blokirali drugi akaunt oni nemaju pojma da si to ti ili si dao iste podatke?

Radim tako duze vreme, i nemam problema. Kad popunim limit (1500EUR Austrija) ja otvorim novi itd.
Zasto su ti blokirali drugi akaunt oni nemaju pojma da si to ti ili si dao iste podatke?

Nisu bili isti podatci... Znaci sad ja mogu da otvorim austrijski nalog, bez ikakve kartice ili verifikacije, neko mi uplati pare sa drugog paypal naloga i te pare mogu da koristim bez problema 100% ?

Poslednja izmena:
Za sada je tako.

Cemu sva ta komplikacija ?
Zbog cega prebacivati pare nekome da bi mogao da plati ?
Moj drug ima nalog na ebay-u, biduje, bori se i ostalo, a ja platim.
I ne mos' biti prostije ;)

Naravno, i to stoji kao opcija ali kada imas vise ljidi koji te cimaju onda i to postane zamorno. A da ne pricam o tome da prodavci flesiraju za shipping address. Ti ne mozes u PP da podesis njegovu adresu, zar ne? Pa onda moras da im napomenes za koga placas, i koj item je u pitanju...

OK, recite mi samo, da li je moguce prodavati na eBay nesto i primati pare na taj racun? Ja imam stari ebay nalog na kom imam registrovanu karticu i mogu da prodajem, pa me zanima da li ce mi opet limitirati paypal nalog ako krenem da prodajem nesto na ebay.

Dakle treba mi paypal nalog samo za primanje novca preko neta i slanje novca preko neta. Uopste mi ne treba kartica uz to. Da li neko moze da mi objasni sta trebam tacno da uradim (koju zemlju da koristim i sl)?

To je jako zayebano.
Moras da otvoris nalog u banci u nekoj stranoj zemlji - madjarskoj pretpostavljam da je najbolje.Blizu je i npr u Segedinu u svakoj banci imas nekoga ko prica srpski :)
Mozes sa laznom adresom i imenom da otvoris paypal (kao sto npr i ja radim - ali za security uvek imam 2 account-a).

Onda prebacis sa paypal-a u u banku (verovatno je citybank najbolja).Pa neki wire transfer ili western union do kuci.

Prilicno je velika zejebancija a nije ni sigurno ako radis sa laznim imenom.

OK, recite mi samo, da li je moguce prodavati na eBay nesto i primati pare na taj racun? Ja imam stari ebay nalog na kom imam registrovanu karticu i mogu da prodajem, pa me zanima da li ce mi opet limitirati paypal nalog ako krenem da prodajem nesto na ebay.

To niko ne zna. Ja recimo menjem akaunte kad dodjem do receiving/sending limit-a.
Za sada uspevam ali nisam siguran dokle ce da traje...

Dakle ljudi na koju zemlju da se registrujem, treba da mi stizu pare i da uplacujem sa Paypal (ocu da otvorim jos jedan posto mi je ovaj trenutno blokiran sa nekim parama na njemu :( )

Koja je fora ljudi sa tim limitima ? Ja mesechno prebacim bar 5000$ preko austrijskog naloga, desi se i 10k...

Poslednja izmena:
ja imam pravi racun vezan za banku u Francuskoj, i blokirali su mi par puta racun jer kako kazu" moja banka je prijavila mogucu prevaru"(zato sto sam skidao vise nego sto imam na racunu npr...)

Sending limit na "klot" PREMIER nalogu (Austrija) je 1500EUR/year. A sa karticom samo 1000EUR vise odnosno 2500EUR/year. Kada se dostigne limit racun je neupotrebljiv, moze da se prima novac ali ne moze da se trosi.
Za podizanje limita potrebna je verifikacija, odnosno dodavanje bankovnog racuna na PP ili slanje dokumenta (scan-ovi Licne karte i nekog racuna).

Jedno pitanjce, otvorio sam novi ebay nalog, novi paypal nalog, uplatio mi ortak iz HRV na paypal pare i kada kupujem sa eBay, moram u okviru adrese da obezbedim i kucni telefon zbog provere naloga??? Da li je i kod vas ovako, dakle adresa ide u formatu

Ime prezime
Ulica i broj
ZIP, Grad
Drzava
Telefon

sad ne znam da li ce ceo post office u svetu razumeti taj telefon kao telefon ili kao oznaku neke zemlje, pokrajine i poslati item na neocekivano mesto???

Poslednja izmena:
Meni su trazili ili telefon ili karticu da adujem,ja sam adovao karticu

Jedno pitanjce, otvorio sam novi ebay nalog, novi paypal nalog, uplatio mi ortak iz HRV na paypal pare i kada kupujem sa eBay, moram u okviru adrese da obezbedim i kucni telefon zbog provere naloga??? Da li je i kod vas ovako, dakle adresa ide u formatu

Ime prezime
Ulica i broj
ZIP, Grad
Drzava
Telefon

sad ne znam da li ce ceo post office u svetu razumeti taj telefon kao telefon ili kao oznaku neke zemlje, pokrajine i poslati item na neocekivano mesto???

Nemas frke za fon. Kad salju neki prodavci ga stavljaju uz adresu a neki ne. Ide ispod drzave sitnijim fontom i to je za postu dobar dan.
A sto se tice love mozes i meni da se javis...;)

Vrh Dno