Šta je novo?

eBay, pitanja, diskusija, saveti i preporuke

Vidi, 36 rsd je džabe, zato što je kod nas 2x skuplje.
Štamparija ne može da napravi, zato što to nije običan papir, već pirinčani, plus je iznutra "šuškavac". Običan papir nije dobar, praktično šmirgla ploču svaki put kad se ona vadi iz omota.
Nema veze, videću šta i kako.

Ja sam narucivao mete u pakovanju od 100 komada a nije ni otislo na carinu. Tako da bih u ovom slucaju rizikovao i narucio. Uz malo srece nece ni otici na carinjenje a ako i ode mozda nece da upadne kod onoga carinika koji pravi problem oko kolicine.

Ja sam naručio 100 kondenzatora istih i takođe nije bilo problema.

Nisam razumeo, jel' kupujes 100 posebnih komada ili jedno pakovanje od 100 komada? Ako je jedno pakovanje, onda imas neke sanse da objasnis da nisi mogao da narucis manje od toga.
Ako se padne kod pogresnog carinika, nema objasnjavanja :( Nije ovo pisao neko ko porucuje 50kg eksera, nego vise ljudi koji se jednom u godinu dana jave u temi, pa je ocigledno da Evicu ne zanimaju objasnjenja :(

RR, znas li sta treba za firmu da uveze tako nesto? (ne trebaju nikakvi dokazi, nego ne znam da li mora svoj spediter).

Sto rekose - ja bi rizikovao. Pa nadjes nekoga sa radnjom da ti zavrsi to da ne vracas, ako bas zatupe. To ce te kostati bar 10e onda, ako treba spediter. Ako moze po brzom postupku (ne znam, nisam duuugo narucivao na firmu), mogu da ti zavrsim :)

Što bi rekao Delboy, he who dares...

Pa samo po onome sa foruma, sto sam ja ispratio, koliko si kupio ploca, ovo se isplati da rizikujes :)

Izeš ljubitelja vinila kome je HiFi sistem skuplji od kolekcije ploča.
Meni svakako nije :)

Imam problem. Kad kliknem na plava polja ili Buy It Now ili Add to cart i kad nastavim dalje do dela sa Sign in gde mi je vec ukucana e-mail adresa i lozinka koju sam koristio kada sam se registrovao zacrvene se oba polja a iznad pise "Oops, that's not a match.
Try again or continue as a guest." To mi se ranije nije desavalo a dosta stvari sam kupovao preko eBay-a. Da nije mozda uzrok sto duze vreme nisam nista kupovao i mozda nisam apdejtovao moj nalog na eBay-u?

Edit: morao sam da menjam sifru zasto ne znam sada radi.

Poslednja izmena:
Da li na ebayu postoji opcija da se porudžbina prekine pre slanja pošto nisam primetio?

Sent from my E5823 using Tapatalk

U principu na eBayu samo prodavac moze da ponisti porudzbinu. Cini mi se da imas 30 minuta da posaljes zahtev prodavcu za ponistavanje ali on to ne mora da prihvati. Naravno, mozes i kasnije da mu posaljes preko poruke mada su tu jos manje sanse da ce da prihvati.

Izeš ljubitelja vinila kome je HiFi sistem skuplji od kolekcije ploča.
Meni svakako nije :)

Uf, baš baš skup hobi. Ja jesam ljubitelj vinila ali trenutno samo u 24/96 formatu. Dok ne padne Sedmica na Lotou (koji ne igram :D ) ili me strefi nešto slično ja ulažem u hard diskove.

Jel' kupovao neko sa eBay-a tako sto je upisivao broj kartice u polja kada se izabere druga ponudjena opcija placanja pored PP-a? Odnosno izbegavajuci PP. I koliko je to bezbedno?

Pa preko cijeg je onda PP-a otislo?

Pa isti je sistem kao i ranije ako iz nekog razloga nisi hteo da se registrujes na PayPalu ali treba nesto da platis preko njega. Uneses broj kartice i transakcija ide dalje preko PayPala. Efektivno PayPal je u tom slucaj samo procesor za on-line transakciju. Isto kao sto je recimo Intesa procesor kada placas Orion racun karticom na netu.

Poslednja izmena:
Nisam znao za to. Razmislicu da li da sacekam malo.

Poslednja izmena:
I ja sam juče platio karticom, jer PPom nije htelo. Posle sam dobio email sa potvrdom transakcije, gde mi nude da otvorim PP nalog sa tom karticom.

Ja sam uspeo preko mobilne aplikacije da narucim. Koristeci PP.

Platio karticom ide preko Paypala samo sto mi islo evro/dinar/evro

Nisi imao opciju da bude Bill me in seller's currency ili kako vec ide kada se placa bez PP naloga?

Pa kako je onda islo kroz dinar?

To te i pitam :D Ako je Visa Internet/Electron Intesina, onda znas da je do PayPala :)

@gadafi: ako smem da pitam... kojih si to 100 istih (fake) kondenzatora narucio i koliko te kostalo?

offtopic: zar ne mozemo mi kao fizicka lica da narucimo direktno od farnell-a ili digikey-a, nego samo preko comet-a (25% im je marza)?

@twister: Naručio sam elektrolitske kondenzatore, tipa 6.3V 2200 uF. Cena je bila oko 10 evra, ako se dobro sećam. Kinez ih je stavio u kesu. E sad, to je bilo jednom. Ako bih često pravio takve porudžbine, mozda ne bi išlo. Šta ti znači ono fake u zagradi?

Nazad
Vrh Dno