Evo nekoliko primera iz glave, sto znaci da ih barem jos toliko nisam zapamtio:
1. pre par godina kada nije moglo da se plati sa .com sajta nego sa .ie.
2. prosle godine otprilike u ovo vreme nije dao da se podesi konverzija prilikom placanja na ebayu.
3. nekima cesto izlazi Serbia & Montenegro na PayPalu mada je nema u eBayu.
Svi problemi uglavnom nestanu sami od sebe. A samim tim sto neki imaju probleme a ne svi je logicno da nisu neke kaznene mere od strane eBaya nego verovatno bagovi.
Pismo može biti mase do 2 kg i mora odgovarati sledećim dimenzijama: zbir dužine, širine i visine može biti najviše do 900 mm, s tim da najveća od te tri dimenzije može biti najviše 600 mm. Najmanje dimenzije pisma su 90x140 mm.
Ako je pismo u obliku valjka, najveća dimenzija odgovara zbiru dužine i dva prečnika najviše do 1040 mm, s tim da najveća od tih dimenzija može biti do 900 mm. Najmanja dimenzija pisma u obliku valjka je da zbir dužine i dva prečnika mogu biti najmanje 170 mm, s tim da dužina pisma može biti najmanje 100 mm.
Koristim ovaj kalkulator http://www.posta.rs/struktura/lat/aplikacije/alati/kalkulator-postarine.asp
Medjunarodni saobraćaj: Paket
Odredište : Velika Britanija
Masa pošiljke: 0,355 kg
Posebne usluge: Avionski prenos
To su postavke za koje dobijam 2200 RSD. Ne vidim praćenje pošiljke ovde.
Ja sam skoro vracao mobilni telefon za Kinu i na postinom sajtu (njihov kalkulator) mi je pokazalo da ce cena biti nesto oko 8.000din. Ja rekoh ajde da odem do poste da pitam bzv kad ono 900+ dinara sa pracenjem. Ako te ne mrzi prosetaj se pa vidi sta ce ti reci.WTF, prevoz avionim paketa teškog 350 grama košta 2200 RSD, od čega 2000 ide za težinu! 1 Kg ili 200 grama koštaju isto - 2000 RSD.
Kakvo crno "pristupačno", pa sama roba u pošiljci košta toliko. Originalni shipping UK->Srbija je bio ispod 8 dolara, što nije ni 1000 din.
Lopovsku majku im obljubim...
***a, na jednom kalkulatoru je kg, a na drugom je gr...Ukucao si 0.355g (pretpostavljam da je težina 355g) zato i dobijaš tako nisku cenu po masi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari