Šta je novo?

eBay, pitanja, diskusija, saveti i preporuke

Ja jutros porucio neku sitnicu i sve uredno proslo, nisam ni znao da postoji problem, tek sad videh ovde.

Послато са LG-H870DS уз помоћ Тапатока

Evo nekoliko primera iz glave, sto znaci da ih barem jos toliko nisam zapamtio:
1. pre par godina kada nije moglo da se plati sa .com sajta nego sa .ie.
2. prosle godine otprilike u ovo vreme nije dao da se podesi konverzija prilikom placanja na ebayu.
3. nekima cesto izlazi Serbia & Montenegro na PayPalu mada je nema u eBayu.
Svi problemi uglavnom nestanu sami od sebe. A samim tim sto neki imaju probleme a ne svi je logicno da nisu neke kaznene mere od strane eBaya nego verovatno bagovi.

Pa sve to sto si nabrojao su bili,manje-vise,pojedinacni problemi......a jos vaznije,pored tih problema,mogao si da kupis i platis nesto na ebay-u....npr nece na .com,ali odes na .ie i platis....to sto je nekima izlazilo Serbia & Montenegro,takodje nije bitno ometalo kupovinu i placanje....

Ovo sto se sada desava je jedinstven slucaj od kako PayPal postoji u Srbiji......prilicno masovan,jer se mnogi ljudi zale da ne mogu placati PayPal-om na Ebay-u i sada vec prilicno dugotrajan problem,jer oko 3 nedelje traje ta nemogucnost placanja...

Sto je najgluplje,mnogi su se obracali i Ebay i PayPalu za pomoc,i Ebay ih upucuje na PayPal,a PayPal ih ubucuje na Ebay.......meni su odgovorili da ne znaju kada ce i kako problem biti resen.....a ja ne mogu platiti ni na Ebay aplikaciji.........

Ako su ovo bagovi,onda su bas dugotrajni i komplikovani bagovi...

Koliko je korisnika bilo zahvaceno mozemo samo da nagadjamo. O svemu se dosta diskutovalo na benchu tako da tesko da su izolovani slucajevi. A svaki od tih problema je bio neugodan i ostavlja utisak PayPala kao prilicno neozbiljne firme. Nijedan od tih problema njihov support nije mogao da resi. Inace mozes i sada da kupis preko iOS mobilne aplikacije. Neko je rekao da i starija verzija android aplikacije radi.

Edit: Serbia & Montenegro je neugodna stvar kad ti prodavac kaze da je bio u posti i da su mu rekli da ta drzava vise ne postoji a onda ponisti porudzbinu.

Poslednja izmena:
Za te ranije probleme,koliko je korisnika bilo zahvaceno mozemo da nagadjamo,ali sada ne moramo da nagadjamo jer znamo da ima puno korisnika Ebay-a u problemu,jer se svaki dan javljaju novi ljudi,narocito na onom paypal help portalu....takodje,problem je stigao i do novina i medija...uskoro ce do NBS i ko zna koga vec...

I ako su ti raniji problemi ostavljali utisak PayPal-a kao neozblje firme,ovo gde skoro mesec dana ne mozes da platis preko PayPala ostavlja utisak kao firme koja ne postoji......ili eventualno neke fantomske burazerkse firme osnovane u Srbiji....:)

I jedno 5 puta sam do sada napisao da ja ne mogu da kupim niti platim na ebay preko aplikacije.......isto mi prijavljuje gresku vezano za Paypal,tj ne moze se ulogovati sa Ebay-a na PayPal....

I sta ti zapravo hoces da kazes u tvojim postovima,nikako ne razumem?.....da ovo sada nije nista neobicno niti "strasno",jer se eto do sada vec "100 puta" desavalo,pa smo svi navikli i trebamo da kuliramo? :)

Hocu da kazem da im se cesto desavaju veliki gafovi kada smo mi u pitanju. A ne da nas sankcionisu zato sto Jovica sporo carini pakete iz Kine i da ne treba da se na benchu prenose tracevi iz Politike.

Dobro,videcemo do kada ce da traje ovaj najaktuelniji "gaf".....meni se cini da ce on biti do sada najveci gaf,od kada postoji PayPal u Srbiji....a i svaka informacija o ovome ne skodi,makar bila iz Politike ili bilo kojih drugih novina...

A Evica,Jovica,Miodrag ce svakako i dalje sporo da carine pakete (u mom slucaju iz Nemacke,UK,i USA),tako da imamo tu cast i zadovoljstvo da okusimo i sporo carinjenje paketa i (super) gafove iz PP-a...

Informacija nije problem da se da, ali ovo su sve samo ne informacije. I novine nagadjaju.
Da li neko pokusava da napravi hajku na Carinu da bi se ubrzali, da bi se primili novi radnici (jer im bata nema posla), da bi pisali samo nesto, da bi NBS nesto uradila (jer bati treba) ne znamo.

Ali nekome radi od nas, nekome ne. Oni problemi koji su pomenuti su bili podjednako veliki. Samo sto tada PP nije bio toliko popularan kod nas (tj. placanje PPom na eBayu) pa nisi primetio, i nisu bile vece price o tome.

Ako ce ovo ubrzati nama pakete i smanjiti carine - ok, brisem post odmah :D
Ali toliko sam se navikao da novine kod nas samo pisu kada nekome nesto treba (ili je placen marketing, kao kada reklamiraju zlato, FX trading i nekretnine), da je mala sansa.

Treba da uradim vraćanje i refund preko Ebay.co.uk (onaj od 14 dana). Nikad nisam vraćao robu ovim putem (samo u Srbiji), pa me interesuje koja naša "pošta" je najbolja (čitaj: solidno pouzdana i cenovno pristupačna) za vraćanje? PTT, DHL,...? I koji je postupak?

Nemas izbora, samo Posta. Mislim da ti DHL nece ni raditi vracanje robe za fizicka lica, jer to zahteva izlaznu dokumentaciju i tako nesto.
Ako nije nesto glomazno ili cudno, cene su skroz OK, imas kalkulator na sajtu poste. Samo trazis sa pracenjem i to je to.

WTF, prevoz avionim paketa teškog 350 grama košta 2200 RSD, od čega 2000 ide za težinu! 1 Kg ili 200 grama koštaju isto - 2000 RSD.

Kakvo crno "pristupačno", pa sama roba u pošiljci košta toliko. Originalni shipping UK->Srbija je bio ispod 8 dolara, što nije ni 1000 din.

Lopovsku majku im obljubim...

Pre par godina je bilo oko 800 din do USA. Proveri da nije cekirano nesto sto ti ne treba i obavezno salji sa brojem za pracenje. Bez njega ne mozes da dokazes da si poslao i ako je prodavac bezobrazan izgubices case.

Ja sam tako jednon racunao za slanje u Kinu pa video svakakve iznose putem tog kalkulatora. Ali kad sam otisao u postu izaslo me je 600din i isto tako negde oko 300+ grama.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

@RabojNick

Nemoj paket, nego pismonosna posiljka. Osim ako gabaritima ne spada u paket

Pismo može biti mase do 2 kg i mora odgovarati sledećim dimenzijama: zbir dužine, širine i visine može biti najviše do 900 mm, s tim da najveća od te tri dimenzije može biti najviše 600 mm. Najmanje dimenzije pisma su 90x140 mm.
Ako je pismo u obliku valjka, najveća dimenzija odgovara zbiru dužine i dva prečnika najviše do 1040 mm, s tim da najveća od tih dimenzija može biti do 900 mm. Najmanja dimenzija pisma u obliku valjka je da zbir dužine i dva prečnika mogu biti najmanje 170 mm, s tim da dužina pisma može biti najmanje 100 mm.

Sad je već bolje, stavio sam Pismonosna pošiljka - pismo i ispade 224 din.

Opciju praćenja i dalje ne vidim. Da li se dobija na šalteru?

Opcija je Preporučeno pismo ali napomeni na šalteru šta ti treba.

Stavio sam preporučeno, jer ne vidim razliku izmedju "obično" i "preporučeno".

Hvala svima na pomoći.

Da, da, mislio sam "cenovno nema razlike, pa što da ne bude preporučeno..."

Nešto nisi dobro izračunao

Cena po masi: 590 dinara
+ avionski: 72 dinara
Engleski naziv za izabranu zemlju je: GREAT BRITAIN.
UKUPNO: 662 dinara

Popuniš onaj obrazac koji se koristi za preporučenu pošiljku u Srbiji, pa na njemu odštampaju kod za praćenje.

To je kalukulator sračunao:

WvdrcG5.png

I ovo je rezultat:

3nM0NpG.png

Missim, i 660 din je ok ,kapiram da je potpuno drugačije na šalteru, ali nije 2200 din.

Poslednja izmena:
Ukucao si 0.355g (pretpostavljam da je težina 355g) zato i dobijaš tako nisku cenu po masi.

WTF, prevoz avionim paketa teškog 350 grama košta 2200 RSD, od čega 2000 ide za težinu! 1 Kg ili 200 grama koštaju isto - 2000 RSD.

Kakvo crno "pristupačno", pa sama roba u pošiljci košta toliko. Originalni shipping UK->Srbija je bio ispod 8 dolara, što nije ni 1000 din.

Lopovsku majku im obljubim...
Ja sam skoro vracao mobilni telefon za Kinu i na postinom sajtu (njihov kalkulator) mi je pokazalo da ce cena biti nesto oko 8.000din. Ja rekoh ajde da odem do poste da pitam bzv kad ono 900+ dinara sa pracenjem. Ako te ne mrzi prosetaj se pa vidi sta ce ti reci.

@Edit. Sad vidim da su ti mnogi isto rekli. [emoji2]

Poslednja izmena:
Razmišljam da uzmem ovo:
http://www.ebay.com/itm/100-DELUXE-...e=STRK:MEBIDX:IT&_trksid=p2055119.m1438.l2649
U pitanju su unutrašnji papirni omoti za vinil ploče, hteo bih da zamenim dosta PVC kesa koje upropaštavaju vinile tokom godina.
E sad...u pitanju je paket od 100 komada... Meni treba svih 100 komada, otprilike ću 3/4 u startu da potrošim na zamenu, ostatak od 20-ak komada bih ostavio da imam.
Kako dokazati nekom revnosnom cariniku koji pomisli da je sve preko 3 komada bilo čega komercijala, da je ovo za ličnu upotrebu?
Nije problem da mi naplate pdv (carinu ne, jeftinije je od 50 EUR), ali mi je muka od pomisli da može da se desi da mi traže da imam firmu zato što naručujem ovoliko komada, pa da mi onda vrate paket, a ja da moram da objašnjavam prodavcu o čemu se radi.

Ima kod nas, naravno, ali mi je na ovu količinu dosta skuplje.
Da uzimam 20-ak ne bih razmišljao, ali na 100 je razlika 20 i više EUR.

Nisam razumeo, jel' kupujes 100 posebnih komada ili jedno pakovanje od 100 komada? Ako je jedno pakovanje, onda imas neke sanse da objasnis da nisi mogao da narucis manje od toga.
Pozdrav

Nazad
Vrh Dno