Šta je novo?

eBay, pitanja, diskusija, saveti i preporuke

Zar nije 180 dana ako se placa pejpalom? Kakvih sad 45 dana, to su promenili

I meni se čini, nemam pojma.

Zar nije 180 dana ako se placa pejpalom? Kakvih sad 45 dana, to su promenili

Tokom 2013. godine je sigurno bilo 45 dana. Posle su produžili, ali ne znam ni kada, ni na koliko.
Lepo (za kupce) ako je sada 180 dana.

Jeste 180 dana odavno, ne znam od kada.
Samo ne želim da znam kako izgleda kada je toster pokvari u petom mesecu pa se neko žali preko PP-a :d

Znam da sam davno na paypalu podesio neke opcije za konverzaciju na osnovu saveta nekoga iz teme. (a da je najpovoljnije naravno)
Sada dok sam kupovao nesto sa ebay-a video sam link za "Conversion options" pre nego sto sam kliknuo pay, pa sam pogledao sta se tu nalazi.
Uslikao sam taj deo kako bih vas pitao koja opcija nam je povoljnija? (pretpostavka da uvek kupujemo nesto u dolarima i da su nam na internet kartici evri, mislim da je receno da nema potreba da imamo particiju za dolare)

Pogledajte prilog 185029

CIsto da se podsetimo malo.
Nikad ne pustiti Paypal da sam vrsi konverziju. Znaci, opcija br. 2 :)

E, sad, skoro kada sam kupovao nesto, baci me na PP, odmah plaćanje bez mogućnosti da izaberem opciju konverzije. Nekada sam to vec čekirao u podešavanjima, ali me čudi što mi ne daje da menjam opcije pre samog plaćanja.
Sa opcijom 2., uglavnom je kurs ok, oko dinar veći od zvaničnog srednjeg kursa NBS na taj dan.

Malo me mrzi da listam celu temu, da li je neko kupovao nesto sa ebay iz amerike, da je suma u pitanju od 200-300$, kako ste prolazili sa carinom? da li je moguce dogovoriti se sa prodavcem, da zapise vrednost paket 0-20$ kako bi se izbegla carina?

Malo me mrzi da listam celu temu, da li je neko kupovao nesto sa ebay iz amerike, da je suma u pitanju od 200-300$, kako ste prolazili sa carinom? da li je moguce dogovoriti se sa prodavcem, da zapise vrednost paket 0-20$ kako bi se izbegla carina?

Pa sta ti mislis da je neko ******, da pomisli da recimo telefon od 300 $ kosta 30 $ ? Neki kinezi cak i da ih ne pitas pisu znatno nize cene, al to jako jako tesko prolazi, provuce se po nesto, ali jako mali procenat.

A kolika bi carina i PDV bili na patike? Jel sveukupno 40% ili manje?

Ako uz posiljku priloze i racun, carinice ti po iznosu koji je na racunu, i u tom slucaju se obracunava pdv od 20%, i carina od 10%.. Ukupno 32%. Medjutim carinik ne mora uvek verovati racunu, i ima pravo da odredi cenu po svojoj proceni, sto moze biti i vise, a i manje.

Da li je neko porucivao iz Nemacke i koliko treba otprilike da stigne u Srbiju i na kucnu adresu, kada je free shipping?

Slao sam ja kao fizicko lice iz Nemacke dosta paketa i pisama i u glavnom putuje 7-15 dana osim poslednji put kada je samo u Frankfurtu na aerodromu stajao 15 dana, ukupno je putovao 25

Ovo sto i zelim da narucim je bas iz Frankfurta. :S: Nego sam mislio ako ga narucim da li ce mi stici paket do Nove godine. :trust:

Obzirom na pred praznične gužve nisam bas siguran ali probaj možda budeš imao sreće [emoji6]

Pozdrav, ovako kupujem/prodajem predmete vec duze vreme na ebay, aliexpressu, amazonu, i sad me zanima sledeca stvar. Naime pre par meseci prodao sam mis ( razer deathadder) i probao ga pre nego sto sam ga poslao i bio je skroz ispravan sa sve originalnim pakovanjem, posle par nedelja kupac javlja da je mis stigao i da je neispravan, pokrenuo je case na ebay-u i zatrazio full refund sto je na kraju i dobio.. Sad me zanima kako je moguce da se takve stvari desavaju, youtube je pun tih klipova u kojima prodavci budu prevareni na taj nacin.. Ko nadoknadjuje te pare, prodavci ostanu bez predmeta i bez para.. i da li je to sto kupci rade kaznjivo? Da li moze ebay njih da kazni?

Poslednja izmena:
nezgodno pitanje,zato treba napraviti video pre slanja bilo cega kao dokaz da je stvar poslata ispravna,jesi se obratio ebay-u sta oni kazu

Ljudi licitirao sam preko ebaya i pobedio, mada je lik naznacio da samo po Eng salje,medjutim pristao je da salje za Srbiju kada sam pobedio.
Sada hoce da mu platim direktno na paypal, preko ebaya mi neda opciju posto je podeseno samo na Eng shipping.
Jel tako da hoce da me prevari, jasno pise da svaka transakcija mora biti preko ebaya procesuirana, iako je paypal samo servis za placanje??

Zbog tpga uvek pre zavrsetka licitacije pitaj da li salju za srbiju, mislim da kad placas preko paypala direkt ima opcija i za ebay item, pa uneses broj licitacije, ako i tako nece onda u memo napisi sve, navedi ebay predmet, tvoj nick, adresu gde salje,,,,, ALI sacekaj jos neko da se javi, da kaze svoje misljenje, ne znam kolika je vrednost predmeta i sta je u pitanju

Pa mozda i nije prevara ali tako mi deluje, slusalice su u pitanju 30e
Ja njega i jesam pitao dali bi slao za Srb on je bio u fazonu da ali ga trenutno mrzi da proveri cenu slanja, tek kad se licitacija zavrsila poslao mi cenu shippinga, 10funti, nisam siguran dali je to bas povoljno ali dobro.

Poslednja izmena:
Samo mu traži da ti izda fakturu sa shipingom za Srbiju.

Dobio sam u petak na aukciji farove za auto,po relativno maloj ceni,prodavac je iz Španije ima skoro 300 ocena i sve pozitivne....

Nije mi poslao odmah invoice,ja mu još uvek nisam platio.......medjutim,danas mi javlja da ne može da mi pošalje farove,pitam ga zašto,on daje neko besmsileno obrazloženje,i kaže da su farovi opet na prodaju....(?!)

Šta sad ja kao kupac mogu u takvoj situaciji?......da li mogu da se žalim EBAY ili šta već?

Poslednja izmena:
Verovatno nije dobio cenu koju je ocekivao pa je ponistio transakciju i opet stavio predmet na aukciju. Da si platio mogao bi da mu das negativnu ocenu, ovako nista.

Poslednja izmena:
A npr ja treba da platim, a odustao sam ima li sanse da iskukam dogovorom da mi neda ocenu negativnu? ili jos bolje ima li opcija da ponistim?

Verovatno nije dobio cenu koju je ocekivao pa je ponistio transakciju i opet stavio predmet na aukciju. Da si platio mogao bi da mu das negativnu ocenu, ovako nista.

pa kakvo je to pravilo EBAY-a,znači bilo koji prodavac kome se ne svidja cena koju je dobio za svoj predmet,može da poništi aukciju,i tako stavlja u nedogled predmet na aukciju dok ne dobije željenu cenu?.....(?!)

Poslednja izmena:
A npr ja treba da platim, a odustao sam ima li sanse da iskukam dogovorom da mi neda ocenu negativnu? ili jos bolje ima li opcija da ponistim?

pa jedino ako možeš da vratiš vreme,i tako poništiš svoje aktivnosti....

***,nije mi jasno kako neko ovako može da funkcioniše i da zayebava druge ljude...i još ne bi da dobije negativnu ocenu....(?!?!)

pa kakvo je to pravilo EBAY-a,znači bilo koji prodavac kome se ne svidja cena koju je dobio za svoj predmet,može da poništi aukciju,i tako stavlja u nedogled predmet na aukciju dok ne dobije željenu cenu?.....(?!)

Verovatno eBay ima mehanizme koji mogu da otkriju ako se tako nesto precesto desava. Ali realno ne mozes da nateras nekoga da ti nesto proda ako on to nece. Inace desila mi se slicna situacija nekoliko puta.

Verovatno eBay ima mehanizme koji mogu da otkriju ako se tako nesto precesto desava. Ali realno ne mozes da nateras nekoga da ti nesto proda ako on to nece. Inace desila mi se slicna situacija nekoliko puta.

Uspeo sam da mu dam negativnu ocenu....

jednio mi je žao što nisam imao dovoljno raspoloživih karaktera da ga što više ispljujem,i do detalja opišem situaciju(mada jesam u kratkim crtama),pa neka svi vide kakav ***** je u pitanju...

pa tamo opcija "more actions",pa leve feedback....

nisam ni sumnjao da se može ostaviti negativna ocena,nego sam mislio kako da se kontaktira EBAY,jer me baš zanima šta bi oni rekli o ovakvim ******štinama...

nešto sumnjam da bi im odgovor bio u stilu "yebi ga,ako neko neće nešto da ti proda,a dobio si aukciju,ne možeš mu ništa"....mislim,ne znam kako bi to formulisali i obrazložili

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno