Šta je novo?

eBay, pitanja, diskusija, saveti i preporuke

Izabrao si slanje iz nemacke za srbiju preporuceno za 3.7eur?

Dzabe :D
To tesko da ima... osim u kini.

Obicno je 3.70 a prepuruceno 6.20 eur.
Zasto nemci ne umanje 19% pdv kad salju van eu,ovako placamo duplo pdv.

Oko 4eur je bilo samo u okviru EU za male posiljke, napolje je 16-20eur sa pracenjem
Dosta puta sam porucivao.

Slali su meni. Prijateljica platila 6.20€ za omanji paketic (pismonosna posiljka). Solje, cdovi i tako neke sitnice. Medjutim, budi siguran da vecina Nemaca ceni svoje vreme i naplacuje 'izgubljeno vreme' za slanje i pakovanje mnogo vise od cene slanja.

Oko 4eur je bilo samo u okviru EU za male posiljke, napolje je 16-20eur sa pracenjem
Dosta puta sam porucivao.
To sto su tebi toliko naplatili ne znaci da slanje toliko kosta :)
"Bucbuc" je najverovatnije uboo zasto je skuplje.

Meni amer iz usa slao stampanu plocu na poklon i kaze samo plati 2 $ saljem first class leter. I stiglo.

Ako je u naslovu aukcije pisalo 43x43 onda ti se taj naslov vidi i na Paypal nalogu, za slučaj da je editovao taj item na 34x34
Dogovorio sam se sa oba prodavca oko povracaja novca, i rekli su mi da pogledam paypal u roku od 24h, e sad gde mogu to paypal-u da pogledam? ja sam gledao, ali nigde ne pise da je refundiran novac, ili taj novac treba da cekam na mi prebace na racun pa da tu pogledam? Rekao mi je da njegova krivica, i da mozemo da se dogovorimo, tako sto sam ja trazio natrag pare... na paypal-u pise ono sto sam ja rekao 43x43, mogu i da slikam pa da postavim

Кад уђеш на свој PayPal налог, тамо где су ти трансакције треба да се појави и уплата од стране продавца.

Ako nisi menjao layout, sada ces odmah videti transakcije najnovije cim se ulogujes.
Prva/dve (koliko sam razumeo 2 refunda?) bi trebalo da budu refunds. Povracaj na PayPal je maltene instant, cim se dogovoris sa prodavcem ili eBay presudi, vidi se u roku od 5 sek.
Povracaj na samu karticu traje duze :(

Ako nisi menjao layout, sada ces odmah videti transakcije najnovije cim se ulogujes.
Prva/dve (koliko sam razumeo 2 refunda?) bi trebalo da budu refunds. Povracaj na PayPal je maltene instant, cim se dogovoris sa prodavcem ili eBay presudi, vidi se u roku od 5 sek.
Povracaj na samu karticu traje duze :(

Na paypal-u nista ne pise, samo pise ono sto sam kupio, tj ta transakcija... Da li bi trebao da kontaktiram prodavce? Obojica pominju 24h, jedan je napisao da ce uraditi refund u roku od 24h a drugi mi je rekao da proverim paypal, da vidim da li je uplacena novac?

Tu treba da se nadju, videces ih posebno kao Refund, ne kao izmenu postojece transakcije.
I za vikend to radi.

Кад уђеш на свој PayPal налог, тамо где су ти трансакције треба да се појави и уплата од стране продавца.

Baš kao što je napisano:
123.png

Inače ih ne vidim pod Paypal Balance, tu stoji 0,00eur.

Sa apkmirror

nisu refundirali, pusticu im poruku... Imam osecaj da je to isti prodavac, mada mozda gresim.... sta mislite da je bolje, prijaviti odma ebay-u, ili prvo kontaktirati prodavca?

Poslednja izmena:
Kad ti je javio?

Kad trazim refund preko ebay-a, onda obrazlazem ebay-u, i ta poruka ne stize prodavcu? Jedna stavka mi je stigla, i dimenzije nisu dobre, a drugu stavku sam narucio i ona je izmenjena, posle kupovine, ima dokaz sa paypal-a, da li to da slikam i da posaljem kao dokaz ebay-u?

Posalji, ali eBay ima uvid u izmene opisa :)

Vec su obe trebale da se pojave na PayPalu, kazi obojici da ces sutra cimati eBay ako se ne pojave na PP racunu, i stvarno ih cimaj.

Posalji, ali eBay ima uvid u izmene opisa :)

Vec su obe trebale da se pojave na PayPalu, kazi obojici da ces sutra cimati eBay ako se ne pojave na PP racunu, i stvarno ih cimaj.

Hvala druze... dosad nisam imao problema, tj samo jednom, na pocetku koriscenja ebay-a, i dobio refund.... sad me krenulo, narucio sam i spirulinu od poljaka pre dva dana, i nije jos poslao, cekacu jos, pa cu videti sta i kako, da vas ne cimam non stop....

Ih, pa nekad pošalju posle 10 dana. Obično piše u opisu ono za slanje i isporuku, ako ne piše pitaj porukom pre kupovine.

Hvala druze... dosad nisam imao problema, tj samo jednom, na pocetku koriscenja ebay-a, i dobio refund.... sad me krenulo, narucio sam i spirulinu od poljaka pre dva dana, i nije jos poslao, cekacu jos, pa cu videti sta i kako, da vas ne cimam non stop....
***, pa to imas u svakoj zdravoj hrani prilicno jeftino, ne rizikujes da ko zna odakle stize i da li ce da se pokvari.

Verovatno je cena igrala ulogu.

Nego što ti kakao naručuješ spolja, i njega ima u svakoj zdravoj hrani ;)

Kakao nije hranljiv toliko, a razlika u kvalitetu je ogromna ;) A nije jeftiniji vani :)

Nisam sebi narucio, znam da ima i u zdravoj hrani..... Znam da nekad posalju i posle deset dana, ali isto tako znam i da ne posalju, to mi je iskustvo iz prvog narucivanja gde sam dobio refund... tad sam kontaktirao prodavca,jer nije pislao u opisu da je poslato, on mi je rekao da je poslao, i naravno nikad nije stiglo.... posle toga nisam imao problema, dosad.....

hi my friend,i have successfully full refunded you to the original account which you paid me,pls check again,thank you . Ovaj odgovor mi je stigao od prvog prodavaca, od kojeg sam dobio sah, ali nisu pisale iste dimenzije kao u opisu stavke. Da li ja gresim negde ili me on lozi

Odobren full refund od strane ebay.
Za koje vreme stize refund pay pal na karticu,nemam pay pal nalog i placeno direktno sa kartice?

Od drugog prodavca sam dobio danas refund na paypal, ali sinoc sam ga kontaktirao, i danas mi je poslao.... taj prvi, sto je odobren full refund od strane ebay-a, nisam dobio, i da li treba jos da sacekam? da li mogu drugom prodavcu da dam pozitivnu, i da li on te pare moze da povuce natrag?

Nazad
Vrh Dno