Šta je novo?

eBay, pitanja, diskusija, saveti i preporuke

Ovo je mail koji sam dobio:After reviewing your eBay account, recent activity has raised serious security concerns. As a result, we've taken the following action on your account:
- Your eBay account has been suspended indefinitely.
- Item listings have been removed. A list of removed items is available further down in this email.

You won't be able to use eBay in any way. This includes using another existing account or registering a new account. Any outstanding selling fees are due immediately, and any amounts that you haven't previously disputed will be charged to the billing method currently on file.

We've taken this precaution to protect our members while we make sure that the activity doesn't cause harm -- however unintentionally -- to the eBay community.
Kada sam se zalio i trazio da mi objasne zasto dobijao sam odgovore slicne ovom:
Thank you for reaching out to us! I was able to look over your eBay account suspension. It looks like it was suspended because of security reasons. Our filters in place has some certain information on your account that raised security concerns and because of that, we felt it would be in ours and the eBay Communities interest to ensure safety.

I apologize, but there is not an option to appeal this suspension for you. From this point forward, in order to conduct business on the internet, you will have to find a different venue. We wish you the best of luck with your future endeavors.
I’m unable to provide specific information on why your account was suspended. All I can say is that certain information on your account raised security concerns on your account and that we’ve already decided that it would be in our mutual best interest to part ways.

I apologize if this was not the answer you were looking for Goran, but there is nothing more we can do.

istekla mi je intesa internet kartica (posto je rok vazenja 2 godine) pa su me zvali iz bance intesa da mi daju novu karticu....koja ima drugaciji validation code.....

posto u banci nisu imali pojma da mi odgovore,mene zanima da li je to potpuno nova kartica sa svim brojevima,ili je "produzenje" one stare istekle?.....da li cu,kada kupujem na ebay-u,morati da menjam nesto u mojim ebay podacima,tj da unosim nove brojeve sa te nove kartice,kako bi moj ebay racun bio povezan sa tom novom karticom?

gde se to radi,i kako?.....(TOTALNI sam laki po ovim pitanjima)

hvala

istekla mi je intesa internet kartica (posto je rok vazenja 2 godine) pa su me zvali iz bance intesa da mi daju novu karticu....koja ima drugaciji validation code.....

posto u banci nisu imali pojma da mi odgovore,mene zanima da li je to potpuno nova kartica sa svim brojevima,ili je "produzenje" one stare istekle?.....da li cu,kada kupujem na ebay-u,morati da menjam nesto u mojim ebay podacima,tj da unosim nove brojeve sa te nove kartice,kako bi moj ebay racun bio povezan sa tom novom karticom?

hvala

Dobićeš novu karticu sa novim brojem i validacionim kodom, tako da definitivno moraš da dodaš novu karticu na PayPal nalog. Mislim da čak i sam PayPal servis šalje upozorenje na mail o isticanju kartice koja je vezana za PayPal.
Zovi banku i vidi jel ti stigla nova kartica i ako jeste idi da preuzmeš.

Dobićeš novu karticu sa novim brojem i validacionim kodom, tako da definitivno moraš da dodaš novu karticu na PayPal nalog. Mislim da čak i sam PayPal servis šalje upozorenje na mail o isticanju kartice koja je vezana za PayPal.
Zovi banku i vidi jel ti stigla nova kartica i ako jeste idi da preuzmeš.
Ja sam dobio novu karticu sa istim brojem, ali sa novim validacionim kodom i novim rokom trajanja. U pitanju je Viza Internet banke Inteze, ali je ja koristim za Skrill, ne za PayPal.

ma vec mi je stigla nova kartica,juce isao i pokupio je.....rekose mi da postaje aktivna posle 24 casa...od PayPala nisam dobio nikakvo obavestenje da mi kartica istice

e sad,mene zanima gde (i kako) na PayPal-u i Ebay da proverim da li je potrebno da unosim druge brojeve itd,itd,da bi mogao normalno kao do sada da kupujem na Ebay,a placam preko paypala...

Pa ako si vec uzeo karticu sto onda pitas da li je sa novim brojevima? Uporedi sa starom da li imaju iste brojeve.
Idi na svoj PayPal nalog, pa na "Profile", onda na "Add/Edit Credit Card" i vidi tu sta ti pise za staru karticu.

hvala

Dobijas novu karticu sa istim onim dugackim brojem, samo se menja datum isteka kartice i onaj sigurnosni broj koji ima 3 cifre.
Uloguj se na paypal, idi na "Profile" > "My money" > pod "Debit and credit cards" klikni desno na "Update", prikazace ti staru karticu i pisace da nije vise validna.
U desnom delu pod "Action" imas opciju "Update", tu kliknes, upises novi datum i novi sigurnosni kod.

Da ne budu samo negativni primeri: pre vise od mesec dana kupim na eBay-u iPad Mini 2 Retina. Stigao odmah na US adresu, i ja tada ocenim pozitivno.
Pre par dana je konacno stigao i u moje ruke kad ono medjutim, nije iPad Mini 2 nego iPad Mini.
Nisam ni znao da moze da se otvori dispute nakon pozitivne ocene (nikad nisam ni otvarao), ali otvorim i predlozim mu partial refund.
U roku od 5-10 sati mi se javi lik, izvinjava se non-stop i kaze da ce refundirati koliko god treba... i refundirao (nisam preterivao: trazio i dobio 30%).
Iako me inicijalno ispalio, na kraju mi ipak nije ostao gorak ukus, najvise zbog njegovog stava. A kontam da je nakon ovoliko vremena i pozitivne ocene mogao lagano da me iskulira...

Da ne budu samo negativni primeri: pre vise od mesec dana kupim na eBay-u iPad Mini 2 Retina. Stigao odmah na US adresu, i ja tada ocenim pozitivno.
Pre par dana je konacno stigao i u moje ruke kad ono medjutim, nije iPad Mini 2 nego iPad Mini.
Nisam ni znao da moze da se otvori dispute nakon pozitivne ocene (nikad nisam ni otvarao), ali otvorim i predlozim mu partial refund.
U roku od 5-10 sati mi se javi lik, izvinjava se non-stop i kaze da ce refundirati koliko god treba... i refundirao (nisam preterivao: trazio i dobio 30%).
Iako me inicijalno ispalio, na kraju mi ipak nije ostao gorak ukus, najvise zbog njegovog stava. A kontam da je nakon ovoliko vremena i pozitivne ocene mogao lagano da me iskulira...

Rok za žalbu je sada 180 dana ako se ne varam tako da i nije baš mogao da te iskulira...jer bi ga iskulirao ebay :)

Oce neko da mi kaze jel ima iskustva sta se desava ako narucim nesto i npr vrati ga nasa carina posaljiocu ? Jel dobijam refund onda ili kako ide ?
Narucio sam nesto nije neka cena 4 $ ali ima 200 komada nekih delica, moze da stane u vecu kovertu, nisam dobio kod za pracenje a pisalo je estimated delivery 28 april - 19 maj... Evo proslo je pa sada ja nemam predstavu jel zagubljeno, jel poslato uopste ili je nasa carina vratila posto ima dosta kolicinski i ako je cena mala... U slucaju da je carina vratila to jel imam ja pravo da trazim refund ili ce prodavac da kaze poslato je kod vas su odbili prijem i nista od toga ?

Nema šta, idi na contact seller sa opcijom "i didn't receive my item yet" i napiši poruku da hoćeš full refund jer ne možeš da čekaš mesec dana ponovo čisto da ti ne nudi ponovno slanje, i dobijaš pare nazad.

Takodje pozitivno iskustvo na ebay, datum dospeca 8. maj, otvorim slucaj na Ebay, trazim novac nazad. Prodavac mi odmah fefundira.
Medjutim meni stigne posiljka 19. maja. Sad ja njemu trebam da posaljem pare nazad. Cekam instrukcije da ispostujem prodavca.

Evo ja postavih prvu aukciju pa šta mi bog da :) Espresso mašina koja se kod nas jako teško prodaje, a u US vredi baš finu cifru. Realno mislim da nema teorije, al lep je osećaj

http://www.ebay.com/itm/251969241673?ssPageName=STRK:MESELX:IT&_trksid=p3984.m1555.l2649

Baš me interesuje kako ćeš da prođeš. Pošto imam i ja nameru da ponudim par stvari na prodaju preko ebay-a. Najviše me brine naša pošta kod slanja većih i lomljivih paketa.

http://www.ebay.com/itm/27186035365...49&var=570696294348&ssPageName=STRK:MEBIDX:IT
Narucio onaj od 16k, koja je sansa da uleti fake?
Razmisljam lik ima 20k feed-a, nije neki sa po 2-3 hiljade, a mozda posto je u pitanju stock od 20 komada koji nudi po oko 30-40% manjoj ceni nego sto obicno idu po sajtovima tipa ibuygou itd, mozda je u pitanju promo vise nego bilo sta drugo.

Uzeo sam u svakom slucaju, eventualno moze zapadne ovakva neka varijanta u alu-foliji, mada znam na sta lice posto sam ih i pre imao.
https://www.youtube.com/watch?v=9Z_o4wtj1zU

Poslednja izmena:
Takodje pozitivno iskustvo na ebay, datum dospeca 8. maj, otvorim slucaj na Ebay, trazim novac nazad. Prodavac mi odmah fefundira.
Medjutim meni stigne posiljka 19. maja. Sad ja njemu trebam da posaljem pare nazad. Cekam instrukcije da ispostujem prodavca.

Ok, i gde si video da ti je refundrao gde se pojavio novac na stanju ? Meni napisao da je refundirao ali na kartici nista nema, kao i na PP nalogu mi stoji balance 0.00...

Uspeo sam ovo da iskopam : http://prntscr.com/78gizt

Ali mi to nista ne vredi jer ne vidim nigde novac na raspolozivom stanju ?

Za koji dan će taj novac biti na kartici

Kad kupim nešto preko eBaya i platim PayPalom, na kraju mi uvek, u onom mejlu koji dobijem kao potvrdu, u adresi stoji "NOTPROVIDED" iza grada, kao i "Serbia and Montenegro" umesto "Serbia". Tako bude ispisano i prodavcu, pošto često to vidim odštampano na paketu.

Sve žive adrese sam proverio i na eBayu, i na Paypalu. Gde god pogledam, piše "Serbia", a svuda sam upisao isto i u polje "state" (kao i "country"). Ali na kraju uvek ispadne ovako.

Ima li leka?

notprovided.png

Ako ti stize paketic na tvoju adresu onda ignorisi :)

Sta ce znaciti ova nova izmjena izmegu ebay i paypal ?
d148fc3895ebf563c9e6babd34e3b388.jpg

Kad kupim nešto preko eBaya i platim PayPalom, na kraju mi uvek, u onom mejlu koji dobijem kao potvrdu, u adresi stoji "NOTPROVIDED" iza grada, kao i "Serbia and Montenegro" umesto "Serbia". Tako bude ispisano i prodavcu, pošto često to vidim odštampano na paketu.
Pogledajte prilog 171046
Isto je i kod mene. Najgluplje je sto se to desava samo u kombinaciji Ebay<->Paypal. Kada se placa PayPalom sa drugih sajtova radi ok (Serbia). Mozda je problem sto je moj Ebay nalog otvoren 2004 kada je ta drzava jos bila aktuelna.

Isto je i kod mene. Najgluplje je sto se to desava samo u kombinaciji Ebay<->Paypal. Kada se placa PayPalom sa drugih sajtova radi ok (Serbia). Mozda je problem sto je moj Ebay nalog otvoren 2004 kada je ta drzava jos bila aktuelna.

Jedini lek im je da se piše supportu. Ja sam to pisao pre godinu dana i rekli su mi da ništa ne brinem što tu to piše pošto se adresa vuče sa drugog mesta tj. onog gde ste manuelno uneli adresu a tu stoji samo Srbija...činjenica je da nikada nisam dobio paket sa Serbia and Montenegro...vec samo Serbia...tako da su možda i u pravu no suma sumarum jedini lek za ovo je da se piše podršci ebaya.

^Pisao sam ali tip iz supporta (Ebay) nikako nije kapirao u cemu je problem. I sve se svodilo na "Don't worry".

Imam promo kod od $50 na eBayu, zanima me da li ima bilo cega vrednog narucivati a da je po pitanju tehnika (mobilni telefoni, tablet), mada znam da zbog gabarita carine pa se i ne isplati, od tehnicke robe generalno iz kine bih uzimao zbog postarine, moze i par dolara preko, sugestije?

Kako mislis da se ne isplati smanjiti cenu za 50$ ? Jeste ebay malo skuplji od aliexpress za neke stvari, ali sigurno ima nesto sto se moze uzeti. Sve zavisi sta ti treba. Sa 50$ popusta bih ja uzeo nesto blisko tom rangu. Sto su vece cene, to su vece i razlike (npr tel koji na aliju kosta 200, na ebay ide za 230 i slicno). Ova sitna elektronika je bliska, a ove najjeftinije dzidza bidze i gadgeti su skoro sa istom cenom.

Najverovatnije cu se odluciti za ipega dzojstik za telefon, bluetooth, nadam se i na PC-u da radi, 25$ su otprilike komad, ima dobra kolicina flash drive-ova, USB Sandisk extreme 38$ je 64GB, USB 3.0 komplet, makar sistemski da sluzi za readyboost.

Nazad
Vrh Dno