Šta je novo?

eBay, pitanja, diskusija, saveti i preporuke

@Hunder

Covek se reklamira vec duzi niz godina na vecini domacih auto-moto foruma. Od istog sam pre par godina narucio par stvari i sve je proslo ok. Proslog vikenda sam narucio Kindle sa Amazona...

Naručio si kindl sa amazona direktno ili preko ovog sajta e-naručivanje? Ako si preko njih, koliko si platio proviziju, poštarinu? Ja sam pre par godina naručio direktno sa amazona i nisam ništa dodatno platio (čini mi se samo 19 usd poštarinu). Sada međutim amazon u ime kupca plaća pdv i carinu i odmah ih naplaćuje pa se baš i ne isplati direktno, zato me zanima koliko ovi naplaćuju ako si preko njih.

^
Poslao link sa Amazon.de na mail [email protected] i uplatio 50% od cene Kindla na njegov racun u Intesa banci. Kindle Paperwhite special offers je kostao 80 evra (akcija) + 15 evra za njihovu uslugu. Pored pomenutih 95 evra jedino jos treba da platim cenu transporta Post Ekspres kurirskom sluzbom.

Na mail-ove sporo odgovaraju (24h-48h), nadam se da ce sve biti ok.. :D

Sećam se tog sajta, to drži jedan lik iz Bataje. Kupovao sam neke stvari za motor preko tog sajta, pošto ih nisam mogao naći ovde, već samo u DE. Lik je proveren. Međutim, provizije mu nisu baš neke. Ako uzmemo da revodna carina uzima 32%, njegova provizija je 18% posto što je po meni mnogo. Na skupu robuto zna puno da ispadne.

Poštenije bi bilo da kao ostali forward sajtovi uzima fiksan iznos (u zavisnosti od gabarita) a ne da naplaćuje od vrednosti robe (faktički ko carinarnica).
Bilo kako bilo, pouzdan ali skup servis.

Odgovorio mi je lik i trazi 20% provizije na kupljenu robu. Posto sam hteo da uzmem pojacalo koje kosta 800e 160e provizije mi je bas mnogo...

Pa ti ga kupi ovde ili skokni do Nemacke. Mislim razumem da svi gledamo da prodjemo povoljnije, ali suluda su ocekivanja da ce neko da za sitne pare vuklja pojacalo i slicne stvari preko carine.

Poslednja izmena:
Nemac da mu posalje za Srbiju?
Teško...

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Ja prije par godina uzeo olovku za Surface tablet, stigla začas iz Njemačke, sve korektno.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

83.jpg

Small Packet BY AIR ( China Post Ordinary Small Packet Plus )

Paketici putuju od 20-70 dana.

Kakva su iskustva na eBay-u - da li odmah da cimam prodavca ili da cekam oko 60 dana ?

Jeste da si naručio pre kineskih praznika, ali nekad i van sezone praznika ume da putuje 2 meseca. Nego vidim da imaš tracking, šta kaže on, gde je paket?

@Jeremy

Small Packet BY AIR sada imaju pracenje ali samo do prvog tranzitnog centra i na adrese u Srbiji bez nekog narocitog
pravila stizu za 20-70 dana.

Evo i sad tokom ovih praznika neki su mi stigli za 20ak dana , a neki kasne i na AliExpressu sam u dogovoru sa prodavcima
produzio rok.

Posto sa zakasnjenjima na eBay-u nemam iskustva , pitam sta treba da radim ?

Znači nema vajde od praćenja!
Mislim da je ranije bio rok na ebay-u 30 ili 45 dana od krajnje procenjenog roka (u tvom slučaju od 8.3.). Ali paypal je svakako produžio rok na 180 dana (mislim da se tu računa od dana transakcije). Tako da ako si platio paypal-om, onda imaš rok 180 dana. Ti datumi su samo procena, ne znači da treba da se žališ ako nije stigao do 8.3. ali svakako je sasvim u redu da kontaktiraš prodavca. Mislim da će te on zamoliti da sačekaš još malo, klasika:)
U svakom slučaju siguran si 180 dana, samo nemoj da zaboraviš:)

Ja uvek tražim refund po isteku roka i platim kasnije kad i ako stigne.

Ima vajde od praćenja, tog besplatnog ne, ali sa registrovanom poštom da, sve se vidi, a i kada vide na koverti/paketu kod za praćenje registrovane pošte, naši znaju da ne mogu da marnu (i nama ne stigne, pa se peglamo sa Kinezom i tražimo povraćaj).

Lik iz Bataje, kako napisa Vatrogasac je malo neodgovoran/zauzet... Posle 14 dana i uplacene sume od 50% vrednosti predmeta, na moj mail kada mogu da ocekujem Kindle, odgovora da isti nije kupljen. Narudzbina se po njegovim recima nije mogla realizovati putem poziva, poruka i mail-ova vec popunjavanjem neke tabele na sajtu?? Posto se akcija na Amazonu zavrsila te cena Kindla vise nije bila 80 vec 120 evra, uplacenu sumu mi je vratio.

Danas sam dobio pm od osobe koju gospodin zavlaci za predmet slicne vrednosti...

Zelim da javim da je posiljka stigla....

Pre par dana za identican proizvod je predvidjeni rok isporuke produzen na 2 meseca

pr.jpg

Lik iz Bataje, kako napisa Vatrogasac je malo neodgovoran/zauzet... Posle 14 dana i uplacene sume od 50% vrednosti predmeta, na moj mail kada mogu da ocekujem Kindle, odgovora da isti nije kupljen. Narudzbina se po njegovim recima nije mogla realizovati putem poziva, poruka i mail-ova vec popunjavanjem neke tabele na sajtu?? Posto se akcija na Amazonu zavrsila te cena Kindla vise nije bila 80 vec 120 evra, uplacenu sumu mi je vratio.

Danas sam dobio pm od osobe koju gospodin zavlaci za predmet slicne vrednosti...

Pa on juri one što daju 500+ Eur za auto i moto delove (masna provizija jer sve knjiži na procenat), briga njega za tvoj Kindle i zaradu od 15 evra :smoke:
Još kad je video da mora da štiklira dve opcije na Amazonu (boja Kindle-a i sa/bez futrole) pao mu mrak na oči :D

Ubuduće preporučujem mailbox.de za poručivanje iz DE. Mada je idealno ako imaš rođaka, kuma, pobratima da ti pošalje busom. To će te izneti 10e, plaćanje kod kod šofera bez fiskalnog.

Poslednja izmena:
Ja sam taj koji je kontaktirao @kept-a, da vidim da li je dobio pošiljku,jel se u mom slučaju nešto oteglo,21.02 dao sam pare, a komunikacija slaba.
Ali evo, mene je lik, Miloš, posle mesec dana ispoštovao,danas mi je stigao paket, a ceo iznos sam mu dao unapred (100€).

Neki moj utisak je da je prezauzet, a mi bi (kupci) odmah i sad:)

Da li je moguće da je ovo original? Treba mi, i spreman sam da dam ove pare, ali ne bih da s nasadim na gvozdena jaja.

^
Nov nalog, malo ocena, sve sitne transakcije = jasno, original 'narodna' licenca.

Narucio sam paket 22.2. ili 23.2. Rok za dostavu je 13.3-20.4

Dobio sam i tracking broj, ali evo vidite sta pise:

2018-02-26 20:54 Yiwu,China / Shipment arrived at facility and measured
2018-02-26 20:54 Yiwu,China / Fpx pciked up shipment.
2018-02-23 13:13 Parcel information received

Vec skoro mesec dana se nista ne desava. Inace, posta je singapurska, a jedino na 4px.com prikazuju status, na 17track ga i nema.
Cini mi se da sam negde procitao da Singapurci znaju da kasne sa azuriranjem po 10ak dana, pa da paket stigne pre nego sto bude azuriran na sajtu, ali ne znam je li ovoliko kasnjenje normalno za njih?
Postoji li mozda sansa da su me zavrnuli, posto sam na aukciji dobio proizvod po gotovo duplo nizoj ceni nego sto je regularna?

Postoje pre dve mogucnosti:
- Paket stvarno nije izasao, nego sneg, kineska NG, zastoji itd. pa stvarno jos uvek putuje
- vec je vracen sa carine (kineske), iz nekog razloga
Ovo drugo se nesto desava, zadnjih meseci, i sa stvarima za koje nema smisla :(
A moguce je i da nema status update sa nase carine.

Sacekaj krajnji rok.

Imam MTS master karticu i vec tri puta sam kupovao preko ebay-a (konkretno ebay.uk). Sva tri puta mi stigne sms poruka da je izvrseno placanje i gde je obracunata cena u dinarima koja se skida sa stanja, i odmah posle toga mi stigne poruka da je ponisteno placanje gde mi se skine 1 dolar (oko 100 din). Nije mi bio problem prvi put, ali vidim da pocinje da mi smeta posto planiram da cesto kupujem. Svaki put po 100 din nije malo. Zvao sam mts call centar i rekli su mi da je online placanje potpuno besplatno a mene zanima ko mi uzima taj 1 dolar svaki put i zasto stize poruka o ponistenom placanju. Roba mi stigne svaki put bez problema. Kome ja placam taj 1 dolar i da li je to mozda sto nemam nalog paypal vec placam direktno sa kartice ili nesto drugo? Zna li neko?

1$ ti skine PP za proveru kartice, ali ih odmah i vrati.

^
Nov nalog, malo ocena, sve sitne transakcije = jasno, original 'narodna' licenca.

Ne mora da bude narodna licenca. Skoro je bilo na HB SF 10 i 11 za mislim 16$. Ja sam tražio nekog da podelimo troškove (ja bih uzeo 10) ali se niko nije javio.

Alfa, hvala. Moguce da je nesto od ovog sto si nabrojao, jer sam mesec dana ranije narucio jos jedan paket i taj mi je stigao nedavno, nakon skoro dva meseca, pola meseca nakon zavrsetka roka. Pre ova poslednja dva, obicno su mi paketi stizali nakon 20ak dana.

Pitacu Kineza da vidim zna li on nesto, da ne cekam jos mesec dana uzalud.

@Zaporožac
U kom formatu je broj za pracenje ? Mozda posiljka ima pracenje samo do prvog tranzitnog centra.

@brga
Nisi dobro pratio - pogledaj izvode posle par dana.
PayPal prvo radi proveru stanja , pa radi okvirno zaduzenje u dinarima , pa u roku 2-3 dana obradi transakciju i radi konacnu konverziju iz € u $.
MC kartica je vezana za EURO i konverzija se vrsi iz € u $ po MC kursu u trenutku kada PP obradi transakciju .PayPal zaracunava svoju proviziju od oko 5%.

Narucio sam paket 22.2. ili 23.2. Rok za dostavu je 13.3-20.4

Dobio sam i tracking broj, ali evo vidite sta pise:

2018-02-26 20:54 Yiwu,China / Shipment arrived at facility and measured
2018-02-26 20:54 Yiwu,China / Fpx pciked up shipment.
2018-02-23 13:13 Parcel information received

Vec skoro mesec dana se nista ne desava. Inace, posta je singapurska, a jedino na 4px.com prikazuju status, na 17track ga i nema.
Cini mi se da sam negde procitao da Singapurci znaju da kasne sa azuriranjem po 10ak dana, pa da paket stigne pre nego sto bude azuriran na sajtu, ali ne znam je li ovoliko kasnjenje normalno za njih?
Postoji li mozda sansa da su me zavrnuli, posto sam na aukciji dobio proizvod po gotovo duplo nizoj ceni nego sto je regularna?

U principu ako ga na 17track nema, onda je to onaj lokalni njihov koji prati dok ne izadje iz kine/malezije/singapura, a posle nema pojma. Znaci nije registrovana medjunarodna posiljka.

21.04. ako ti ne stigne, otvaras case na ebayu, i trazis pare da ti vrati nazad, i to je to. Sve sto na nasoj posti se ne ocitava, to je u pitanju neka jeftina varijanta. UC/MY tj trackinzi koji cesto pocinju sa tim slovima imaju samo 3 updatea i onda nista, isto kao ona yanwen posta ili sta vec, to je neka fora da valjda boostuju confidence kinezi nama, u smislu "ma vidis bre poslato je sigurno, cekaju se ovi vas da updateuju", ali je u ocima ebay resolution centre-a taj tracking na nivou WC papira, ako taj tracking njihov sistem u purchase historyu ne moze da trackuje, (moze da kliknes na broj u purchase history tabu), ili ako 17track pokazuje da se nije vec 30 dana updateovao, dobijas spor protiv njih.

Ne znam da li postoji tema za moje pitanje ali ako neko od Moderatora vidi da je post u pogresnom delu neka prebaci.

Zanima me da li postoji neki sajt ili neko ko je imao iskustva da porucuje sa ebay ali preko nekog drugog ? Mislim na to da ja nemam nalog na ebay niti imam znanja oko tih transakcija pa bih ako neko/negde/nesto postoji da ja dam kes a da to neko odradi uz naravno neku moju doplatu ?
Pre par meseci sam video neki sajt poput posrednika ali sad se ne secam gde sam to gledao niti video :S:

Ako ima pomoci u napred se zahvaljujem

A salje za CG LOL :)
Imam utisak da oni nas mesaju sa Sibirom ili necim slicnim kad tako nas nema a ima drugih balkanskih zemalja.
Uzjedno nema pola EU, a ima Hrvatske i CG.

Nazad
Vrh Dno